I flera år har jag försökt att odla vattenmeloner, men något är inte så bra. Och plantorna är starka, och jag bryr mig om det, men bären i sängarna är gröna hela tiden och inte mogna. Berätta för mig när man planterar vattenmeloner på plantor i mitten av körfältet?

Odling av vattenmeloner i den centrala delen av Ryssland har sina egna särdrag på grund av det starka klimatet och de stora bärarnas värmekärlande natur. Faktum är att du kan plantera dem, men om de lyckas mogna är det frågan. Därför har trädgårdsmästare som bor där länge dragit av en sanning: att få en gröda melon är endast möjlig med en planteringsmetod för sin plantering.

Nu är det viktigast att veta när man planterar vattenmeloner för plantor i mellankörfältet för att ha tid att äta en saftig massa. Dessutom bör följande uppmärksammas:

  • att välja rätt sorts;
  • odla kvalitetsplantor.

Hur bestämmer du såddstiden?vattenmelonplanta

Innan du fortsätter att sådda frön för plantor, är det nödvändigt att noggrant studera instruktionerna på påsen och var uppmärksam på följande data:

  • antal dagar som behövs för odling av fullfjädrada plantor;
  • antalet dagar som vattenmeloner kommer att krävas från det ögonblick som bären har och tills deras fulla mognad.

I genomsnitt kan plantor av vattenmeloner (och andra representanter för pumpa) erhållas inom 30 dagar. Samtidigt kommer det att ta för skotten att växa och växa starkare. Den optimala tiden för att transplantera plantorna till sängen är den 20 maj. Därför är det nödvändigt att såa frön cirka två månader före detta datum men inte senare än 1 april.

Senare såning kommer inte att ge resultat, eftersom vattenmeloner inte kommer att ha tid att mogna.

Välja en vattenmelon för mittbandet

Erfaren trädgårdsmästare rekommendera att odla i mittenbandet bara tidiga mogna sorter av vattenmeloner och inte för att jaga stora storlekar. Det viktigaste är att bären är söt till smaken och har tid att mogna, medan det varma vädret står.

Related  Två sätt att frö växer gipsofila

För denna region är följande sorter perfekta:

  1. Nära Moskva Charleston.nära Charleston
  2. En gåva till norr.gåva i norr
  3. Rosa Champagne.rosa champagne
  4. Krimstar.krimstar

Frön köps bäst i specialbutiker eller lastbilsbönder, som samlat dem hemifrån vattenmeloner.

Växande plantor

Före såning är det nödvändigt att avvisa ihåliga frön. För att göra detta fyller frön helt enkelt med vatten och väljer de som har uppstått. De återstående frön ska vikas i en bit fuktig trasa och lämnas för att växa, håller tukan fuktig. Så skott kommer att visas snabbare.

Färskt, förra årets frön är värre än frön för två år sedan.

Spruta frön planteras omedelbart i separata koppar, för att inte skada rotsystemet efter att ha transplantat dem i jorden. Sätt krukorna på en väl upplyst fönsterhölje och håll temperaturen i rummet ca 25 grader Celsius. I samband med växande plantor matar de dem 2 gånger med mineralkomplexgödselmedel.

För 7-10 dagar före landning i ett växthus eller på en bäddsbädd är det nödvändigt att börja temperera. Vid tidpunkten för transplantationen bör cirka 5 riktiga blad bildas i plantan.

Växande plantor av vattenmeloner – video