En vän berättade för mig att det använder jäst (både i trädgården och i trädgården) för utfodring, och att allt efter att ha vattnat växer allt bra. Berätta för mig hur man förbereder ett gödningsmedel för växter från jäst och om det är möjligt att bevattna dem plantor?

De flesta trädgårdsmästare, trädgårdsmästare och blomsterodlare använder naturliga medel för att befrukta sina “avdelningar”, vilket ger dem företräde framför så kallad kemi. En sådan produkt är vanlig bakersjäst. Tack vare dess rika sammansättning och närvaro av aktiv jäst efter jordapplicering av sådant gödnings snabbar upp processen för nedbrytning av organiskt material. I sin tur är jorden snabbt mättad med näringsämnen som är nödvändiga för tillväxt av grödor.

Effekt av jästförband på växter

jäst

Jäst är ett utmärkt alternativ till mineralgödselmedel, förutom de kostar mycket mindre, och effekten av ansökan är densamma. Så, under påverkan av jästförband:

  • kalium, kväve och andra delar som spelar en viktig roll i utvecklingen av växter kommer in i jorden;
  • tillväxten av löv- och rotmassa av grödor accelereras;
  • hos vuxna ökar motståndet mot sjukdom
  • Kulturer är mer toleranta mot klimatiska särdrag, såsom brist på belysning på vintern.
  • plantor blir mer hållbara och växer snabbare;
  • rotning av sticklingar under reproduktion aktiveras.

Jäst kan användas för utfodring av nästan alla typer av grödor (från trädgårdsplanter till blommor), oavsett var de odlas – på marken eller inomhusmiljön. Undantaget är potatis, lök och vitlök, eftersom detta leder till att grödan blir lös och dåligt lagrad.

Sätt att använda jäst

vattning

Hur man förbereder ett gödningsmedel för växter från jäst och hur ofta kan du vattna plantorna? För näringsinfusion kan jäst användas i någon form:

  1. Torr jäst. Häll i 10 liter jäst och socker (60 g) i en hink vatten (lite uppvärmd). Rör om och låt stå på en varm plats i ca två timmar. Späd vätskan i ett förhållande 1: 5 före användning.torrjästlösning
  2. Färska jäst. För att framställa en koncentrerad lösning av jäst utspädd i vatten i ett förhållande av 1: 5. Tillsätt det beredda koncentratet före användning med vatten (10 delar).färsk jästlösning

Related  Hur man gör sandjord lämplig för odling av trädgårds- och trädgårdsgrödor?

Jästlösning ska vattna växter under roten, lite tillbaka från stammen. Jorden runt bör vara fortfarande våt efter den tidigare vattningen. Det kan också användas för att rota sticklingar (håll ett skaft om dagen).

Vid bearbetning av plantor plantor bör den första vattningen ske 7 dagar efter plantering på sängen, och den andra – före blommande.

Gjutstoppning på det öppna marken bör göras först efter det att den värms upp bra, eftersom jäst förlorar sin aktivitet i den kalla marken.

Det är nog att använda sådan gödsel en gång i månaden, det vill säga högst 2-3 gödningsmedel per säsong. Denna mängd är tillräckligt för att ge växter med användbara element. Det bör emellertid beaktas att vid fermentering, lämnar kalium och kalcium jorden, därför bör asken avlägsnas efter att ha gjutits med jästlösning.

Gödsel av växter – video