Obitelj koza na farmiSadržaj mliječnih koza pružit će sedam s ljekovitim hipoalergenskim napitkom. Uzgoj koza kod kuće za početnike neće se činiti teškim. Od svih kućnih ljubimaca, kozu se smatra najpretplatnijim. Međutim, nemirna životinja može dugo dugotrajno oštetiti odnos susjeda ako mu je dopušteno neodgovorno držati.

Kako započeti sadržaj koza u kućanstvu

Koze s djecomVećina uzgojenih mliječnih pasmina koza. Ako je cilj skrbi da se dobije vrijedna Angora fluff, morate odabrati meso-down pasmine za uzgoj. Za uzgoj, možete kupiti trudnu maternicu na ruševinama ili odrasloj djeci. Bolje je kupiti potomke ili kozu iz maternice, koja je već potvrdila svoje pozitivne osobine – kvalitetu mlijeka ili ljepotu runo. Ova svojstva prenose se u potomke duž majčine linije.

Odabrali ste buduću medicinsku sestru – dogovorite ga za prebivalište. Sadržaj koza kod kuće za početnike lako se organizira. Obično su koze pola u staju i hodaju. Prostor će biti suh i bez skica. Na podu treba biti debeli sloj smeća, klupa ili blok, da se stavi na čisto suho mjesto. U jatu koza se čuvaju bez remena.

Djeca mlijeko kozuNajmanje je postavljena sijena u koritu i voda u slivu. Ako je koza na ruševinama, vlasnik bi trebao znati vrijeme oplodnje. Ako se mladi kupuju, ženke se drže odvojeno, a prvo parenje se događa u dobi od jedne i pol godine.

Prinos potomstva izravno ovisi o podrijetlu proizvođača. Ako je rođen iz kravljeg mlijeka, potomci će također imati puno mlijeka u vimenu.

Ako je novorođenčad odvedena u toplu kuću odmah nakon janjenja, njegova majka to ne bi prihvatila. Mora lizati svako janje.

Prvo parenje se provodi kod 1,5 godina starih ženkiLjeti, koze pizzu na rampu ili hrane svježe rezanu travu. Ali neograničeni rast kopita će prisiliti najmanje 4 sata dnevno da hoda životinju ili redovito kopa kopita. Kada nema pašnjaka, koriste se sijeno, miješana hrana i korjenasti usjevi. Zimi, odsutnost sijena kada hranjenje koza miješana hrana ne zamjenjuje. Temperatura u stadu ne smije pasti ispod 10 C, za djecu, djeca su najmanje 12 stupnjeva.

Related  Kŕmenie denných a dospelých kurčiat

Duljina gdje je koza postavljena mora biti jaka. Ona uvijek ispituje sve kutove i pokušava otići. Ako se daljnji put kozje stavi kroz ogradu susjedima, doći će do skandala. Pile su životinje s stadom pod nadzorom koza, ili su vezane za klin. Razgovarajte sa životinjama ljubazno, obrađujući koru kruha i soli.

Krda koza na ispašuNepretenciozna životinja jede:

  • trava nakon korova;
  • kuhinjski otpad;
  • izrezani korjenasti usjevi;
  • slame, sijena, livade trave.

Minimalna informacija o uzgoju koza kod kuće daje ideji koza za početnike. U budućnosti ćete morati stjecati vještine za njegu, upoznavati se s hranom i uzgojem djece.

Uzgoj, održavanje, skrb kod koza kod kuće

Dječja kozu na umjetnoj hraniDobra jaka potomstva dobivena su od jarca u rano proljeće. Da biste to učinili, parenje bi trebalo biti učinjeno u ranu jesen. Koza u lovu događa se s muškarcem koji nije na srodstvu. Ako se parenje nije dogodilo, nakon 15-22 dana životinja će ponovno postati zabrinuta. Potomstvo će se pojaviti u 147-150 dana. Uzmi djecu treba biti u pravu. Dječji maramice, čiste sluz iz nosa i usta lizati koza, pridaju vimena i mlijeko kolostrum u prvom satu nakon poroda. Ako se dostava sobna temperatura manja od 15 stupnjeva, koze nose u toploj sobi i tamo liječi kabel i dezinficirati jodom. Ako su djeca na sumpci, ostanu s majkom u toploj sobi, a zatim mlijeko odlazi na sisanje. Kod uzgoja koza sisavci primjerci daju zdravije i brojnije potomke. Stvaranje stada, mlijeko u prvoj godini može biti žrtvovana.

Pri umjetnoj hrani koza nakon rođenja majka ne prizna vimu i hrani se iz lutke. Da ne biste pogriješili u hranjenju koza iz prvog dana života, koristite stol.Hranjenje koza iz prvog dana života

U tri mjeseca dijete već odrasta i prima hranu na drugu dijetu. U pet mjeseci stare mlade koze već imaju lov. Kako bi se mladom tijelu dopustio jačati, parenje je dopušteno nakon jedne i pol godine.

Related  Upute za proizvodnju kaveza za brojlere kod kuće

Iz tablice možete vidjeti kako hraniti djecu u roku od 2 mjeseca, kako postupno podučavati djecu kaša, koncentrira i korijenje usjeva. Trodamjesečne koze trebale bi dobiti hranu i dodatke:

  • Zelena trava iz trave, grane grmlja;
  • grubo – sijeno, slama, suho breskve;
  • fermentirana zelena masa – silaža;
  • mješoviti feed;
  • zrnato zrno;
  • vitamina i minerala.

Za držanje koza potrebno je zasebno i na vrijeme da ih kastrirati. Kod održavanja mliječne koze blizu koze mlijeko će dobiti neugodan miris. Stoga, kozje ograde treba držati dalje od mliječnih stada.

Koze jedu nagnutu travuOdrasle životinje trebale bi dobiti uravnoteženu prehranu u godinama. Ljetna trava nezamjenjiva je u pašnjacima. Ali životinje se ne mogu pasti u močvarnom terenu, stenjale su papke. Međutim, osim koza, nitko se ne može nositi s obrastajućim grmljem proplancima, strmim planinskim padinama, neugodnostima. Koza će naći hranu gdje se velike životinje ne popne. Rado jedu mladi okus poslije žetve polja. Odrasla životinja jede 6-7 dan, djeca 2-4 kg trave. Ako je hrana u poljima mala, životinje se trebaju hraniti u večernjim satima. Uz pero, uvijek bi trebalo biti lizanje i dva pića dnevno.

Koza u toploj sobi zimiZimi, koze jedu suhu hranu, korjenasto povrće i miješanu krmu. Ali poslastica pripremljena ljeti bit će tretman i vitaminski dodatak. Drveće od smreke i breze, hrasta i lješnjaka – sve je pogodno za hranjenje kozjeg stada. Pijenje i hrana u razdoblju štandova trebaju biti topli. Svaki obrok nadopunjen je mješavinom kostiju i soli, kao mineralnih dodataka. Pješačenje na otvorenom je obavezno.

Životinje u zimi ne pate od kožnih parazita, potreban vam je dan vychosyvat kozu, tjedni vlažna vuna soda rješenje za zaštitu od uši. Slatkiši u razdoblju stalka moraju biti obrezani.

Uzgoj koza kod kuće za početnike bit će prvi korak u pružanju obitelji prirodnim ljekovitim proizvodima i dolje.

Related  Pripremamo zdjelu za prepelice vlastitim rukama

Početna goat farma – video