Jag trodde alltid att jag har en pil som växer i min dacha. Och på våren besökte en vän oss (trädet blommade bara), så han hävdar att det är en pil, eftersom örhängen är gula. Berätta för mig, vad skiljer sig från pilen från pilen?

vide med pilVerba blir populärt på våren, före påsken. På söndagen tar alla de trogna till kyrkans service fina kvistar för att helga dem och föra dem in i huset. Enligt gamla tankar driver pilen bort orena krafter från huset och hjälper till med att bli av med de sjuka. Men ofta pils kvistar används istället för pilar, medan många tror att detta är en och samma kultur, det har helt enkelt två namn.

Faktum är att dessa är helt olika växter, och för att förstå vilket träd som är framför dig, bör du veta vad en pil från en pil är. Att skilja dem är väldigt lätt på sådana grunder:

  • med “bostadsort”
  • på kronan;
  • i tid och egenskaper av blomning;
  • på färg och form av blomknoppar.

När det gäller de allmänna egenskaperna hör båda plantorna till pilen.

Var växer de?

willows nära vatten

Verba – en av de mest krämmande plantorna för jorden, den finns både vid floden och bland fälten. Men pilen föredrar bara terrängen, där det finns vatten i närheten. Mycket vackert snygga pilbågar längs flodens stränder, nedstigande sina långa grenar direkt i vattnet. Det växer i träsken, det vill säga, där det finns tillräckligt med fukt i marken.

Hur ser de ut?

pilgren

På pilen är kronan tätare och består av ganska tjocka skott täckta med boraxröda bark som inte böjer sig bra. På grenar finns löv av rundad form.

pilgren

Yves har också en genomskinlig krona med hängande skott, tunna och mycket flexibla. Barken på dem är grågrön. På våren, på grenarna, smala och långa, med spetsiga spetsar, vecklas broschyrer ut.

Willow kvistar är mycket väl rotade och snabbt ge en ny buske.

Hur blommar det?

hur man blommar

Kanske är blommande en av de viktigaste skillnaderna mellan pil och pil. Det är inte bara annorlunda, men kommer också på olika tider. Den första gryningen är pilen – mycket fluffiga, något långsträckta snövit knoppar avslöjas på skotten. Willow blommar efter det och blomknopparna på grenarna är lite längre och mindre, men samma fluffiga. Men blommans färg är radikalt annorlunda – de har en vacker, mjuk gul färg.

Blomning i pilen sker i mitten av våren, när det redan finns blad på grenarna, men pilen blommar mycket tidigt, innan den blommar på lövträdets träd.

Typiska skillnader mellan willows och willows – video