Berätta för oss vad atmosfären Sargent är och hur det ska se ut. Vänner mötte en buske med gula frukter, de försäkrar att de köpte den som en växling i plantskolan. Och min mormor hade vuxit buskar helt sterila, men hela tiden blommar. Kanske var det annorlunda?

viburnum sargantaSargent Viburnum – en av de vackraste sorter av prydnads sorter av Viburnum. Även en enda buske i trädgården kan bli en riktig dekoration av det, särskilt när det är dags att blomma och grenarna avslöjar den känsliga blommor, vit färg som gynnsamt nyanser av ljust gröna frodiga lummiga kronan.

Varietybeskrivning

Sargent är en stor buske med en kraftfull sprawling krona och ett stort antal sidoskott, så att viburnum växer väldigt frodig. På sommaren är det praktiskt taget osynligt på grund av det tjocka lövverket på de många grenarna av skotten. Bladen är fästa vid skotten med långa petioles, vilket skiljer sorten från det vanliga viburnumet, där de är kortare. Vid hösten förvärvar löven en vacker skarr skugga.

I slutet av maj blommar växten med stora blomställen ca 3 cm i diameter, med blomställningar som är både infertila och biseksuella. Den första är alltid bara vit, och den senare har en krämig nyans. Frukter mognar i mitten av hösten och är vanligtvis ganska små och röda, även om det finns undantag. De är ätbara och har medicinska egenskaper.

Storleken på busken är imponerande: Vuxna växter når en höjd av 4 m, medan krondiametern är nästan lika med den totala höjden på viburnum, och diametern hos de gamla grenarna kan nå upp till 5 cm vid basen. Sorten tolererar lätt frostiga vintrar utan skydd och kan växa på skuggade områden. Det utvecklas bättre på bördiga och rika jordar.

Kalina Sargent är en flerårig långlever och kan nå 50 år.

Art sorter

Det finns cirka 7 sorter av olika, men de mest kända bland dem är:

  1. Sargent Onondaga. Den har en ovanlig form av löv (i form av en kil) och en burgunderfärg av centrala blommor.sarjenta onondaga
  2. Sargenta Sterile. Den blommar med snövit blomställningar, som är fria.steril steril
  3. Sargenta Lutescens. Den har en gulaktig färg av blommor ovanligt för Kalina.sargent lutescens
  4. Sargent Flaovum. I motsats till andra varianter av viburnum fruktar med gula småbär.sargent flavum

Video om hur man odlar en viburnum