Jag har en ung hibiskus, den blommar för andra gången, bara några knoppar. Kanske har han inte tillräckligt med makt för att bokmärka äggstockarna? Berätta för mig, vilken gödselmedel för hibiskusrummet ska användas under blomningen?

Hibiskus eller kinesisk ros har länge prydt inte bara kontor. Blomman växer nästan i varje hus på grund av den blomstrande skönheten i blomställningarna, vars färg och form är mest mångsidiga. Hibiskus – en växt som inte är mycket nyckfull i vården och i princip inte nyckfull. Det räcker att välja rätt jord för plantering, vattna i tid och klippa blomman och ta honom till ett ljust hörn i lägenheten.
Men till husdjuret varje år nöjd med sina blommor, bör du ge honom lite mer uppmärksamhet. Särskilt viktigt är växtens stöd med början av den mest kritiska perioden – när den börjar blomstra.

hibiskus

Vilka gödselmedel kan användas för toppning inomhushibiskus under blomning? Komplexa gödningsmedel är de mest lämpliga. För idag i specialaffärer finns ett brett utbud av förberedelser för dessa ändamål. Dessutom har hemmagjorda produkter, förberedda med egna händer, också fått stor popularitet.

Gödsel Kinesisk ros är en metod för att göra en rotnäringslösning.

Shop Gödselmedel

Gilea

För att stimulera bindningen av fler knoppar under blomningsperioden behöver hibiskus element som kväve och kalium. För att göra detta bör det kompletteras med speciella komplexa preparat för blommande växter.
Välprövade följande verktyg:

  • Atleten – för 1 liter vatten 1,5 ml av läkemedlet, vatten en gång om dagen på 7 dagar;
  • Gilea – för 1 liter vatten 2 kapslar av läkemedlet, applicera två gånger i månaden;
  • Master – för 2 liter vatten 5 g av drogen, vatten en gång i veckan.

Top dressing bör ske efter standardvattning av växten, så att näringsämnen kommer in i den fuktiga jorden.

Dessutom är det möjligt att alternera mineral och organisk toppdressing med hjälp av förberedelserna av Gilea och Fertomix BIOHUMUS för dekorativa och blommande inomhusplantor. Användningsfrekvens – var 10: e dag.
Att befrukta krukväxter är också bra peptoperegnoynoy tabletter, benmjöl, karbamid, kaligagnesi.

Related  Vad händer om löken i trädgården blir gul och växer inte?

Hem rättsmedel för hibiskus dressing

Blomsterhandlare med erfarenhet har länge märkt att hibiskus mer aktivt bildar blomställningar och blommar längre efter befruktning med följande infusioner:

  1. Sockerinfusion. Späd 0,5 tsk. socker i 1 msk. vatten. Vatten blomman två gånger i månaden.
  2. Blodinfusion. För vattning använd vattnet kvar efter avfrostning av rakt kött eller i vilket det tvättades. Att mata hibiskus inte oftare än en gång i två veckor.
  3. Infusion av bananskal. Skinn av två bananer häll 2 liter vatten (något varmt), låt det brygga i 2 dagar. Vatten en gång om 10 dagar.
  4. gödsel. Den används från det andra året av livet (2 liter vatten 2 matskedar torkat gödsel). Med tanke på den speciella lukten är det bättre att använda det vid en tidpunkt då växten utsätts för utomhus.

Den lämpligaste fodertiden är kväll.

Vård av rumshibiskus – video