Juniper växer i vårt land. Buskarna är redan stora nog och hela tiden var de gröna, men i våren såg många gula nålar på många. Några av buskarna är nu halvgula. Berätta för mig, varför kan gula enbär efter vintern och vad ska man göra för att rädda buskar?

enbäret har blivit gultGrönskande enbuskar vacker i någon sammansättning, men ibland kan störa sin herre. Ett vanligt problem i växande barrträd – gulfärgning av de mest nålar och ofta kan ses under våren. För att hjälpa sina husdjur, måste du bestämma orsaken till enar vände gult efter vintern, och då blir det klart vad som kan göras för att rädda dem.

Ephedra blir gul och kan torka ut på grund av sådana faktorer:

 • solbränna;
 • sjukdom;
 • skadedjur.

Skadliga strålarsolbränna

Som du vet skiner vårsolen tillräckligt starkt och under sitt inflytande börjar barrträdet aktivt att vakna och utlösa fotosyntesprocesserna. Men samtidigt behöver buskar också en fukt som det uppvärmda landet ännu inte kan ge. Som ett resultat blir nålarna gula och torka ut, särskilt på södra sidan av plantorna.

För att undvika denna situation är det nödvändigt pritenit enbär i början av våren vävt tyg, samt att värma upp jorden, spiller det med varmt vatten.

Varianter för vilka en vertikal form är karaktäristisk bör kopplas till vintern, och horisontellt växande barrträd bör regelbundet släppas från snötäckan. Om detta inte är gjort kommer skotten under snöets vikt att bli sköra, vilket leder till att nålarna torkas.

Yellowing av nålar som en manifestation av sjukdomenbär blev sjuk

De flesta barrträdssjukdomarna provar också torkning av nålar. Så blir enbär gul i händelse av nederlag av sådana sjukdomar:

 1. rost. På grenar och nålar bildas gula utväxtar, vilka gradvis förtjockas och blir sår. Tvister faller på buskar från de drabbade lövträd som växer i grannskapet (äpple, päron, hagtorn). behandling: Avlägsnande av alla sjuka fragment, inklusive i närliggande kulturer, och behandling av friska skott med fungicider.
 2. Krympande skott i svampinfektioner. Nålarna blir gula och smula, och på barken på våren finns det små sporer. behandling: liknar kampen mot rost.
 3. Schutte. Sjukdomen visar sig helt “på sig” på sommaren: På nålen blir mörka fläckar synliga, nålarna blir gula och dör. Behandling: Stänk snabbt eller Quadrice, beskära de drabbade grenarna.
 4. cancer. När biatorellovom cancer bark på grenarna sprickbildning, gulnar och dör, vilket resulterar i gulfärgning av nålar och fullständig förstörelse av växterna. Nektrievy cancer är också orsaken till att uppluckringen av nålarna, och grenar bildar också rödaktiga utväxter. behandling: I båda fallen, vid ett mass lesion enar bättre att förstöra. Men om sjukdomen i tid för att se till att de kan vara och tävla genom att skära bort de sjuka grenar och buskar snart bearbetade eller vektorer.

Alla trimmade delar av junipers ska brännas för att undvika spridningen av sjukdomen.

Skadliga insekterohyra

Inte mindre farligt för enbär och skadedjur som suger saften från växten, vilket provar att nålarna blir gula. Mest av allt kommer buskar från sådana insekter som:

 • bladlöss;
 • Jose skala;
 • kvalster;
 • gall midges;
 • sawfly;
 • moth;
 • mol.

Related  Odling av amaranta plantor – regler och råd

Om de finns på skadedjurskruvarna, måste de behandlas med lämpliga insekticider.

Video om hur man sparar gula i vårens ephedra