Drömt alltid om att ha en gardenia jasmin. Men i vår lilla blomstermarknad hittade jag bara frön av gardenia. Jag bestämde mig för att riskera den och plantera den. Berätta för mig hur man odlar gardenia från frön?

Gardenia är en vintergrön växt i form av en buske. Ett vackert blad av en mättad grön färg kommer inte att lämna någon likgiltig. Och när blomningstiden kommer, kan denna skönhet förmörkas även rosen. Lush vita blommor med en stupefying jasmin doft gör hennes drottning på vindrutan. växande gardenia

Som en riktig drottning är Gardenia också rankad som hög. Men om du har tillräckligt med tålamod kan du försöka växa gardenia från frön. Denna verksamhet är lite besvärlig, eftersom blomman har en lunefull karaktär och kräver krävande omsorg.

Urval av frön och jord för gardenia

väska med frön

För att få unga plantor måste du välja rätt frö från jord och köttkvalitet. Köp frön bättre i specialiserade blomstaffärer. Så du kan vara säker på att frön kommer att vara färska, och de lagras ordentligt.

Gardenia växer väl bara på lös och sur jord. Växten tillhör Marenovs familj, för vilken det finns ett speciellt substrat. Förvärva det också i affären. Vissa odlare försäkrar att det är möjligt att odla en blomma med jordblandning för azaleor.

Sädning av gardenia frö för plantor

skott av gardenia

Under plantorna är det bättre att ta en ganska bred, men inte en djup behållare. I botten är det nödvändigt att lägga ett lager av expanderad lera, som kommer att fungera som dränering. Stoppa marken. Frön läggs noga på ytan utan att trycka på dem. Du kan strö lite jord, men bli inte borttagen.

Fröer behöver inte preliminärt blötläggning, de har bra spiring. Det är nog att spruta jorden väl efter sådd.

En kruka med fröna frön täckt med en film och sätta på en varm, väl upplyst fönsterlucka. Fröplantor börjar börja i början av den fjärde veckan efter sådd. Sedan kan potten omplaceras till östfönstret, där ljuset är något mindre.

Related  Växande krysantemum multiflora

Ta hand om plantor av gardenia

dyka plantor

Efter att plantorna blir starkare kan de dökas i separata behållare. Jord används samma som för sådd. Potter för plantor plockar upp med en diameter av högst 7 cm. Planterade skott behöver fortfarande växthusförhållanden, så var och en bör täckas med en trimmad plastflaska.

Periodiskt avlägsnas flaskan och buskarna ventileras. I stället för att sprinkla, är jorden väl sprutad. Den andra transplantationen görs när plantorna börjar släppa nya löv. Potten ska vara 2 cm mer. Efter transplantationen kan buskarna matas med gödningsmedel för Azalea. Lösningen är inte lika mättad som för vuxna växter.

ung gardenia

Ytterligare omsorg för ung gardenia – video