Hur planerar du en trädgård i ett litet område?

Förvärvad på hösten dachaområdet. Det finns en liten trädgård, som inte har använts under lång tid. Vi lägger det i ordning och vi vill plantera det på våren. Berätta för mig hur man planerar en trädgård i ett litet område?

Storleken på marken är annorlunda. Mest av allt i denna fråga, lyckliga invånare på landsbygden – bara under plantagen är ofta tilldelad upp till 20 hektar. Men ju närmare staden, desto mindre ledigt land. Dacha-tomter är ibland av den mest blygsamma storleken. Det verkar som om du kan växa på ett område på 6 hektar, inklusive byggnader? Hur man planerar en trädgård i ett litet område för att få minst en liten gröda?

Med ett kompetent tillvägagångssätt i ett begränsat utrymme kan du inte bara plantera persilja med dill, utan även potatis, tomater och trädgårdsbär. När du planerar en köksplanering bör du först uppmärksamma följande faktorer som direkt påverkar framtida gröda:

 • Placering av tomten och sängar
 • jordkvalitet;
 • närvaro av skuggade platser.

Platsplats

trädgård

Mark med absolut platt yta – ett fenomen sällan. Ofta har många av dem brister, vilket måste beaktas när man bryter upp trädgården. Så, om de befinner sig i ett låglandet, kan detta leda till ökad markfuktighet. I det här fallet kommer det att vara nödvändigt att bygga dräneringsböjningar, och även från tid till annan lägga till marken i sängarna.

Om platsen ligger på en sluttning, bör sängar göras inte längs den, men över.

Webbplatser i den förhöjda terrängen är utsatta för vindar, så att man skapar en barriär mot utkast måste de planteras runt omkretsen med långa plantningar (träd, buskar).

Jordkvalitet och närvaro av skumma ställen

Utan mänskligt ingripande är endast näringsrik, fräck jord markant fruktbar. En fattig sandjord kräver en preliminär introduktion av mineraler och tung jord – organisk.

Det är inte värt att plantera grödor på platser där skuggan av byggnader faller. Men under träden kan du ordna växter.

Några tips för att planera trädgården

Grönsaker på trellis

För att kunna använda ett litet utrymme kan du använda följande “knepiga” trick:

 • plocka upp för plantering stunted växter;
 • Använd tidiga mogna sorter och plantera dem i två uppsättningar.
 • kombinera på en enda gröda säng med olika mognadsperioder (till exempel potatis sår sallad);
 • växtlösa kulturer i suspenderade blomkrukor eller nära en båge eller ett staket.

Typer av sängar för en liten trädgård

För optimal användning av ett litet område kan du fortsätta som följer:

 1. Gör vertikala sängar. De tar upp lite utrymme, men det påverkar inte avkastningen. Jordgubbar mår bra i plaströr och en improviserad hytt för gurkor.vertikal säng
 2. Ordna behållare. Bärbara sängar är praktiska att använda på någon terräng, även om det inte är ens.lådor
 3. Att konstruera bulkbäddar. Därför bör varje säng höjas över marknivån, och kanterna är inhägnade så att jorden inte kryper. Detta alternativ är lämpligt för låglandet.bulkbäddar
 4. Växa grönsaker i påsar. Välprövad metod att plantera potatis i en väska. Med hängande säckfickor kan du använda plats två gånger – under dem kan du installera behållare.påsar

Hur man rationellt planerar en webbplats – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector