Jag har blivit grön länge, för att jag gillar att lägga till den på olika rätter. I år bestämde jag mig för att expandera sortimentet och försöka få en skörd av koriander. Berätta för mig hur man planterar koriander?

Cilantro är en årlig kryddig växt, vars örter och frön används för att laga mat som kryddor. Växten är absolut opretentiös i vård, så att växa det själv kommer inte att vara ett problem. Plantering koriander kan vara både på sängar på marken och i krukor för att växa på vindrutan.

koriander

Växande koriander på marken

För odling av kryddor i trädgården tilldelas en plats, väl upplyst av solen. På en skuggig plats kommer buskar att sträckas starkt och kommer inte att kunna bygga en frodig grön massa. Dessutom bör bäddarna ligga på plan mark där vatten inte stagnerar.

Cilantro, som många kulturer, älskar lös näringsämne. Om det är nödvändigt befruktas den plot som är avsedd för sängarna. Detta kan göras både på hösten och före sådd av frön:

  • På hösten gör de humus från beräkningen av en halv bukt av gödselmedel per 1 kvm.
  • På våren befruktas med en mineralblandning av 30 g per 1 kvm.

Växtkorjander börjar i april. För att få färska örter innan hösten, göra re-seeding med ett intervall på 2 veckor. Frön sås 2-3 saker på ett avstånd av 10 cm från varandra, där radavståndet inte bör vara mindre än 15 cm. Så det blir lättare att ta hand om växter och buskar kommer att vara tillräckligt med utrymme att växa.

Eftersom koriander är stort, med ganska starka skal frön såtts de bör vara ytlig -. 2 cm Frön blötläggning behöver inte vara tillräckligt bra för att vattna sängar före plantering.

unga skott av koriander

Ytterligare omsorg för korianderplanteringar omfattar:

  • regelbunden vattning 2 gånger i veckan
  • uttunna skott så fort de växer till 3 cm i höjd;
  • lossning av marken;
  • avlägsnande av ogräs.

blommande koriander

Skär grönsakerna för konsumtion i mat bör vara före blomman, för då blir det bittert. Samlingen av frön börjar på sommaren och samlas i flera steg som de mognar.

Växande koriander på vindrutan

koriander i en kruka

Koriander älskare, som inte kan växa i sängar, kan så frön i krukor och växa på fönsterblecket krydda. I detta fall görs grödan i mars. I långa landnings behållare frön spridas avstånd är 5 cm, vid landning i en separat små plast koppar eller krukor sådda fröet 2 i en enda behållare.

Så såg frön eller strö med vatten från en sprutpistol och täck med matfilm ovanpå för att skapa växthusförhållanden. När de första spirorna visas, ta bort filmen. Vård av koriander i krukor består av att bevattna och lossa jorden.

Kornblommeskott är mycket krävande för belysning. Eftersom den tidiga vårljusdagen fortfarande är väldigt kort måste det framhävas för att få frodiga gröna plantor.

koriander i koppar

Många trädgårdsmästare använder unga skott av koriander odlade på en vindusolja, som plantor för att plantera på sängar. Detta gör det möjligt att skörda mycket tidigare.

Hur man planterar cilantro för att odla på vindus – video