Berätta för mig, hur reproducerar orkidédendrobium? Jag fick en mycket trevlig sort med crimson knoppar, så syster för andra året uppmanas att transplantera sin “bit”. Innan min buske var mycket ung och inte mycket stor, men det är nu vuxit upp, och jag vågade störa honom, bara inte vet hur man gör rätt, och till min anläggning inte är skadad, och den nya fäster ordentligt.

duplicering av dendrobiumOrchid Dendrobium Nobile, ljudet av det fullständiga namnet på en blomma – en av de vackraste representanter för dessa epifytiska växter. Den skiljer sig från Phalaenopsis sitt utseende, eftersom det har inte alla sedvanliga breda blad som växer från utloppet och bildar en stark stjälkar, som är avlånga blad. Själva har förtjockning av stammar kallade pseudobulber av dem och det finns nya “processer” eller de många blomställningar.

Hemma, dendrobiums multiplicera på tre sätt:

  • barn (dotterutställningar), som kommer från pseudobulmer som inte bildade blomställningar;
  • Stiklingar som kan erhållas genom att skära av “skalliga” gamla stammar som har förlorat löv.
  • uppdelning av en vuxen buske.

Reproduktion av barnavels spädbarn

Efter blomningen på Bulba, inte binda knoppar, med tillbörlig omsorg barnen börjar växa fram – de ser ut som sidogrenar, men med sina egna rötter. För att roten ska bli framgångsrik måste vi ge dem lite tid att växa rötterna, och först då för att skilja dem.

Ta bort barnet från moderstammen bättre för hand, rulla det försiktigt. Om du inte kan riva av kan du klippa den med en kniv.

Alla levande sektioner måste torkas och täckas med kol. Röda barn i krukor med bark med fin fraktion. När bakterier uppträder transplanteras dem i substratet.

Hur får man stekarna?förökning av sticklingar

Fula stjälkar av Dendrobium orkidéer kan få nya, skära av från jorden själv, och dela in den i fragment av cirka 15 cm. I detta fall måste varje segment ha minst tre av noden. Ta bort löven, torka stekarna och skär dem som vanligt.

Related  Plant asters på plantor: när du kan börja plantera

Rötterna ska vara i zip-paket eller genomskinliga brickor med lock fyllda med sphagnum, periodiskt ventilerande. Efter att roteterna dyker upp transplanterar dendrobium i substratet.

När kan jag dela en orkidé?birthing reproduktion

Reproduktion av dendrobium genom att dividera busken kan kombineras med en annan blomstransplantation, för att inte störa den igen. Avlägsna försiktigt orkidén från potten och frigör den från det gamla underlaget. Med en vass kniv, klippa busken i flera bitar på ett sådant sätt att varje bit har flera pseudobulber och levande stjälkar.

Endast vuxna dendrobiumbuskar kan delas i 4 års ålder, de måste ha minst 6 pseudobulgar.

Låt bitarna torka och strö med kol. Röt växter för första gången i sphagnum och transplanteras sedan till ett substrat för orkidéer.

Video om reproduktion av orkidéer dendrobium nobil