Bekantelsen behandlade den välsmakande kaprifolen till den blå spindeln, som växer i sin trädgård. De stora bären visade sig vara överraskande välsmakande, och jag bad omedelbart att de skulle lämna plantor för mig om möjligt. Vänligen berätta mer om denna sorten. Är han bra på vintern (och då är vintrarna i vår region ganska frostiga) och när skörden mognar?

blå spindelBland arter av ätlig kaprifol, är Blue Spindle-sorten en av de mest populära bland trädgårdsmästare, särskilt i de hårda sibiriska regionerna. Det är inte förvånande, för det var för detta klimatband att betyget var särskilt uppfödat och framgångsrikt testat av lokala väderförhållanden. Dessutom mognar blåblå långa bär en av de första och har en trevlig smak.

Varietybeskrivningbush kaprifol

Honeysuckle Den blå spindeln har en ganska anständig storlek: höjden på en vuxen busk kan nå 2 m, men kronan är sällsynt, något avrundad. Gröna skott växer rakt, något i vinkel, pubescence är frånvarande. Broschyrer som om de är vikta i hälften, men inte helt, långsträckta, målade i mörkgrön färg med en blåaktig nyans.

Från det andra decenniet av juni börjar stora långa bär mogna på buskarna. Vikten av en bär är 1,5 g och längden – nästan 3 cm, nära petiole, de är något platta och på spetsen är skarpa. Skal av kaprifol karakteristisk blåblå färg med en vaxbeläggning, tät, täckt med tubercles. Mjukmassan ger lite surt och innehåller vanligtvis ingen bitterhet.

Dess namn gavs till den blå spindeln som en mättad färg och en långsträckt sinuous form av bär.

Fördelar och nackdelarung busk

Honeysuckle Blue Spindle är ett idealiskt val för norra regioner, men i en annan klimatzon behåller busken sin egenskaper och trivs med en läcker skörd. Sorten är värd uppmärksamhet, eftersom den har många fördelar, nämligen:

  • Den första grödan kan erhållas i medeltalet i 4-5 år efter plantering, men ofta kan de första björnen provas redan under det andra året av buskens livstid.
  • sorten hör till den tidiga modningen, i det varma klimatet är frukten möjlig redan i slutet av maj;
  • högt utbyte (upp till 2,5 kg bär från busken);
  • bär – en av de största och mycket välsmakande;
  • hög vinterhårdhet (busken fryser inte ens utan extra skydd).

Den blå spindeln är en självbärande sort. För att öka utbytet rekommenderas det att plantera en Blåsåg, Cinderella eller Kamchadalka i närheten.

Av bristerna i varumärket bör det noteras att grödan bör tas nästan varje dag, eftersom bär smuler starkt. Trädgårdsmästare observerades också att i torr sommar, när nederbörd är sällsynt och det inte finns någon vattning, har kaprifolerna en bitter smak.

Related  Utomhus sallad växer

Video om tidig skörd av kaprifol Blå spindel