Efter att ha sett en gång blommande brugmansiyu blev jag direkt sjuk med detta mirakelträd. Berätta för mig hur man odlar brugmansiyu hemma? Kan jag göra det med en kvist?

BrugmansiaVid första anblicken representerar brugmansiya inte något anmärkningsvärt – ett vanligt träd med stora löv är inte särskilt vanligt i privata dominioner. Men när blomningstiden och hela kronan hänger med enorma grammofoner ett brett utbud av färger, även de stora skeptiker erkänna att Brugmansia kan bli den viktigaste dekoration av sommarträdgård. Och då frågar de sig själva – hur man odlar brugmansiyu? Det är inte svårt att göra detta om du tar hänsyn till de allmänt accepterade rekommendationerna från praktiserande blomsterhandlare.

De vanligaste sätten att odla brugmansi är:

  • sticklingar;
  • utsäde sådd.

Brugmansiya av sticklingar

sticklingar brugmansii

Det enklaste och snabbaste sättet att växa brugmansiyu – dessa sticklingar. Rötta sticklingar från en vuxen busk tar snabbt rot och en ung planta blommar tidigare.

Förberedda sticklingar kan vara både på våren och på efteråret, men i vårknivar är andelen plantningsmaterial mycket högre.

För sticklingar behöver skära grenar från trädtopparna, medan för lång kan delas upp i bitar, vilket lämnar chibouks längd av 20 cm. Är Ympningen används Brugmansia, som nått en höjd av inte mindre än 1 m.

Avslutade sticklingar läggs i vatten för att rota eller omedelbart planteras i ett näringsämne, efter att de nedre bladen har tagits bort. När rötterna på stekarna i vattnet bildas, måste de transplanteras i en separat skål. Från substratet transplanteras växterna när rötterna helt fyller behållaren.

Brugmansiya från frön

Brugmansia frö

Om det inte finns någon möjlighet att ta sticklingar från en vuxenväxt, kan du använda frömetoden för att odla bruksmania, eftersom det inte är så svårt att hitta ett frömaterial i blomstaffärer.

Man bör komma ihåg att odling av brugmansii från frön kommer att ta mycket tid, eftersom fröna växer väldigt länge (nästan två månader). Dessutom kommer blomman bara nästa år.

Sågfrön kan vara från mitten av vintern och fram till början av våren i bördig jord, som tidigare kasta av kaliumpermanganat. Fröna själva kan behandlas med ett tillväxtstimulerande medel och lite att skrapa ytan för att åtminstone påskynda spridningen åtminstone något. Innan spridningen uppstår, behåll behållaren under huven.

Att så en plantor i en separat skål är det nödvändigt när upp till 5 riktiga blad bildas på plantorna. När rötterna helt fyller potten, transplantera brugmansiyu till en permanent plats i en stor, minst 10 liter, badkar och lämna i trädgården tills det börjar bli kallt väder.

Video om växande brugmansia genom sticklingar