I vår familj älskar alla en sallad av rotselleri. Eftersom familjen är stor och vi äter det ofta bestämde vi oss för att plantera frön för plantor. Fråga, i vilka termer ska du plantera plantor av sellerirot på det öppna marken?

Grönsaker grönsaker är alltid smakigare, och säkert mycket mer användbar än de frukter som köps i affären. Detta gäller även för rotsel selleri. För att få stora saftiga “rötter”, använder lastbilsbönder planteringsmetod, och detta är korrekt. Selleri, erhållet med hjälp av plantor, växer upp till 3 kg, medan andra metoder inte ger ett sådant resultat.

Nyanser av växande plantor

unga skott

En av de viktigaste punkterna vid odling av rotselleri är överensstämmelse med tidpunkten för att plantera plantor på det öppna marken. Saken är att denna rotskörd har en lång mognadsperiod – från 120 till 200 dagar. Därför används endast tidiga sorter av selleri för att få plantor.

På plantor är det nödvändigt att så fröna fröer, inte äldre än ett år. Det är önskvärt att samla dem oberoende av frukt som väger inte mindre än 500 g.

Fröer såddas i början av februari, så att plantorna i slutet av april lyckats växa.

Webbplatsberedning

Platsen under rotsel selleri i trädgården bör beredas på hösten. Det bör vara utan drag, skuggiga områden bör undvikas. Röda selleri kräver bra solljus.

Skarp jord är befruktad med övervuxen gödsel (7 kg per 1 kvm) och superfosfat (10 g per 1 kvm). Med ankomsten av våren tillsätts kväve-, kalium- och mangangödsel till platsen med en hastighet av 5 g, 5 g och 2 g per 1 kvm. m respektive Sedan gräver de upp det.

Related  Hur bryr du om rosor på våren efter vintern?

Tidpunkt för avstigning

selleri plantor

Fröplantor av rotselleri kommer att vara redo för transplantation till trädgården när de når en höjd av 10 cm och bildar minst 5 riktiga blad. Den idealiska tiden för plantering av plantor – början av maj. Om våren är lite sen kan du vänta på siffran till 15, så att jorden värms upp och hotet om nattliga frost återstår. Landningen görs på morgonen, helst i molnigt väder.

Erfaren trädgårdsmästare rekommenderar att för första gången täcka varje plantor med en trimmad plastflaska. Detta kommer att rädda plantorna från en kraftig temperaturförändring på natten.

Transplanterar selleriplantor i marken och vidare omsorg

omplantering

Fröplantor planteras i små hål med ett djup av 10 cm. Avståndet mellan buskarna ska göras på 40 cm och radavståndet – 60 cm. Förhäll brunnarna.

Vid plantering kan du inte fördjupa tillväxtpunkten, så att frukten inte har många laterala rötter, vilket leder till en långsam tillväxt och försämring av smak.

Fröplantor av rotselleri bör vattnas regelbundet, lossa marken och ta bort ogräset. Den första gödningen med komplex mineralgödsel görs inom 10 dagar, den andra – 5 veckor efter transplantationen.

Att odla stora frukter, i juli gräver varje buske en liten bit och skär lateralrötterna. Ett par dagar med plantering lämnas i denna position för att torka skärplatsen och sedan tillbaka till marken.

Plantering selleri plantor i marken – video