Jag gillar krysantemum mycket, jag har fleråriga krysantemum av olika färger i min dacha. Och sedan delade grannen med mig fröet från det dödliga krysantemumet och sa att hon var ettårig. Berätta för mig hur växer du ett krysantemum fröet från frön?

Krysantemumkrogen (trefärgad krysantemum) är en representant för en årlig art. Externt är busken mer som en tusensköna, bara mycket stor och färgglada. Denna variation lockar uppmärksamhet inte bara med ovanliga blomställningar, som har minst tre färger, men också deras blomningstid – från sommar till frost.

krysantemum keeled

Praktiskt, liksom ett år gammalt dödligt krysantemum odlas från frön. Det finns två sätt att växa:

  • sådda frön direkt i det öppna marken;
  • frösåning på plantor.

Sädning av frön på en säng

såning av frön i marken

Eftersom krysantemum är frostbeständigt, är det möjligt att såa frön på den öppna marken för vintern eller i april.

För sådd av frön på blomsterbädden, gör hål och häll dem med varmt vatten.

Frö sår inte tätt – 2-3 stycken per hål.

Avståndet mellan hålen är inte mindre än 20 cm. I gångarna kan du göra samma inryckning. Spruta sedan frön med jorden, utan trampning och täck med en film så att fukt inte avdunstar.

krysantemum frön

Så snart de första skotten utförs, måste filmen avlägsnas och lossas i brunnarna (för att säkerställa fri luft till stammarna). 10 dagar efter uppkomsten av krysantemumskott, kan de matas med en svag lösning av gödselmedel “Ideal”.

När de fyra plantorna bildas 4 riktiga blad, och de växer till ca 10 cm, måste du lämna i hålet en, den mest utvecklade, spire. Resten ska försiktigt avlägsnas och transplanteras.

Related  Ta hand om krysantemum, småblommiga magerfett hemma

Krysantemum kölad, odlad genom direkt sådd i öppen mark, slänger ut de första blomställningarna i juli.

krysantemum daisy

Sädning av krysantemumfrön för plantor

För att approximera blomningen av årlig krysantemum odlas den genom plantor. För att göra detta, i början av våren sås frön i en gemensam behållare. Marken för plantor kan köpas i specialaffärer eller förberedas oberoende: blanda torv, humus och växthus i lika stora proportioner, sikt och kalcinate. Som dränering till behållarens botten är det möjligt att hälla claydite.

Fröer sprider bara på ytan, inte fördjupar dem och ströms med ett jordlager från toppen i en halv centimeter.

Strö från sprutpistolen och täck med en film för att skapa en växthuseffekt. Behållaren måste regelbundet ventileras och fuktas.

krysantemumplantor

Om behållaren upprätthåller en konstant temperatur på ca 25 grader Celsius kommer frönen att uppstå efter 2 veckor, varefter filmen kan avlägsnas. Men det är nödvändigt att göra detta inte omedelbart, men gradvis att temperera skotten och lyfta filmen. Så fort 4 riktiga blad växer, dyker spirar i separata krukor. Svaga bakterier bör kasseras omedelbart.

trichromatisk krysantemum

De transplanterade plantorna kan transplanteras till blom sängen i slutet av maj, och lämnar minst 30 cm mellan buskarna, eftersom det dödliga krysantemumet så småningom kommer att växa till en frodig buske. Chrysanthemum, som odlas genom plantor, kommer att behaga med blomning redan i början av sommaren.

Video om hur man odlar krysantemum från frön