Jag odlar plantor till salu. Jag försöker använda folkmetoder för befruktning. Jag är intresserad av användningen av jod- och jästlösningar för detta ändamål. Berätta för mig, hur matar jag tomat- och pepparplanta med jod och jäst?

Starka friska plantor – garanti för en bra skörd av tomater och peppar. För att få kvalitativa skott börjar gödselmedel göra till och med i början av deras utveckling. Trots det stora urvalet av droger föredrar många trädgårdsmästare att använda populära metoder för detta ändamål. En av dem är gödsling av plantor av tomater och paprika med jod och jäst.

Fördelar med jod-jästförband

dressing av plantor

Kanske är en av de främsta fördelarna med att använda jod och jäst tillgången på ingredienser. När allt kommer omkring måste i varje hus hittas i medicinska skåpet – jod och i köket – jäst. Dessutom har grönsaker, befruktade med organiska, aldrig varit skadliga när de används.

Vilka är deras effekt på plantorna? Som ett resultat av jästförband:

  • Fröplantningen av peppar och tomat växer snabbare, och de unga buskarna planterade på sängen aktiviserar mer aktivt en grön massa;
  • utvecklar ett kraftfullt rotsystem
  • plantor tolererar enkelt att plocka och snabbt ta rot i trädgården;
  • torkmotståndet ökar;
  • kulturer är mer toleranta mot effekterna av överdriven fuktighet;
  • förstärkt immunitet mot olika sjukdomar.

Behandling av svampinfekterade plantor med jodlösning kommer att förhindra ytterligare spridning av sjukdomen. Dessutom bidrar jod till att öka antalet frukter på busken och påskyndar deras mognad.

Gödselplanter med jästlösning

jästlösning

För att framställa ett jästgödningsmedel, gör en koncentrerad lösning, som sedan späds med vatten och vattnar dem med plantor. Du kan använda både färsk och torr bagerisjäst:

  1. Lös 200 g färsk jäst i en liter varmt vatten och låt det brygga i 3 timmar. Späd 1:10 före användning.
  2. Två paket med torr jäst häll i en hink vatten (varma), tillsätt 1/3 msk. socker. Att upprätthålla ungefär en timme. För rotförband späds 1 del av lösningen i 5 delar varmt vatten.

Eftersom jästen främjar tvättning av kalcium från jorden, måste asken först läggas till plantans rot eller tillsättas direkt till lösningen.

Gödselplanter med jodlösning

jodlösning

För förebyggande och behandling av sjukdomar vattnas peppar och tomatplantor med en liten mängd jod (2 droppar per 1 liter). Vissa trädgårdsmästare rekommenderar att man lägger till ytterligare 100 ml serum.

Det är också bra att använda jod i kombination med mineralgödselmedel. För att förbereda toppdressing i en hink med vatten, lösa upp 10 g jod, 10 g fosfor och 20 g kalium. Med en lösning, vattna peppar och tomatplantor en gång vartannat vecka.

Related  Särskilda egenskaper för frukten av jordnötter: hur kulturen växer

Matning med jodlösning – video