Садржај препелица у посебним ћелијамаДанас се све више људи бави животом у приватном дому, који непроцењиво потиче на одлуку да се ангажује на одржавању корисне стоке на фарми. Најмањи представници ове огромне породице су препелице. Одгајање код куће је сасвим непретенциозно, одговара на бригу о птицама до силе цак и новице.

Поховани, печени печуркама и биљем, натопљене препелице су служиле столовима за племство у средњовековној Европи иу Русији. Али, ако у старим данима неколико десетина лешева су опремљени препелице лов, данас ове веома мале птице успешно узгаја и двориште, а на великим фармама живине.

Економски аспекти одгајивача

Интерес за препелице од љубитеља љубимаца изазива:

  • незнатни трошкови за куповину јаја за инкубацију;
  • једноставност чувања живине;
  • брз повратак уложених снага.

Како почети одгајивати препелице код куће почетницима? Какве тешкоће чекају, а шта треба узети у обзир приликом стварања своје миниатурне фарме?

Птица се узгаја за две намене:

  • ради дијететских јаја, нутритивних квалитета, сигурности и бројних других индикатора који премашују пилетину;
  • за добијање ниског мастног меса.

Ово би требало узети у обзир при избору специјализације будућег фарма за препелицу и одређивању са расама за узгој.

Квети у летњем кавезуМало чело препелице може у потпуности да обезбеди седам јаја. Али да ли је профитабилно или не раширити препелице као посао? Ако упоредите смјернице меса и јаја, прве су трупови до 300 грама, са релативно малим бројем јаја, до 200 комада. У другом случају, маса не прелази 200 грама, али из препелице можете добити до 300 јаја тежине око 10-12 грама годишње.

У року од месец и по дана после рођења препелице спреман да сноси и маркере из јаја у инкубатору пре Пиппинг риба је само 18 дана. Таква превременост “никада није сањао” пилићи који говори директно о економској оправданости узгоја препелице у кући.

Услови за чување препелица код куће за почетнике

Ако кокоши, патке, гуске и друге птице у манастиру је лако научити и може се гајити у пашњаку ограде, препелице је изузетно тешко припитомити. Због тога се ова врста птица држи у кавезима.

Related  Fotografie kôz s krátkym popisom charakteristík

Кваилу треба 17-сатни светлосни данПросторије за препелице у земљи изабрати суво, вентилацијом и топло, али у исто време сигурно заштићена од промаје, који се птице не могу да поднесу. Да би активно развили и одржали постављање птица птица, потребно је освјетљење. Оптимум се може сматрати трајањем дневног времена од 17 сати:

  1. Уколико ћелије светите већ дуже време, број јаја ће се повећавати, али птица брзо постаје исцрпљена.
  2. Кратки светлосни дан, без употребе додатног освјетљења, неће дати жељене резултате код кокошке ноћи и младих. У мраку, птице нерадо храну, што доводи до уштеде хране, али истовремено спречава раст.

Непрекидност птице, мали простор окупирани ћелијама и брз повратак дијететских производа – то су разлози за популарност одржавања препелица у земљи, у приватној кући или чак иу стану.

Међутим, узгој великог броја птица у стамбеним просторијама је непожељан:

  • због ризика од развоја болести, опасних и за птице и за људе;
  • сложеност стварања одговарајућих услова за осветљење и вентилацију;
  • због непосредне повреде правила за коришћење стамбених објеката у стамбеним зградама.

Препељена јајаУ земљи или у својим двориштима могу одгајивач за једну летњу сезону да расте неколико генерација препелице и да од њих корисне и укусне јаја. Једина ствар која може да захтева додатне трошкове, тако да је узгој и препелица зими, али је видео о организацији процеса ће помоћи да разумеју нијансе избећи грешке чак и почетници узгајивачи живине.

Како садити препелицу?

Фарма за кућне погаче започиње куповином недељних пилића или самоинбацирање младих. Појављеним препелицама је потребна посебна брига и услови притвора. Пре плант препелице пилића за малог конструкта или стећи заштићени од промаје ћелије опремљен расветом и грејањем.

Related  Zdjelu za piliće može se napraviti vlastitim rukama

Псећи гнезди у инкубаторуМала препелица у првој седмици живота треба да одржава повишену температуру ваздуха од 35-36 ° Ц. Затим у броодеру, ваздух се постепено охлади, до краја друге недеље, дајући до 30 ° Ц. Грејање малих препелица код узгоја код куће важно је организовати тако да се у ћелији температура варира гладко, без скокова, претећи брзом слабљењу и смрти младих животиња.

Јајца и пилићиПоред топлоте, препелице у прве две недеље остављају осветљење на сат. Ова метода омогућава стимулацију активности птице, често долази до корита за храњење и развија се брже. Од тродневних пилића постепено преведу на 12-часовно осветљење. Од старосне доби од 1,5 месеца, када препелица почиње да се носи, птице се стављају у кавез с 17-сатним светлосним даном.

У лето, птице се могу носити у ваздух, али нема препуних препелица за препелицу. И овде су садржани у мрежама ћелија.

При чувању препелица код куће, новонастали фармери морају посветити посебну пажњу храњењу и режиму исхране, као и држање ћелија чистим. Да би вођење домаћинства испоручио мање компликација ћелије и Броодер за децу опремљене двоструким дном и направљен је од материјала који се лако за читање кроз као суве и влажне хигијенске процедуре.

Припрема ћелија за препелице

За храњење птица у притворским местима обезбеђене су погодне посуде за пиће. За младе су дизајнирани вакумски типови који су пожељни. За одрасле птице можете оставити постојећу опрему или уградити брадавице које не дају препелику приступу води. Као резултат тога, влага за пиће ће увек бити чиста, а сами препелице неће патити од хипотермије.

Садржај препелица у вишеслојним ћелијамаБрој пију и хранилица у оплемењивању препелице у кући се израчунава на основу броја стоке, тако да у топлом времену, или у масовним оброка љубимаца који нису задовољни свађе око хране и газио слаби. За пилиће у броодеру поставите подмазиваче лежишта. Док сазревају, они се мењају у флаутне структуре изван ћелија.

Related  Je možné podať králiky bez králika?

Садржај одрасле препелице

У три недеље живота, пилићи се смештају у одрасле кавезе. Жене се спремају да постану кокошке ноћи, а мушкарци су сортирани за оплемењивање и за товање на месу. До овог времена постоје промене у исхрани.

Компоненте богате беланчевинама додају се за храњење препелица код куће. Кокошке ноћи ће помоћи у повећању производње јаја, а поплаве-мушкарци ће брже добити тежину. За један и по мјесеца, млада популација се дели по роду и формира родитељске групе или породице, а искусни фармери перади савјетују осам парова да узму пар мужева. У овом случају, изабрана лица се одмах стављају у један кавез. Након тога, боље је да се не мењају мушкарце, јер пилетина је веома лоше сматра и може чак повреди за почетнике.

Садржај одрасле препелицеАко је група формирана само из слојева, онда их, по потреби, може прикачити снажног активног мушкарца. У овом случају је лакше контролисати које су птице покривене, а продуктивност јаја, уз правилан надзор, је већа.

Узгој препелица и селекција раса – видео