Tomater i vår familj är den mest favorit grönsaken, så jag planterar alltid många av dem. Men förra året kunde en stor gröda inte avlägsnas. Jag har hört att magnesiumsulfat höjer avkastningen väl. Berätta för mig hur korrekt magnesiumsulfat appliceras för gödning av tomater?

magnesiumsulfatMagnesiumsulfat är ett komplext gödningsmedel som används vid odling av alla växtarter. Särskilt väl har läkemedlet visat sig som ett gödningsmedel för trädgårdsgrödor, i synnerhet tomater. Gödningsmedlets sammansättning innefattar magnesium och svavel, som är nödvändiga för tillväxt och gott växtutbyte.

Tecken på brist på magnesium i tomater är lätta fläckar på bladplattan, medan bladen vrids uppåt. Med svavelsbrist ljusar venerna på bladen och stammarna blir svagare.

Funktioner med att använda drogen för en tomat

Magnesiumsulfat kan användas för att gödsla tomater på olika odlingsstadier:

  1. När man förbereder jorden. Vid 1 kvadrat. m plats för att göra 10 g av läkemedlet och välvattna sängar. Gör detta både på hösten, och precis innan du planterar tomater.
  2. Under växtperioden. För rotfodring i 10 liter vatten lös 30 g gödselmedel upp. För sprayning på ett ark, bör andelen minska med hälften. Att utföra högst 2 ytterligare gödningsmedel per månad.

Erfaren gardister rekommenderas att tillsätta urea (5 g) till lösningen för bladbehandling så att bladen inte brinner.

Vid gödning av tomater med magnesiumsulfat måste du strikt följa instruktionerna om doseringsfrekvens och dosering av appliceringen. Överskott av magnesium bidrar också till minskningen av kalcium, vilket påverkar tillväxten av tomater negativt.

vattnande tomater

Efter applicering av magnesiumsulfat till jorden i torr form är det absolut nödvändigt att vattna området, eftersom preparatet inte är aktivt i torr jord. Dessutom löser pulvret bättre i varmt vatten och absorberas fullt av växter i denna form.

Läkemedlet är väl kombinerat med andra gödningsmedel som innehåller kväve och fosfor.

Effekten av läkemedlet på trädgårdsgrödor

strö av tomater

Till följd av gödning av tomater med magnesiumsulfat:

  • växter absorberar kalcium, kväve och fosfor bättre;
  • förbättra smaken av frukter;
  • utbytet ökar;
  • tillväxten intensifieras
  • accelererar mognad av tomater.

Related  Bladen lyser gult: varför och vad ska man göra?

Den mest effektiva användningen av magnesiumsulfat på sandjord. Sour jord före appliceringen av läkemedlet måste kalkas, eftersom ökad surhet helt enkelt inte tillåter växter att metabolisera magnesium.

Bladbladning av tomater – video