Jag gillar verkligen blommande växter, och varje sommar dekorerar jag min terrass med hängande krukor med surfins och stående korgar på golvet med olika kvaliteter av pelargonium. Berätta för mig, vilka gödningsmedel kan användas för pelargonium och surfin? Jag vill att blomställning ska vara så mycket som möjligt, och blomman varade för alltid.

blommorVid regelbunden gödning behövs alla inomhusväxter, men speciellt viktiga för blommande prover, eftersom lejonens andel av näringsämnen de spenderar på bindande knoppar. Sådana skönheter som Pelargonium och Surfinia är inget undantag. Växande i ett begränsat utrymme, och även en lång tid blommande, kräver dessa växter i rätt tid påfyllning av näringsämnen. Även när de planteras i näringsjord efter en viss tid, använder blommor alla tillgängliga mikronäringsmedel.

Detta påverkar inte bara den övergripande utvecklingen, utan även blomningens kvalitet – det blir mager och kort och ibland även helt frånvarande.

Hittills har blommodlare inga problem med valet av gödselmedel för pelargonium och surfin. I blomsterbutiker finns många komplexa förberedelser med en balanserad struktur av mikroceller för blommande växter till salu. De, som ingen annan, behöver inte så mycket kväve, men i kalium och fosfor.

Kalium och fosfor bidrar till att binda fler knoppar, förlänga blomningen och hjälpa till att undvika att hugga blomställningar.

Flytande former av gödselmedel

De vanligaste gödselmedel för vanlig gödning av pelargonium och sufrnium är koncentrerade lösningar. De används för att förbereda en vattenlösning och vatten dem växter en gång i veckan.

Det är också möjligt att spruta färgerna, men för att göra detta, minska koncentrationen av lösningen i hälften.

Ett sådant bra gödningsmedel förtjänade sådana gödningsmedel:

  • Agricola Fantasy;agricola fantasy
  • Grinvorld;grinvorld
  • Gilea.Gilea

Related  Hur man sparar en orkidé: Återupplivning av en växt med ruttna rötter

Pulverformiga beredningar

Lösliga gödningsmedel har också den nödvändiga uppsättningen näringsämnen. Trots torrformen (pulver eller små kristaller) upplöses de utan rester i vatten.

Bland sådana droger är det värt att notera följande:

  1. Planton. Späd 1 tsk. pulver i 5 liter vatten, vatten en gång i veckan.Planton
  2. Rengör blad. Den kan appliceras på marken i torr form när man plantar växter (1 skopa av läkemedlet per 5 liter jord) eller används för bevattning två gånger i månaden och förbereder en lösning av 0,5 skopsked för 3 liter vatten. En svagare lösning är också en bra spray av pelargonium och surfin på bladet (1/4 sked för 5 liter vatten).rent ark
  3. Master Agro. Vatten under växt vegetation med en lösning av 5 g av läkemedlet och 2 liter vatten inte mer än 3 gånger i månaden.mästare av agro

Det finns många liknande preparat, och alla kommer att hjälpa florikyrkaren att längre beundra den vackra blomman av sina husdjur. Det viktigaste är att inte glömma dem och regelbundet “att dricka gott”!

Feeding pelargoniumgödsel Planton – video