Mina barn är mycket förtjust i jordnötter och nu övertalade de mig att plantera honom. Tyvärr har jag ingen erfarenhet av att växa. Hörde bara att buskar måste vara hela tiden hilling. Berätta för mig hur man planterar jordnötter i trädgården?

jordnötsodling i landetJordnötter kan inte hittas på varje hushållsplan. Denna kultur är fortfarande ganska ny för lastbilsbönder och många människor skrämmer bort eventuella problem. Men det finns absolut inget att vara rädd för. Jordnötter är mindre nyckfulla än vanliga potatisar, och den enda nyansen i växande jordnötter är dess värmekärlek. Av den anledningen är det nästan omöjligt att få skörden från bönorna planterade i marken i norra regionerna. Vid kalla vårförhållanden kommer planteringarna helt enkelt att frysa, och på sval sommar kommer de att sluta växa. Men för regioner med ett varmt klimat blir växande jordnötter inte ett problem. Det viktigaste är att veta hur man korrekt förbereder jorden och plantera jordnötter i trädgården, och också lite för att ta hand om växten, tills skörden mognar.

Var är det bästa stället att plantera jordnötter?

För jordnötter är det nödvändigt att ta den lättaste delen så att planteringarna inte är i skuggan. Det är bättre, om det kommer bli sängar, på vilka kål, gurkor eller potatis odlades tidigare.

Du kan inte plantera jordnötter efter baljväxter.

Dålig mark på spårämnen bör befrukas:

  • på hösten – att introducera organiskt material under grävningen;
  • På våren före plantering – sprida på platsen av nitrofosfat (för varje kvadratmeter område på 50 g av läkemedlet).

Urval och sådd av frön

jordnötsplantning

Planteringen av jordnötter bör startas först efter att jorden och luften har värmts upp gott. Vanligtvis är detta i mitten av maj, när nattfrost slutar, vilket kan döda värmekärliga skott.

Innan plantningen rekommenderas jordnötter att rengöras från skalet, så att bönorna växer snabbare. Använd helst de största proverna.

Du kan plantera grödor på två sätt:

  1. Rader med en bredd på minst 60 cm, lämnar mellan buskarna ca 20 cm.
  2. I hålen ligger i ett rutmönster efter 50 cm, med en radavstånd på 30 cm.

Related  Gödsel från äggskal – för vilka växter ska appliceras?

Skötsel av planteringar

En och en halv vecka efter busken blommar, måste de vara uttråkad. I framtiden, upprepa proceduren 3 flera gånger under samma tidsperiod. Detta måste ske så att bönorna inte kommer till jordens yta, där de kan vissna, eftersom kulturen mognar bara i marken.

Eftersom jordnötter som fuktighet bör regelbundet bevattning ges, särskilt under blomningstiden och bokmärkning av äggstockarna.

skörd

jordnötsskörd

I september rinner jordnötterna – busken blir gul, och bönorna kan lätt avlägsnas från skalet. Nu kan du skörda. Till att börja med bör buskarna utgrävas och expanderas så att de torkar upp. Separera sedan bönorna med skalet och torka det. Förvara jordnötter på en torr plats, förpackade i väskor eller i bulk i behållare (tjockleken på skiktet är högst 10 cm).

Växande jordnötter i trädgården – video