Berätta för mig hur man behåller tulpaner i en vasa längre? Jag har en hel samling olika sorter vid dacha, samlat den i flera år. Jag älskar bara dessa blommor och lägger dem alltid i vaser under en säsong. En medlidande – några dagar senare blöderna blöder och kronbladen smälter. Finns det någon hemlighet, hur man förlänger sitt liv åtminstone lite?

blomma bukettEn bukett tulpaner av olika färger, enkelt eller frotté, med släta eller vackra, kronbladiga kronblad är en välkommen vårgåva som varje kvinna kommer att uppskatta. Det enda som bedrar sig är att deras skönhet är kortlivad, men var inte upprörd, för det är verkligen möjligt att förlänga det. Applicera små tricks kan du hålla färskheten av buketten upp till 1,5 veckor, vilket du kommer att hålla med är mycket för sådana känsliga växter som snabbt bleknar efter skärning.

Så, hur man behåller tulpaner i en vasa längre? För att göra detta är det nödvändigt att ta ett ansvarsfullt tillvägagångssätt vid sådana tillfällen:

  • förbereda snittblommor för att “stå” i vasen;
  • “Fyll” vattnet med komponenter som kan hålla det friskt under en längre period, vilket därigenom saktar blöjan av blommor och ger växter ytterligare näring.
  • plocka upp en vas med tulpaner lämplig plats i huset.

Sätt tulpanarna i vasen korrektbeskärning av tulpaner

Innan du sätter ner blöta blommor i en vas, måste de vara ordentligt förberedda, nämligen:

  1. Skär försiktigt av de nedre löv så att endast petiolen och de minsta resterande löv är i vattnet, eftersom de provocerar bakteriernas utveckling och vattnet försämras snabbare och börjar “luktas”.
  2. Vänd varje tulpan till en tidning och ta ut i två timmar i ett kallrum (bara inte i kylan). Du kan lägga den på bottenhylsan i kylskåpet.
  3. Omedelbart innan du sätter in i vasen, trimma de sneda spetsarna på stammarna (om skuren är rak, kommer stammen vila på behållarens botten och inte kunna “äta”).

Sådana aktiviteter kommer att hjälpa tulpanerna att förbli färska längre och “sakta ner” processerna för förvirring.

Förbereder “rätt” vattentillsatser i vatten

Viktigt värde för en långvarig bukett är kvaliteten på vattnet. Optimalt alternativ – smält snö, om det inte är möjligt, filtreras vatten också. Vattnet i vasen ska vara lite (mindre än hälften), det viktigaste är att spetsarna på stammarna är i den.

När man väljer en vas, bör man föredra keramik och medelstorlekar. Dessutom är vaser med serrated skarpa kanter inte lämpliga för tulpaner – de kan skrapa delikat löv vilket kommer att påskynda blöjans blöjning.

För att förhindra utvecklingen av putrefaktiva bakterier och mata de skurna tulporna, kommer det att bidra till tillsats av sådana komponenter i vatten (per 1 liter):

  • 1 tablett av aspirin;
  • 1 tablett aktivt kol
  • 1,5 tsk socker.

Vatten bör bytas dagligen, speciellt om du lägger till socker och kolliderar regelbundet isbitar. I kyldt vatten kommer blommorna att leva längre.

Var ska man lägga vas med tulpaner?tulpaner i en vas

Tulpaner, som våren planterar, är mycket krävande på innehållets temperatur. Naturen skämmer inte bort dem med värme, så vi borde inte få bäras bort. De är vana vid svalhet, de kommer inte “leva länge” i ett varmt rum, så vasen behöver placeras på det coolaste stället, bort från batteriet och de tända rutorna.

Related  Två sätt att odla rabarber Victoria med frön

Förläng livet av en bukett tulpaner – video