På hösten gjorde han ett litet växthus för grönsaker. Detta är min första erfarenhet av tidig växande. Berätta för mig, vad är den bästa tiden att plantera en tomat för ett växthus, så att plantorna är väl etablerade?

Tomater odlas av alla som åtminstone har en liten mark. Vissa gör det bara för egen användning, andra – till salu. Men alla lastbilsbönder drömmer om att skörda en bra skörd, och så snart som möjligt. Därför odlas om möjligt tomater i växthus. I växthuseffekten utvecklas växterna bättre och lider mindre. Dessutom mognar frukten några veckor tidigare med minst ett dubbelt utbyte.

plantor i ett växthus

Processen att odla tomater i ett växthus kan delas in i följande steg:

  1. Sädning på plantor.
  2. Framställning av vuxna plantor för transplantation i ett växthus.
  3. Förberedelse av växthuset.
  4. Transplantera tomatplantorna i växthuset.
  5. Ytterligare vård och skörd av tomater.

En av deras huvudpunkter är rätt tidpunkt för att plantera en tomatplanta i ett växthus. För tidigt eller omvänt kan sen plantering påverka den framtida tillväxten av tomater.

Förberedelse av plantor tomat för odling i ett växthus

beredning av plantor

För att få plantor av tomatfrön sås i ett växthus i februari eller början av mars. Såning görs i fuktig och uppvärmd jord. Om detta inte är möjligt, är det möjligt att odla växter direkt i lägenheten, sätta glasögon på en ljus fönsterbrädan. När plantorna är redan gammal nog, är det nödvändigt att temperera det för att förbereda sig för förändringen i temperatur (dvs att transplantera till ett växthus).

Härdningsprocessen bör börja senast två veckor före landning i växthuset.

I rummet öppnas fönstren, först i flera timmar och gradvis ökar tiden. Från den fjärde dagen kan plantorna transporteras till balkongen och, om vädret är bra, lämna det där för natten. Om frön såddes i ett växthus, lyfter de ramarna för luftning och tar sedan bort dem helt.

På plantan, klar för transplantation, har bladen en lila nyans och dess höjd är inte mindre än 25 cm.

Fyra dagar före transplantationen sprutas plantor med knoppar med en lösning av borsyra med en hastighet av 1 g av läkemedlet per liter vatten (så att de inte faller av). Och två dagar före landningen skärs två nedre löv för att göra plantorna lättare att rota.

Förbereda växthuset

växthusberedning

Tiden för att plantera en tomat för ett växthus beror på dess typ:

  • i glas växthus – april;
  • i film växthus – maj.

Related  Växande avokado hemma

Ett vanligt krav på båda typerna växthus är närvaron av en väluppvärmd mark på ett djup av 15 cm (inte mindre än 13 grader av värme). Kontrollera jordens beredskap med en termometer.

Marken i växthuset har tidigare uppdaterats: ta bort toppskiktet och resterande mark behandlas med kopparsulfat. En vecka före plantering av plantorna lossas sängarna och infunderas med humus.

Plantera plantor i ett växthus

Fröplantor planteras på kvällen på ett avstånd av 50 cm från varandra i förskjuten ordning. Nära varje buske installeras ett stöd, som han kommer att knyta.

Tidigmognande sorter har nära fönstren och bakom dem – högre. Växthuset ventileras regelbundet. Planterna befruktas med superfosfat och pasynkuyut.

Plantera en tomat i ett växthus – video