Posijajte sa svinjamaSeljačka poljoprivreda pruža obitelj prehrambenim proizvodima biljnog i životinjskog podrijetla. Uzgoj svinja na farmi je dobar za mnoge razloge. Dobivanje mesa nakon kratkog tovljenja, iskorištavanja ostataka hrane, ljetnog održavanja ispaše čini svinjetinu jeftin i pristupačan proizvod.

Je li profitabilno držati svinje i zašto?

Uzgoj prasadi za prodajuProizvodnja svinjskog mesa je korisna i za obitelj i za razvoj poslovanja. U bilo kojoj gospodarskoj situaciji, na stolu će biti meso. Uz male investicije možete pokrenuti posao uzgoja svinja na vlastitoj farmi. Jedinstvena životinja osigurat će stabilan dohodak kako pri uzgoju stoke za meso, tako i kod držanja krmača za realizaciju stelje.

Objektivni podaci o učinkovitosti održavanja svinja:

 • brzo povećanje zaliha robe, za godinu održavanja žive težine novorođenčeta prase povećava 140 puta;
 • Težina trupla iznosi 85% u odnosu na živu težinu, a goveda imaju 50-60%;
 • za obraslo maternicu donosi do 14 svinja ovisno o pasmini, od kojih svaka u mjesec dana donosi 100-200 dolara;
 • svinje apsorbiraju do 30% sastava krmne smjese, kod ostalih domaćih životinja ta brojka ne prelazi 20%.

Hranjenje prasadiPravilno odabiranje pasmine i malih ulaganja omogućit će početnicima uzgoj svinja kod kuće kako bi se stvorio uspješan posao. Da bi se osigurala obiteljska potreba za mesom i mastima, dovoljno je kupiti dvije prasadi rano u proljeće. Bebe ne zahtijevaju puno prostora za održavanje. Ljeti životinje brzo rastu. S početkom jeseni na farmi ima mnogo biljnih ostataka, koji su dobra ishrana baza. Za intenzivno hranjenje svinja dva mjeseca prije klanja, bit će potrebno povećati potrošnju proteinske hrane. Osim rada na skrbi za svinje, godišnja ponuda svinjetine bit će jeftina. Ne treba topli denar. Ali postoje zahtjevi za svinje koje se trebaju izvesti.

Premix za mliječne prasadiOdržavanje svinja kod kuće zahtijeva odgovarajući pristup izboru hrane. Tako beba u dobi od mjesec dana zahtijeva:

 • prevalencija mliječnih proizvoda i žitarica na osnovi mlijeka ili njegovih zamjenskih pripravaka;
 • korištenje posebnih premiksa za prasad koji sadrži posebne skupine vitamina i antibiotika, tako da bebe rastu zdrave;
 • održavati učestalost hranjenja, što odgovara dobi i veličini trbuha svinja.

Kada tov svinja od 2 do 4 mjeseca, nemojte uključivati ​​u prehranu sirovog krumpira, samo pire ili trzaj. Korijenski povrće treba dati kuhano i sjeckano. Mrkve su korisnije hraniti sirovo trljati, travu treba sitno sjeckati i kuhati kipuću vodu.

Nakon klanja, svinja se tretira s puhaljkom za uklanjanje stubblea. Visokotlačno pranje pomoći će isprati ugljen. Kompaktno pranje automobila dostupno je od vlasnika automobila. Upotreba ove metode povećava prezentaciju proizvoda.

Poduzetničke aktivnosti u uzgoju i tovnim svinjama

Pravilno planiranje poslovanja omogućit će vam brzu zaradu od prasadiSvako poduzeće zahtijeva planiranje. Poslovni plan za uzgoj svinja trebao bi uključivati ​​troškove i prihode. Uzgoj svinja je unosan posao samo ako su ispunjeni uvjeti za držanje i hranjenje životinja.

Stoga je u procjeni troškova glavna stavka izgradnja svinja iz izračuna površine od 4 kvadratna metra. m po jedinici za ulaganje i 6 kvadrata po siju. Pretpostavka bi trebala osigurati šljunak, pješačku površinu i krov od sunca. Za svinje treba osigurati plivanje. Ako se hranjenje obavlja u zajedničkom koritu, treba postojati dovoljno mjesta za svaku životinju.

Posao za uzgoj svinjaStabla bi trebala biti jaka, tako da svinja ne ide na slobodu kao rezultat kopanja. U svinjetini pružaju:

 • krov, isključujući curenje;
 • prirodna i kombinirana rasvjeta;
 • glavni zidovi, osim zamrzavanja;
 • poda s kanalima za odlaganje otpada i čistim suhim posteljicama;
 • prozračivanje prostorije.

U prostorijama bi trebalo biti pješačka tlo, na njoj u ljetnim mjesecima svinje većinu vremena provode. Na otvorenom, brži set mišićne mase, životinje manje bolesne.

Profitabilno poslovanje na vijetnamskim svinjamaU dijelu izdataka uključuje se stjecanje punoljetnih pojedinaca. Za komercijalnu proizvodnju mesa potrebno je provoditi uzgoj svinja potrebne pasmine. To će smanjiti izdatke za stjecanje svinja na strani i omogućit će vam da dobijete zdravu potomak za stado.

Uravnotežena hrana za brzo dobivanje na težiniAko se prašci kupuju na drugim farmama, moraju se podvrći karanteni prije stvaranja stada. Potrebno je staviti procjenu troškova cijepljenja stada u svakom razvojnom razdoblju. Bez potvrde o veterinarskoj kontroli stoke, pravna prodaja mesa bit će nemoguća.

Sadašnja skupe stavke bit će kupnja posebnih hranjenja za svinje, premikse i komplekse vitamina. Međutim, hrana je mnogo jeftinija od mesa. Trošak proizvodnje je tradicionalno visok. I promatrajući tehnologiju rastućeg poslovanja, rizik je sveden na minimum, ali je potrebno planirati ovu stavku troška.

S velikim brojem svinja poželjno je suho davanje. Povećani troškovi hrane će se isplatiti s velikim dobitkom i manjim troškovima za toaletnu njegu tijekom tova. Važno je osigurati životinjama vodu 6-8 litara po glavi dnevno.

U dijelu dohotka uzima se u obzir da jedna sijena može dati 14 uzgajivača, čije će tovljenje osigurati do 3 tone utrživih proizvoda. Distribuirajte dobit po uvjetima primitka proizvoda. Ako primljeni saldo ne daje očekivanu zaradu, poslovni plan za uzgojne svinje trebalo bi biti optimizirano. To jest, pronaći jeftinije hrane ili sisače. Uspješni uzgajivači svinja u kućanstvu dobivaju 2-3 godine do 1000% dobiti.Posijajte sa svinjama

Da biste uzgajali svinje kod kuće, kao poslovni uspjeh, trebali biste slijediti pravila:

 • promatrati higijenske uvjete održavanja svinja;
 • ne propustite vrijeme kastracijskog svinja;
 • provesti preventivne mjere protiv bolesti i beriberi avitaminoza;
 • promatrati vrijeme i učestalost hranjenja životinja, osigurati konstantan pristup vodi.

Ne smije se hraniti hranom s kalupom i znakovima upijanja tekuće hrane. Hranilice se povremeno moraju tretirati kipućom vodom.

Kupujete potomke od rasnih svinja, morate znati o svojstvima strukture životinja. Nabavite svinjetinu s prekomjernom masnoćom, slaninom ili mesom može biti iz određene pasmine.

Svinjama se daje samo svježa hranaJe li isplativo držati svinje? Nema drugog načina, kako bi obitelj imala meso po cijeni. Kako bi organizirali posao s malim brojem glava, prodaja mesa će se odvijati bez odlaska na trgovanje podovima. Kupci će biti susjedi. Stočarski proizvodi su uvijek u velikoj potražnji.

Revolucija u poljoprivredi – video

1. dio

Dio 2