Berätta för mig, när man ska plantera en sallad på marken? Jag hittade flera säckar av frön. Kan de såas direkt intill tomater?

sallad på sängenSallad är en kultur som kan odlas i trädgården nästan året runt. Han är inte rädd för förkylningen, älskar solen och vattnet, och fröna stiger snabbt, så att du kan äta färskt löv, från våren till det kallaste.

Såningstid

På den öppna marken bör tidiga sorter av sallad sådas, som börjar i april. Vid denna tidpunkt har jorden redan värmt upp för att de ska stiga upp snabbt. Sen och medelstora arter planteras en månad senare – i maj och fram till det andra decenniet av juni.

Sällskapets rypning är överväldigheten av bitter smak under tillväxten av stammen med en busk. Då blir blöden oätliga.

För att ha söta och saftiga löv hela sommaren, så sås mycket frön. Fram till slutet av augusti sås frön i den lediga platsen var 10: e dag. Dessutom, liksom alla kylafasta grödor, tolererar salladen låga temperaturer, vilket gör det möjligt att såga under vintern (i oktober).

Var är det bättre att plantera?

sallad

Sallad växer bra på nästan vilken mark som helst, förutom lera, men mer frodiga buskar erhålls när de odlas i lös och näringsrik mark. För att göra detta ska den tilldelade platsen på hösten grävas grundligt, först tillsätt humus (per kvadratmeter per skopa).

Omedelbart före vårsåren bör jorden också gödas med mineralgödsel, baserat på en kvadrat jord:

  • 1 tsk. kaliumsulfat;
  • 2 tsk. superfosfat;
  • 2 tsk. Lösningen.

Med ökad surhet, tillsätt dessutom träaska.

Frön till sallad är bättre att bryta på en solig plats, undviker skuggning. Sallad växer bra efter gurkor och potatis. På sommaren kan du kombinera planteringar med tomater, lökar eller rädisa.

Related  Hemligheter av plantering och växande jordnötter i trädgården

Hur man planterar?

salladsskott

I det lossna och befruktade området gör du grunda spår (upp till 1 cm) och lägger frön i dem. Eftersom buskarna blir ganska fluffiga måste du göra radavståndet till 20 cm.

För mer bekvämlighet kan små frön blandas med sand.

Den såda kan vattnas väl. Vid tidig vårsår rekommenderas att täcka den med en film för att påskynda spridningen.

Hur bryr du dig?

När alla fröna kommer upp, och plantorna växer upp lite, borde de uttras och lämna mellan buskarna:

  • från 6 cm – för sallad;
  • från 10 cm – för kålvarianter.

Vattenplantering behövs en gång i veckan, och när huvudet börjar knyta – och ännu mindre ofta. Efter varje vattning lossa jorden så att den inte skorpas.

När det gäller gödselmedel, då under befruktning av förplantning, finns det inget mer att lägga till sängarna. De enda undantagen är kålssorter av sallad, som mognar längre än de löviga. De bör vattnas en gång med infusion av mullein eller örter.

Video om salladsdressing