Hur man planterar dill så att det snabbt klättrade?

Vid min dacha växer fänkålen i sig: vart han gillar och när han vill. Beslutade att odla denna otålighet och växt i sängarna. Så att den växer i sin plats, och grönarna dykade upp tidigt. Rådgör med hur man planterar dill, så att den snabbt steg upp?

För färska grönsaker finns alltid en plats i köket, så det är brådskande att fråga om hur man planterar dill så att den snabbt går upp. Det finns inget komplicerat i denna process. Det viktigaste är att korrekt förbereda fröna för plantering.

dill i trädgården

Vid sådd dill på en säng är det också nödvändigt att:

  • välj en planteringsplats och laga en säng
  • Bestämma tiden för dill sådd
  • såsa fröet korrekt.

Fröberedning

För fröna frön att växa snabbare, måste de först behandlas. Bearbetning omfattar:

  1. Blötläggning i vatten för att testa för grobarhet. Innan du doppar frön av dill tvättas de i varmt vatten för att tvätta bort eteriska oljor. De försenar spetsen. Därefter sätts frön i en trasa och blötläggas i 2 dagar. Efter utgången av denna period bör tomma frön väljas.fröberedning
  2. Soaking i mangan för dekontaminering. Att spira mindre plantor, efter att fröerna har svullit, nedsänktes de i en lösning av kaliumpermanganat i 3 timmar i en ljusrosa färg. I avsaknad av kaliumpermanganat kan den ersättas med varm väteperoxid (3%), men sedan sänks tiden till 6 minuter.blötläggning dill frön

Behandlade frön måste sköljas med rent vatten före sådd.

Val av plats för plantering och förberedelse av en säng

För dill måste du välja en plats som är väl upplyst av solen, eftersom den i skuggan kommer att sträckas starkt och inte ger en frodig grön massa. Sängarna borde grävas i förskott från hösten eller våren. Omedelbart före sådd sörjer jorden igen för att tillåta ohindrad tillgång till fröerna.

För den normala utvecklingen av skott bör jorden före plantering befrukas med humus, superfosfat, ammoniumnitrat. Kvävegödselmedel introduceras endast på våren, resten av gödningen kan ske under hösten under grävningen av sängar.

För att fröet ska bli så snabbt som möjligt, skölj sängarna före sådd.

Timing av dillplantering

sådd av fänkål frön

För att få gröna i maj sås dillfrön i trädgården i april. För att ha färska kryddor till hösten kan du plantera dill på flera sätt.

Såning av frön för vintern kommer att påskynda den första skörden i 2 veckor. För detta ändamål såddas frön före den första snön (början av november), medan djupet på sängen ska vara 2-3 cm mer än vid vårsåget. Det är önskvärt att täcka den såda trädgården.

Frösåning

ung fänkål

Dillsåning är inte så djupt – inte mer än 2 cm djupt. För att vara lätt att ta hand om senare, bör bredden på raderna vara ca 20 cm. Stänk fröna med en liten mark. Eftersom grödan är gjord i fuktig jord, krävs inte upprepad vattning efter plantering.

I genomsnitt groddar frön två och en halv vecka efter planteringen. De första skotten rekommenderas vara tunna för att öka utbytet av dill och sedan göra det regelbundet, så att planteringen inte tjocknar.

Om dillet började bli gult, saknar det fukt.

För att stimulera tillväxten av laterala skott, prickade apexen. Den första gröna kan klippas om en månad.

Video om hur man sår dill och när

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector