pilići pijuMokri piletina – neugodan prizor, mokri piletina – opasno, može umrijeti. Zdjela za piliće s vlastitim rukama je jedina opcija za održavanje suhih legova u kokoši. Zdjelu za pijenje, uvijek i dovoljno, daje pticu svježom čistom vodom.

Što bi trebalo biti zdjelu za piliće

pijenje zdjelica iz kanteSvaka piletina pije 2 puta više vode nego hrane. Pileći treba 0,5 litara vode dnevno. U ovom slučaju ptica pokušava prevladati. Podiže joj noge u zdjelu hrane, u bazen vode. Kao rezultat toga, krmiva se hrani, a blato i leglo plivaju u vodi. Uzgajališta peradi bile su opremljena bradavicama, a što je još gore kokošji pilići? Pokušat ćemo ih uvesti u higijenu, zamjenjujući uobičajene bazene s pijeskom za piliće.

Glavni uvjet, u zdjelu za piliće, izrađen vlastitim rukama, možete zakuhati samo nos ili kapljice kapljica. Ovaj uvjet ispunjava:

 • sifon;
 • bradavica;
 • vakuum;
 • piti kupa.

Prilagodba ne dopušta pilićima da hodaju po vodi, a prljavština donosi samo nos. Što učiniti s ovim piletinom! Morati češće oprati spremnik. Postoje određeni zahtjevi za piliće za piliće:

 1. Potrebno je osigurati automatsku vodoopskrbu tako da se tijekom dana napuni posuda za piće. Dobro je ako je uređaj pričvršćen na zid ili postavljen na postolje.
 2. Uređaj treba biti lagan i jak, tako da u slučaju pada ptica nije ozlijeđena. Pouzdano pričvršćivanje spriječit će prevrtanje i punjenje vode.
 3. Materijal za proizvodnju – plastična hrana, unutarnja slika. Oštri rubovi ne bi smjeli biti.
 4. Spremnik treba dobro oprati od sedimenta na dnu.

 Kako napraviti vakumski pijanac po sebi

pijenje zdjelu iz limenke1 banka; 2- tekućina; 3 – šalica; 4 – stvaranje praznine.

Brojne su prilagodbe na temelju staklenih posuda različitih kapaciteta. Posuda se okrenula naglavce s grlom, odakle voda teče dok se posuda prazni, u koju je uronjena. Voda se zadržava zbog razlike u tlaku na površini tanjura i unutar boce, na vrhu. Kada se razina u čaši ispusti, mjehurić zraka ulazi u bočicu, što dozvoljava da se izlijeva određena količina vode. Takvu pjenu za piće može čak biti djetetov. Zdjela za piliće s vlastitim rukama, čija je fotografija pred vama, ne zahtijeva objašnjenje kako to učiniti.

Međutim, piletina, ptica je znatiželjna, nemirna, voli se zauzimati na visokim mjestima. Dakle, ni jedan dječji krevetić nećete sjesti na banku, boriti se bez pravila na njemu, a uskoro će banka ležati na svojoj strani, pa, ako je cjelina. Morat ćemo pronaći vlastitu ruku za stabilniju strukturu pilića.

Pri korištenju plastičnih pijanaca, važno je da se rub zdjele odreže ili se na njega stavlja zaštitni rub gume. Kokoši mogu ogrebotati na oštrom rubu, a početi će rascjep.

Kroz gospodarstvo, boce se koriste pod vodom. Nije ih teško naći, u svakom dvorištu nekoliko takvih predmeta nalazi se u skrovitom kutu skladišta. Posuđe je lagano, prozirno i jednostavno se izvlači.plastične boce

Related  Ako urobiť kuracieho domu v krajine s vlastnými rukami?

Napravit ćemo zdjelu za piliće iz plastičnih bočica. Primjenjuje se uobičajena plastična zdjelica s visokim stranama. Oni će samo biti na razini pilećeg grla. U bocu na razini od 15 cm od dna, napraviti rupu, i u ispunjenom obliku spušteni u bazen. Voda će teći, popuniti prazninu između spremnika i zidova posuđa i održat će se odmah iznad razine otvora.

Voda je bila pijana, razina u bazenu pala, otvaranje u zidu boce je bilo izloženo. Putem bulb-boules, zrak će ući u bocu, tlak mjehurića zraka će se promijeniti i voda će napuniti bazen. Boca od pet litara trajat će deset pilića dnevno.

Najbolja adaptacija stroja za piće pilića iz dvije boce je uređaj koji se može naći na videu:

Tko ne može vidjeti, opišite uređaj. Odvodimo dvije boce pod vodom različitih veličina. Možete 8 i 5 litara, možete 5 i 3. Oni bi trebali imati prometne gužve. Velika bočica je odsječena kao tanjurić za vodu, viši od 15 cm, ali da je ptica udobna za piće. Druga bočica je okrenuta i na bilo koji način umetnuta u druge utičnice spojiti. Na tijelu male boce izbuši otvor ispod rubova zdjele.

Boca je izlivena vodom, a pluta zajedno sa zdjelicom pričvršćena je na vrh. Rupu drži prst, a spremnik je postavljen u držače na zidu. Otvaranje otvora, čaša se napuni vodom, na vrhu se stvara vakuum. Spremna je bočica za piće od plastičnih bočica. Suspenzija mora biti izvedena na dnu, pričvrstiti bocu s jarmom odozgo.

kanalizacijaKako napraviti zdjelu za piliće iz kanalizacijske cijevi, prikazana je na slici. Ovo je otvorena posuda za pijenje i da kokoši ne plivaju, ona bi trebala biti smještena na razini leđa. U cijevi, rupe su izrezane, poput kanala, s pokrovima. Materijal se lako rezati vrućim nožem. Na rubovima, instalirajte čaše s utikačima – dodatni elementi, kupujte zajedno s cijevima. Cijev se može cijevati i sipati kroz slavinu. Ispust s prigušivačem služi za čišćenje vreće.

Related  Оптимална температура за држање пилића у првим данима живота

Njuškalo piće

bradavica pijuUzorak automatskog hranjenja, ekonomičnosti i higijene su bradavice za piliće. Voda može biti u različitim spremnicima, uključujući i kantu, glavna stvar je kapaljka, radeći na piletini. Dakle, najjednostavniji sustav bradavica je suspendirana kantica s bradavicama koje izlaze iz dna. Uređaj može raditi iz spremnika ili se teče.

Potrebno je malo vještina u bravarskom radu i strpljenju. No, pijanica neće biti gora od onih koje se koriste u farmama peradi. Materijali i alati trebaju biti pripremljeni:

 1. Bradavice, za mlade i piliće trebaju 3600, a za odrasle piliće -1800, ovaj pokazatelj pokazuje sektor usluga.
 2. Cijevni plastični kvadratni ili okrugli, ali s unutarnjim žljebovima i debljinom stjenke 22 mm.
 3. Priključci na krajevima, s adapterom za spajanje na glavnu.
 4. Fleksibilna cijev za cjevovode.
 5. Cijevni stezaljke.
 6. Izbušite s poprečnim presjekom od 9 mm i slavinom za navoj 1/8 inča.

elementi pilića za pilićeNije važno koje su cijevi instalirane na posudi za piće, instalacijska sekvenca se provodi u sljedećem redoslijedu:

 • označavanje cijevi;
 • rupe su izbušene iz utora;
 • nit je izrezan;
 • vijčane bradavice;
 • Zatvoriti krajeve;
 • instalirani su eliminatori pada;
 • struktura je pričvršćena na zid;
 • voda se isporučuje.

Na crtežu ćemo s vlastitim rukama graditi automatsku posudu za piliće:automatska posuda za piće

Morate dobiti bradavice, ali bolje je da se one od europskih, one su pouzdanije. Kupnja plastične cijevi i montažne opreme je jednostavna. Cijev je prigušeno s krajeva, označena je ispod bradavica. Mora se nalaziti nakon 30 cm. Ostaje izbušiti rupe, izrežiti navoj i pričvrstiti bradavicu s brtvenom trakom ili štapićem. Provjerite nepropusnost spojeva i nanesite vodu iz spremnika na ugrađenu cijev.ugradnja bradavica

Kapljice za kapanje od dna plastičnih boca mogu poslužiti kao dribbler. Ove lagane šalice u slučaju nestanka bradavice omogućit će da napuste suhu kožu. Kao što se može vidjeti iz dijagrama, bradavica bi trebala biti ispod ogledala vode.

Sustav zahtijeva dodatnu automatizaciju ako cijev cjevovoda dotoka teče. Instalacija mora sadržavati regulator tlaka. No, voda neće ostati stajaća, svježa.

Nije moguće opisati sve nacrte autopilota za piliće koje su izmislili narodni obrtnici. Samo vi odlučite, s obzirom na raspored coop, što je bolje.

Related  Vyberáme pitné žľaby a kŕmne žľaby pre ošípané

Zdjela za piće s dispenzerom – video