Jag har en liten rosenträdgård, fortfarande ganska ung, men överlevde redan de första förlusterna. Förra sommaren torkade en buske bara, även om den vattnade i nivå med alla. Berätta för mig hur rätt att vattna rosor i varmt väder?

Nästan varje odlare på en säng har minst en rosenbuske och deras fans föds hela radband av vackra växter. Den främsta fördelen med drottningens färgerna är vackra blomställningar i olika färger och typer. För att tillfredsställa sina rosor blommar, de behöver ordentlig vård.

En av de viktigaste faktorerna som påverkar bokmärkesblomställningarna och deras vidareutveckling är rätt bevattnings buskar, speciellt i varmt väder. Brist på fukt katastrofala inverkan på rosor. Första knoppar vissna, och på lång “vatten diet” blomställning gradvis blir mindre.

ro

För att säkerställa optimal fuktighet för rosor är det värt att överväga några punkter som påverkar dess kvalitet:

  • Jordens sammansättning på vilken rosor växer;
  • ålder och storlek på buskar
  • överflöd och frekvens av vattning
  • tid av bevattning;
  • vattningsmetod.

Jordkomposition

När man vattnar måste man överväga vilken typ av jord som rosorna odlas på och hur bra det håller fukt. Så, om jorden är sandig, kommer vattnet att förångas snabbt och vattnet kommer att krävas oftare. På lera jordar kommer fukt att stanna längre och vattning i detta fall kommer att bli mer sällsynt.

I tunga lerjord är det nödvändigt att göra kompost, helst före plantering av en buske.

Ålder och storlek på rosenbuskar

Rosor behöver en viss mängd vatten, beroende på om den unga eller vuxna växten. De nyplantade buskarna har ännu inte ett tillräckligt starkt, format rotsystem, så de behöver mer fukt. Särskilt viktigt är den tillräckliga mängden vatten under överlevnadsperioden (de första 6 månaderna).

Related  Den blå spindeln är en av de största och frostbeständiga sorterna av kaprifol

I äldre vuxna buskar, särskilt stora, växer rötterna djupare och går till sidorna. Det betyder att de också behöver mer fukt.

Överflöd och frekvens av vattning

rosor under mulch

I en vuxen rosenbuske under uppkomsten av bladen, liksom efter den första blomningen kräver inte mindre än 15 liter vatten. Jorden bör vara väl hydrerad djup 30 cm. Under normala väderförhållanden nog att göra det en gång i veckan. När det gäller hur att vattna rosorna i det varma sommarvädret, att under sådana förhållanden växterna behöver mer fukt och ge dem uppmärksamhet bör vara var 2-3 dagar.

För att förhindra att fukten snabbt avdunstas bör buskarna helst täckas med hästgödsel. Mulch bör ändras varje vår.

Vattentid

Den mest gynnsamma tiden för vattning är tidigt på morgonen. Om du gör detta vid lunch, när solen är i full gång kan du orsaka brännskador på bladen. Kvällstiden är inte heller lämplig, för då är det mögel på de våta bladen.

Metod för vattning

vanlig vattenburk

Vid bevattning använd permanent regnvatten och en vattendrag som vätskan lämnar flera strömmar från (dusch). Om det hälls av en enda stråle, blur det snabbt jorden runt busken och kan blotta rötterna.

Grundläggande regler för bevattning av rosor – video