För två år sedan gav min man mig en vacker orkidé med stora apelsinblommor. Till att börja med blomstrade hon ganska gärna, men under det senaste året släpper hon bara nya löv. Nyligen hörde jag om ett läkemedel som stimulerar blomningen av orkidéer. Berätta, hur korrekt använder du gödningsmedlet Bon Forte för orkidéer med bärnstenssyra? Hur ofta kan jag ansöka om det?

orkidéElegant skönhet orkidé – damen lustfull, och kräver mycket uppmärksamhet. För riklig och långvarig blomning behöver den ytterligare gödningsmedel, medan konventionella gödningsmedel inte är mycket lämpliga. Varumärket till Bona Forte skapade ett speciellt preparat för orkidégödsel, som innehåller bärnstenssyra och magnesium – de nödvändiga näringsämnena för prydnads- och blommande växter.

Hur applicerar du drogen?

bono forte

Gödselmedel har en flytande form och förutom bärnstenssyra innehåller den ett komplex av spårämnen som kväve, magnesium, fosfor, järn, kalium och andra.

Bona Forte fungerar lika bra både med rotgödning och vid sprutning av växter på bladet. För bevattning under roten bör beredas arbetslösning med en hastighet av 5 ml av läkemedlet för 1,5 liter vatten.

Under vattningen av orkidéer är det nödvändigt att se till att överskott av vatten inte stagnerar i potten. Detta kan leda till förfall och död av växten.

För lövförband bör man använda en lösning med lägre koncentration – samma mängd vatten skulle krävas dubbelt så mycket.

Vid sprutning av en blommande orkidé, undvik att få vätska på blommorna.

Foderfrekvensen beror på säsongen:

  • från november till februari är en ingång per månad tillräcklig;
  • från mars till oktober är det nödvändigt att befrukta varje vecka.

Den färdiga lösningen kan förvaras på en mörk plats i högst 2 veckor. Vid nästa användning skaka bra för att lösa upp fällningen som bildas på ytan.

Begränsningar vid applicering av gödselmedel

Utför befruktning endast med helt friska orkidéer. Införandet av gödselmedel med yttre tecken på växtsjukdom är endast möjlig om orsaken till sjukdomen är bristen på näringsämnen.

När det gäller unga, bara planterade blommor, då kan du börja mata dem bara 2 veckor efter plantering. Detta gäller för transplanterade växter.

Effekten av läkemedlet

gödselmedel med spruta

Som ett resultat av gödningsmedel orkidéerna Bona Forte:

  • förbättrar växternas utseende
  • blomman växer;
  • bildandet av knoppar stimuleras;
  • långvarig blomningstid;
  • stärker orkidéns immunförsvar.

Blomsterbutiker som använder denna gödselmedel för sina orkidéer noterar att med regelbunden användning av läkemedlet ökar perioden med kontinuerlig blomning till 6 månader.

Gödsel för orkidéer – video