Välkommen! Varje år är det nödvändigt att lägga mycket ansträngning på att plantera ett globärt krysantemum i sommarblommar. De säger att hon kan överleva vintern? Om så är fallet, berätta mer om en sådan fantastisk blomma som krysantemum globulär – vinning i det öppna, förberedelser och så vidare.

Chrysanthemum – en favoritväxt av många sommarboende. På grund av hennes skönhet är de villiga att tillbringa mycket tid och energi. Och faktiskt kan krysantemum övervintra på det öppna marken. Beroende på sorten tolererar de lätt övervintring inte bara i söder, utan också i vårt lands mittbälte. Naturligtvis, för att en sådan växt, som en krysantemum globulär, vinterning på det öppna marken har gått utan konsekvenser, är det nödvändigt att förbereda i enlighet därmed.Chrysanthemum - en av de vackraste blommorna

Förberedelse för vinning

Med höstens ankomst faller blommorna från krysantemumet, lämnar blekna. Så det är dags att se till att din favoritblomma lätt överlevde vintern.

Därför skärs buskarna i en höjd av ca 10-12 centimeter. Det är lämpligt att använda en skarp beskärare för detta – stammarna är ganska mjuka och lätt skadade. Den dumma sekatören kommer att tugga mer än skära dem.

I de södra delarna av landet, där det inte finns frost, är det tillräckligt. Om du är engagerad i växande krysantemum i mittenbandet, måste du ta hand om att de första frostarna inte dödar stjälkar och rötter. För att göra detta är krysantemumet täckt med gran lapnika eller ett tjockt lager av sågspån. Det första alternativet är bekvämare – du behöver inte ta bort sågspån på våren. Men den andra är mer tillgänglig – inte alla har möjlighet att fylla på rätt mängd lapnik.

Om vintrarna i regionen är mycket frostiga och inte mycket snöiga, så är det enda sättet att överföra till vaserna och lagra dem i källaren eller källaren, följt av plantering.

Vårarbete

På våren, så snart snön kommer ner och blir varmt nog, bör krysantemum avlägsnas från lapnik eller avlägsnas från sågspån. För mycket fukt bör gå bort så att unga skott inte påverkar rutt och mögel. Men om nätterna är kalla, bör steklingar på kvällen vara täckta med trasor.Uppvaknande sticklingar

I allmänhet är det inte lämpligt att odla en krysantemumbuske i mer än två år i rad – blommorna blir mindre och busken sönderfaller. Därför, i slutet av andra säsongen, bör busken delas in i sticklingar och planteras. Då kommer blomsträdgården mer än ett år att glädja dig med sin skönhet.

Videon kommer att berätta i detalj om vintern av krysantemum: