Jag har en stuga med en liten trädgård. Men det är långt ifrån staden, så jag kommer dit bara för helgen. När sommaren var varm, utan regelbunden vattning, förlorades många grödor. Granne föreslog att du kan ansöka om vattning i plastflaskorna i trädgården. Berätta för mig hur man gör det i praktiken?

Vattning trädgården är en öm punkt för sommarboende, speciellt för dem som besöker dacha endast på helgerna. Och de som bor i landet, men har problem med konstant vattenförsörjning, vattning är fortfarande ett brådskande problem under sommartorkningen. Samla regnvatten – inte ett mycket lämpligt alternativ, när nederbörden är oregelbunden och inte riklig. Förvärvet av ett droppbevattningssystem kräver betydande trädgårdsarbete från trädgårdsmästare. Och sedan komma till räddningen onödigt, vid första anblicken, saker – plastflaskor.

Artikel i temat: Hantverk från plastflaskor för dachas gjorda av egna händer.

Bland de många sätten att använda plastflaskor för bevattning finns tre enklaste och enklaste att montera och använda:

  1. Vattning från flaskor utan att gräva i marken.
  2. Dropp bevattning från flaskorna begravd i jorden.
  3. Upphängt vattensystem av plastflaskor.

Fördelar med att använda plastflaskor

vattning från en flaska

Användningen av plastflaskor i trädgården för bevattning kommer avsevärt att spara på inköp av dyr utrustning, dessutom med hjälp av ett sådant system är det möjligt att tillhandahålla bevattning av hela anläggningen, och inte bara enskilda sängar. Fördelarna med “flask” -systemet är också att:

  • jorden är fuktad av en meter i djup;
  • växter får redan uppvärmt vatten;
  • Du kan använda flaskor både i öppna områden och i växthus.
  • Det finns ingen förändring i jordens sammansättning.
  • det är möjligt att tillsätta flytande toppdressing;
  • Ständig tillgång till vatten tillåter inte växter att “svälta”;
  • ger dig möjlighet att bevattna inte bara trädgården utan också trädplanter, buskar och träd.

Ett viktigt argument till förmån för användningen av plastflaskor i landet är det faktum att tjuvarna i avsaknad av ett sådant bevattningssystem inte är troligt att pozaryatsya.

Vattning från flaskor utan att gräva i marken

vattning utan tappning

Fyll en plastflaska med 2 liter med vatten och lämna lite tomt utrymme överst på flaskan. I stället för locket på nacken sätta en lämplig bit av skumgummi. Sätt en flaska under växten under roten.

Sådana behållare med vatten sprids ut över hela anläggningen för varje planterad gröda. När flaskorna är helt tömda måste de fyllas med vatten igen.

Dropp bevattning från flaskor begravd i jorden

vattning från en begravd flaska

På flaskan skär du botten, men inte till slutet – för att få något som ett lock (det sparar vatten från att komma in i marken och från förångning i solen). Om så önskas kan botten klippas helt. Pluggen är stramt och runt halsen på toppen av flaskan får små hål att gå ut ur vattnet. Sådana hål kan göras direkt i själva pluggen.

Vid vattning av sandjorden är 2 hål tillräckligt, och för SUHLINDER finns det 4 hål.

En flaska begravas mellan plantorna på ett djup av 15 cm, med den sneda botten på toppen och nacken på botten. För att förhindra täppning av hål rekommenderas att man sätter torrt gräs under dem. Häll vatten, täck med lock på botten. Vid behov, fyll upp.

Upphängt vattensystem från plastflaskor

upphängt bevattningssystem

Klipp av botten av flaskan och i korken för att göra vattenhål. Vissa lastbilsbönder lämnar korken hela, och bara vrida något för att vattnet ska rinna ut.

Montera stödfästet: från båda ändarna av sängen, montera hållaren, slanghoten och sätt tvärstången uppåt. Häng flaskorna på flaskstödet med nacken ner och häll vatten i dem. Marken under flaskan, som kommer att droppa vatten, täcka med en liten bit film och strö den med jord. Det är nödvändigt att dropparna faller på filmen, och redan från det dränerar de till marken och inte suddas bort.

Hur man får droppbevattning från en 5-litersflaska visar video