På hösten köpte jag en liten rund busk med krysantemum med små blommor på marknaden. Jag skulle väldigt mycket vilja hålla blomman till nästa sommar. Berätta för mig hur man bryr sig om småblommiga krysantemum med låg tillväxt hemma?

Med tillkomsten av hösten i blomsterbäddarna och krukorna, stora bollar – buskar och buskar av krysantemum med småblommor blommar. Trots allt ser en vackert utformad krysantemumbuske ut som en boll. För att få frodiga, blommande buskar av krysantemum i hemmet, är det nödvändigt att ordentligt ta hand om växten, som i princip är opretentiös i vård.
krysantemum i en kruka

Ta hand om chrysanthemum hemma

Liksom alla blommor har buskrysantemum sina egna egenskaper för vård:

  1. Belysning – krukor är bäst placerade på de västra eller östra fönstren: från ett överflöd av ljus kommer krysantemum snabbt att blekna, och i otillräcklig belysning kommer knopparna inte att öppnas. Ljusets ljusdag överstiger inte 10 timmar, så efter denna tid måste krukan täckas med ett kartongskydd.
  2. Temperatur – så att busken ackumulerar tillräckligt många knoppar och blommor under lång tid, är det nödvändigt att bibehålla temperaturen på sommaren 20-23 °, på hösten – 15-18 °, på vintern – 3-8 °;
  3. Vattning för att bära varmt, stående vatten är strikt under roten.
  4. Spraya – utföra regelbundet när man växer krysantemum i rummet. Om potten är på balkongen sprutas den inte, för där och där är den nödvändiga fuktigheten.

Vinterande krysantemum

krysantemum lagringPlatsen för vinterns krysantemum väljs ut efter eget gottfinnande. Där vilar hon och får styrka före nästa blomningstid. För att göra detta, krysantemum, som har bleknat, avskurna, lämnar 10 cm och överför krukorna till ett ljust men kallt rum med en temperatur av högst 8 °. Vatten blomman en gång i månaden. Du kan lämna potten på fönsterbrädan, med beskärningen gjord under roten. Eller flytta den till källaren. Förskär buskarna till en höjd av 15 cm och några dagar före överföringen till källaren till vatten, så att landet hade tid att torka lite.

Chrysanthemum av vissa sorter perfekt vinter på marken förutsatt att ytterligare skydd erbjuds. För att förhindra att plantan blir frusen ska grenar skäras, täckas med buske av jord eller löv och täckas med film.

Egenskaper för vård av krysantemum under växtsäsongen

För att redan på vårens första dagar börjar vegetationsperioden vid krukväxterna, bör blomman transplanteras i en större kruka och ersätter jorden helt. Unga växter behöver transplanteras årligen och vuxna – vartannat år. Gödda blommor i veckan två efter transplantationen.
Potten med den transplanterade blomman sätter på en belyst fönsterglas eller planteras på en öppen mark. Men för vintern krysantemum att gräva ut, sätt tillbaka i en kruka och igen för att rengöra in i rummet.

globulär krysantemum

Att bilda en frodig rund busk som växer kvistar 2-3 gånger nypa för att stimulera tillväxten av nya laterala skott med knoppar.

Hur man odlar sfäriska krysantemum i video