Ovce se sječe s posebnim strojemRezanje računa za sve ovce bez obzira na vrstu i odredište. Stoga su škare i stroj za rezanje ovaca neophodni su alati u gospodarstvu bilo kojeg uzgajivača ovaca.

Za sve ovce potrebno je šišanje. Čak i meso ili kuddyuchnye pasmine, koje se uopće uzgajaju zbog vune, trebaju ovaj postupak. Ako ostavite rast gomile bez kontrole, s vremenom postaje prljavo, pada. Takva vuna više ne krasi ovaca, već je prijetnja njezinom zdravlju. Ne isušujući nakon navlačenja vune, pokrivač vune može dovesti do hipotermije i bolesti. U suncu se uvoze paraziti, koža pod prljavom vunom ne diše i savršeno se osjećaju grinje, buha i ličinki muha.

Značajke i vrijeme krznenja ovaca

Koliko puta godišnje smicanje smicanja? Kada je bolje provesti postupak? Većina pasmina se siječe dva puta godišnje:

 • u proljeće ili početkom lipnja;
 • u kolovozu ili početkom rujna.

Izbor ovog vremena nije slučajan. Ovce bez pokrivenosti vune u hladnoj sezoni zasigurno će zamrznuti i pasti. Ako uzgajivač ovaca uzme stroj za obradu ovčjih ruku u svojim rukama kada je dovoljno topla na ulici danju i noću, postoji vrlo malo rizika od negativnih posljedica.

Kopanje ovaca škaramaRučna metoda uklanjanja vune uključuje upotrebu posebnih škarica. Ako farma ima samo nekoliko životinja, tada je moguće izvesti određenu vještinu i iskustvo da se nosi s frizurama. Ali što ako ima više od deset ovaca koji jedu travu na pašu? Ne samo da frizura postaje ozbiljan test za tjelesne sposobnosti strijelca, škare mogu naškoditi životinji. U ovom slučaju, samo moderni pouzdani stroj za smicanje pomoći će.

Mehanizacija uklanjanja vune:

 • ubrzava proces;
 • minimizira fizički stres na osobi;
 • gotovo nema rizika za životinje.

Kako odabrati opremu za smicanje? Što treba tražiti prilikom kupnje i koji su modeli pouzdani?

Kriteriji za odabir strojeva za klanje ovaca

Danas na raspolaganju ovčara uzgajaju masu učinkovitih, kvalitetnih i izdržljivih strojeva za krčenje ovaca. Odabir iz nekoliko prijedloga treba obratiti pažnju na:

 • o snazi ​​uređaja, u mnogim aspektima određivanja produktivnosti, brzine rada i broja životinja koje se mogu rezati u jednoj sesiji;
 • do razine buke koju proizvodi stroj, koji može zastrašiti vrlo nervozne ovce i ometajući cijeli postupak;
 • o snazi ​​i pouzdanosti stroja za rezanje, njezinu održivost, sposobnost izoštravanja noževa i zamjene ostalih dijelova trošenja.

Sigurno za šišanje životinjaPosljednja je točka izuzetno važno jer se strani uzorci takve opreme ne razlikuju po demokratskoj cijeni, a nije uvijek lako i lako pronaći rezervne dijelove ili noževe za njih. Na temelju tih nalaza, mnoge ovce poljoprivrednici daju prednost pisaći stroj šišanje ruske proizvodnje, cijenu koja je, bez DC pretvarač niže od europskih kolega, ali održavanja je nekoliko puta veća.

Stroj za krčenje ovaca MSU 200

Stroj za krčenje ovaca MSU 200Jedan od najpoznatijih u Rusiji i CIS je pisaći stroj modeli ovce šišanje LSG 200. Proizvođač tehnika „Aktyubinskselmash” nudi najpotpuniji skup strojeva i potrebne za rad pretvarača opreme. Noževi su uključeni u isporuku, mogu se zamijeniti i ponovno oštreniti. S trenutnim pretvaračem, shear shearer spaja fleksibilni kabel, isključivanje i uključivanje stroja nastaje kada pritisnete gumb.

Model obilježava pouzdanost i jednostavnost korištenja. Asinkroni motor stroja se ne zagrijava i omogućava bez prekida provođenje frizure životinja u bilo kojoj temperaturi i klimatskim uvjetima. S dostatnim iskustvom, strijelac radi do 160 ciljeva po radnom danu.

MСУ 200 - stroj za klanje ovaca i na privatnim farmama, te na velikim farmamaAko je potrebno, proizvođač može kupiti zamjenske setove noževa i češlja, kao i opremu za njihovo izoštravanje. MСУ 200 – stroj za klanje ovaca i na privatnim farmama, te na velikim farmama.

Osim ove opreme strojevi za ovčarstvo u našoj zemlji koriste strojeve švicarske, njemačke i engleske proizvodnje. To su vrijedni uzorci, ali, na žalost, nedavno su cijene proizvoda europskih tvrtki značajno porasle. Stoga, uzgajivači ovaca traže alternativne mogućnosti među modelima Kine i drugih azijskih zemalja.

Stari strojevi za otvaranje ovaca

Među modelima kineske proizvodnje popularni su strojevi za frizure serije Dimi iz ZXS-a. Ova oprema je jeftina, funkcionalna i obrađuje s najtežom s točke gledišta iskusne vune od striživača.

Stroj za frizuru serije Dimi iz ZXS-aProizvođač nudi široku paletu proizvoda, a većina proizvoda ima:

 • smanjena razina buke;
 • mala težina, koja vam omogućuje dugotrajno guma i održavanje produktivnosti tijekom cijele radne smjene;
 • dodatno hlađenje tako da noževi i cijeli aparat ne pregrijavaju;
 • udoban zahvat za rad.

Jednako jeftin i praktičan strojevi marke Monella. Jedini negativni kineski proizvodni uređaji – nedovoljna kvaliteta čelika oštrice, dakle resharpened je dugotrajan i ponekad neučinkovito.

Visoka kvaliteta čeličnih automobila razlikuju se za frizure, proizvedene pod japanskom markom Takumi. Ova svjetla, ergonomska oprema s niskom buku i odličnom izdržljivošću.

Stručni radoviŠvicarski i njemački uređaji marke GTS i Liscop uvijek su pouzdani. zaslužuju mnoge pozitivne kritike, ali cijena takvih strojeva ponekad ih čini nedostupnim vlasnicima malih farmi. Za spremanje, iskusni uzgajivači se savjetuje da kupiti njihove proizvode, proizvedene pod licencom u Kini i drugim zemljama, kao i za obavljanje zamjenu noževa za jeftinije kolegama.

Briga za strojeve za ovce

Bez obzira koliko je stroj bio izdržljiv i kvalitetan, brzo će propasti ako se ne brine. Posebna pozornost na uređaj zahtijeva nakon završetka frizure.

Oštrenje oštricaKako je takva briga za opremu i čišćenje strojnog stroja za ovce? Samo trebate slijediti preporuke:

 1. Nakon uporabe, oštrice se temeljito očišćavaju od prljavštine i ulomaka vune koja se zaglavi na metal. Za to je prikladno koristiti malu četku koja se nalazi u stroju.
 2. Stroj za frizuru obriše meku krpu, po potrebi troši masnoće radnih dijelova i skladišti za daljnje skladištenje.
 3. Potrebno je podmazati noževe, a ako nisu dovoljno oštri, onda ih prije skladištenja moraju izoštriti.
 4. Bolje je, ako su točke prekrivene posebnim kapama, to će smanjiti rizik od oštećenja oba noževa i ruku strijelca kada se alat povuče.

Briga stav i usklađenost sa sigurnosnim propisima pomoći će čak i low-cost stroj za šišanje pretvoriti u udoban pouzdan alat u rukama iskusnog uzgajivači ovaca. Video o otvaranju ovčjeg stroja za početnike pomoći će da svlada složen, ali neophodan postupak za one koji samo nauče osnove uzgoja ovaca.

Stroj za šišanje ovčica – video