Jag såg en välbekant bild från mina vänner hemma, gjord av torkade rosor. Mycket imponerad! Eftersom jag har en stor rosenträd ville jag också försöka göra något så här. Fråga, hur man torkar rosor i husförhållanden att de inte har förlorat volymen och formuläret?

De flesta kvinnor föredrar en ros till alla blommor. Och så är det dubbelt svårt att kasta ut dem efter blommorna tona. Och varför gör du det här, om du kan torka rosor och detta förlänger sitt liv, men på ett annat sätt? Faktum är att torra växter gör en mängd olika kompositioner för inredning, från enkla torkade buketter till komplexa bilder. En enkel metod att torka blommor (som för herbariet) är inte särskilt lämplig här. Rosor måste torkas så att de inte förlorar sin form.

torkade rosor

Vilka rosor torkas bäst

Endast nyklippta rosor är lämpliga för torkning. Blommorna som står i vasen ett tag börjar med att förblåsa processen.

Rosor måste skäras i torrt väder, så att de inte får en droppe fukt.

Blommor med täta kronblad håller den bästa formen. Använd inte helt blommande knoppar, för efter torkning kommer blombladen att sönderfalla.

De torkar rosor hemma så att de inte förlorar formen på två sätt: genom att hänga på ett rep eller hällande sand.

Sushi rosor på ett rep

Rosor att sortera, klippa stammarna till önskad längd eller bara skära spetsarna. Nedre löv också bryta av, men utan fanatism. I ett torrt rum, som inte får solljus, dra i repen. Mörk är en förutsättning, för från solen kommer blommorna att bli sköra, mörka, krulla och sönderfalla.

Related  Ordningen med en blomsträdgård blommar hela sommaren

Stam varje ros binda ett rep. Du kan inte knyta blommor till en bukett – i den här formen får de inte tillräckligt med luft och börjar ruttna.

suspenderade rosor

På samma avstånd knyter du rosor på ett sådant sätt att de inte rör varandra. Torra blommor kommer att vara klara på två veckor. Om under rostprocessen steg rosen något av färgen, måste den “målas” med nagellack.

Sushi rosor i sanden

För denna metod behöver du en djup låda av kartong eller en trälåda. Förbereda rosor på samma sätt som vid torkning på ett rep.

Koka sedan sanden – baka den i ugnen eller stek i en panna och sikt genom en sikt. Lämplig flodsand eller speciell kvartsand för chinchillaer, som säljs i husdjursaffärer.

I en låda eller låda häll sanden med ett lager av 5-7 cm, sätt sedan in rosen med blomman uppåt (som i en vas) och fyll den försiktigt helt med sand. I detta fall bör blomman stå stående vertikalt.

sushi rosor i sanden

Lådan ska vara stängd i 2-3 veckor och sätta i ett torrt, mörkt rum. I slutet av denna period, gör små hål på botten av behållaren så att sanden spolas ut. Att gräva rosor från sanden kan inte, för att inte skada kronbladet.

För att göra rosen vackrare och starkare, och även för att skydda mot fukt sprinklar de med hårspray.

Hur man torkar ros blomsterhandlare

Det finns ett annat sätt att torka rosor som används av blomsterhandlare. De behandlar växter med ett speciellt preparat – silikagel. Detta är ett speciellt fritt flytande pulver som absorberar fukt. Men hemma är den här metoden bättre att inte använda, eftersom felaktig användning av pulvret kommer att leda till fullständig förstöring av rosor.

Related  Applikation av Novalon för druvor befruktning

Video om hur man torkar en ros i sanden