Pilići se kupajuProfitabilno poslovanje je uzgoj gospođica kod kuće. Ptice odrasle osobe koriste se u dvije svrhe – za meso ili za dobivanje jaja. Pilići dostižu zrelu dob u 4-6 mjeseci. Od prvog dana trebaju pravilnu njegu, tako da većina preživi. Poljoprivrednici početnika peradi moraju se sjetiti pravila i preporuka koje će vam pomoći da se dobro brinete o goslings. Ako ih slijedite, djeca će odraste zdravi i mogu se koristiti za njihovu svrhu.

Njega u ranim danima

Per Diem GoslingsPilići su rođeni iz jaja oko 28-30 dana. Ne mogu svi otvarati, a ponekad i neka osoba treba pomoć pri preuzimanju ptice iz ljuske. Za zdrave pojedince potrebna je dobra briga da se ne razbole i ne umru. Stoga, uzgoj gospođica od prvog dana treba biti točan.

Novo rođene bebe trebaju biti podijeljene na slabu i jaku, a zatim prebaciti na topao mjesto. Temperatura mora biti oko + 30 ° C. Ako postoji kokoš, tada se nakon 3 dana treba pripisati jake piliće, a slabe one treba ostaviti još nekoliko dana, tako da one postanu jače.

Prvo hranjenje pasaNovorođenče treba držati na odvojeni mjestu od odraslih osoba. Prvih deset dana po četvornom metru koralja mora biti deset glava. Nakon tri tjedna povećajte područje, sada za 1 kvadrat. metar za podmirenje ne više od 3-4 pilića. Kada ptice gladuju, neudobno jesti i piti, pijanac je brzo zagađen, zbog čega mladi bolesni. Ako ne povećavate kavez za ptice, moguć je slučaj

Pitanje kako se brinuti za gospođice kod kuće zabrinjava mnoge početnike poljoprivrednika peradi. Neposredno nakon rođenja, mlade životinje trebaju biti dopuštene da se osuše, a nakon jednog dana pokušati se hraniti. Prva hrana će biti kukuruzna brašna i kuhana jaja. Dajte svježu travu i sjeckani zrnci koji su već 3 dana topli tretirani. Hrana bi trebala biti mrvica, ljepljena varijanta je nedopustiva.

Potrebno je paziti da svi ptice jedu. Pojedinci koji odbijaju hranu, hrane se u zasebnoj kutiji.

Bebe trebaju vodu. Oni ne mogu samo piti, već i plivati ​​u njemu gotovo od prvih dana. Međutim, nepoželjno je da oni sada upadaju u tekućinu. Stoga je bolje instalirati vakuumsku podlogu, koje se ne okreću naglavce.

Prva šetnja ribnjakomDa bi se počelo voditi hodati djeci, kad postanu malo jači, dobro će stajati na svojim šapama i aktivno se kretati. To će se dogoditi za otprilike tjedan dana. Bit će korisno da provedete 20-30 minuta na livadi, gdje mogu jesti travu i dobiti svjež zrak. Prijenosni kavez za ptice će biti dobra pomoć za mali broj stoke. Pilići aktivno piju travu, jer to je njihova glavna prehrana. Ako nije moguće pustiti pticu u ribnjak, ugradite široki spremnik. U vrućim vremenima guske će plivati, što će uvelike olakšati njihovo održavanje.

Related  Osobitosti kunića

Ako je sadržaj goslings na pristojan razini, pilići će dobiti težinu u oko 60 dana. Dva mjeseca nakon rođenja, već su težili 3 kg ili više. U dobi od tri mjeseca ptica se može izrezati. U ovom trenutku masne naslage su vrlo male, a meso je nježno i sočno. Konačno, starije guske postat će 5 mjeseci nakon povlačenja.

Pravilna prehrana za goslings

Uzgoj gospođica kod kuće bit će uspješan ako se pravilno hrani. Prvih nekoliko dana nakon rođenja, preporuča se davati krmne smjese.

U svom sastavu bi trebalo biti:

  • sir;
  • mekinje;
  • jaja;
  • slomiti grašak;
  • zob griz.

Pomiješajte vlažne zelene hrane, kao i krumpir i bundu. Nakon tri tjedna ponuditi pilići hranu otpada.

Za uspješno održavanje pilića koristite posude za piće i posebne hrane za hranjenjeKako bi se osiguralo da su ptice narasle zdravo, potrebno je dodati vitamine A, D, E, B. Imajte na umu da su u nekim feedovima već sadržani. Da bi se ojačao imunitet, razrijedite nekoliko grama biomicina i penicilina u čaši mlijeka, zalivši malo šećera. U ovom obliku, dajte antibiotike pilićima.

Djeca ugađaju travuNe zaboravite na obvezni raspon. Svježa zelena trava je izvrstan izvor vitamina. Ako nema mogućnosti poslati djecu na livadu, onda samostalno suzu travu i baci u ogradu. Tada je pitanje kako uzgajati guske kod kuće je zdravo i snažno, bit će pojednostavljeno.

Gdje i kako sadržavati?

Sadržaj goslingsZa obrađivanje gospirova kod kuće izaberite posebno mjesto. Pripremite zasebnu, dobro zagrijanu sobu. Temperatura prvog tjedna ne smije biti ispod 30 ° C. S godinama, to neće biti tako važno, ali dok djeca trebaju biti topla. Dan 6 života, temperatura se smanjuje na 24 ° C, a dan 11 do 20 ° C. Pilići koji se uzgajaju ne pregrijavaju, inače će se njihov razvoj usporiti. Što se tiče vlage, granica je 75%. U ovom slučaju potrebno je dobro provjetravanje. Osigurajte svjež zrak, prozračite sobu nekoliko puta dnevno.

Ne isključujte svjetla 14 sati na dan. Po svjetlosti, pilići jesti više i rasti brže. Ako noću nema svjetla, bit će im teško pronaći svoje zdjele kako bi se osvježili.

Informacije o uzgoju gusaka kod kuće za početnike bit će korisne. Gore navedeni savjeti i preporuke upozoravaju na pogreške. Iako je pravilna briga o pilićima bolna zadaća, to će pomoći da rastu zdrave mlade.

Related  Главне карактеристике узгајања домаћих ћурки БИГ 6

Dnevni goslings – video