Nesushki u kokošiObje iskusne i novice peradi poljoprivrednici nisu osigurani od problema. Bolesti kokoši nesilica kod kuće često izazivaju zabrinutost vlasniku kuće. Zarazne, parazitne i druge bolesti nisu uzrokovale ozbiljnu štetu na stoci, važno je što ranije prepoznati njihove simptome, uvesti mjere karantene i započeti liječenje.

Što u ponašanju i izgledu ptice treba najprije upozoriti na farme peradi?

Budući da bolesti pile često imaju brzi razvoj i u mnogim slučajevima dovode do smrti, sva odstupanja u uobičajenom ponašanju trebaju postati uzrok alarma.

To uključuje:

 • pospanost;
 • pospanost;
 • stalan usprkos okretanju, dok ptice sjedaju zatvorenim očima;
 • smanjen apetit ili potpuno odbijanje hrane;
 • apatije, izmjenjujući se s razdobljima prekomjernog uzbuđenja i anksioznosti.

Gledajući piliće, možete vidjeti da čine neobične zvukove, teško disati. Zahtijevanje trenutnog liječenja bolesti nesilice kod nesilice dan je:

 • sluzi i upalu oko očiju i dišnog sustava;
 • pogoršanje kvalitete repa, gubitak ili neuredan, prljavi izgled;
 • karakterističan za mnoge bolesti proljeva.

Izolacija sluzi iz nazalnih rupica piletineU nekim se slučajevima uzgajivači peradi susreću s ispupčenjem gušavosti i trbušnog područja, napadajima i drugim problemima ekstremiteta. Za iznenadnu masovnu smrt nije uzrokovala nepopravljivu štetu, u svakom slučaju te se simptome ne smije zanemariti!

Fotografije bolesti polaganim kokošjim kokošima i njihovi tretmani osmišljeni su kako bi pomogli početnicima u prepoznavanju uznemiravajućih znakova.

Zarazne bolesti kokoši kokoši i njihovo liječenje

Pilići su osjetljivi na različite bolesti, čiji patogeni su patogeni mikroorganizmi, virusi i bakterije.

Među najčešće bolesti – pasteureloza, što dovodi do smrti 95-100% stoke. Zašto lučenje kokoši umre kada su zaražene ovom bolešću? Razlog je brz razvoj infekcije, popraćena groznicom u ptici, pojavu pjene s kljuna i nazalnih otvora, teško disanje i teške slabosti. Bolesna ptica je žedna, vrh i naušnice su sive ili dobivaju plavičastu boju. Tragovi krvi nalaze se u nosačima nezdrave boje.

Newcastleska bolestDruga opasna bolest za kokoši nesilice je Newcastleska bolest, koja utječe na ptice svih pasmina i dobi. U tom slučaju, uzgajivači peradi mogu se suočiti s brzim smrtnim ishodom, bez ikakvih vidljivih simptoma. No, češće vlasnik peradske kuće primjećuje sve simptome bolesti nesilica koje su potrebne za dijagnozu i liječenje. To su:

 • pospanost;
 • fetidni tekući otpad;
 • nedostatak apetita;
 • Proširen iz hrane i plinova gušavost;
 • pojava sluzi iz nosnica i kljuna;
 • cyanotic crest;
 • kratkoća daha, popraćeno tupostom ili drugim neobičnim zvukovima.

Related  Upute za proizvodnju kaveza za brojlere kod kuće

Veliko boginje u kokošiZa kokošje koje se javljaju kod kuće, kokoši kokoši nesilica imaju lužnjak. Odrasli kokoši pod utjecajem bolesti kože vrsta, što je rezultiralo pojavom prve boje, a zatim u ostalim dijelovima žućkast, ali nakon crvenila zaobljena mrlje pokriva calloused izrasline. Sve vrijeme bolesne ptice su depresivne, obložene, gotovo ne jedu. U slučaju komplikacija, vid može umrijeti i umrijeti.

Budući da zarazne bolesti imaju mnogo uobičajenih simptoma i predstavljaju opasnost za cijelo stado, pa čak i za ljude, odluku o dijagnosticiranju i liječenju bolesti polaganim kokošjim kokošima treba napraviti stručnjak.

Kada otkrivaju alarmne signale, posadi se sumnjive ptice, soba i oprema dezinficirati i pažljivo pratiti stanje preostalih pilića prije terapije.

Bolesti kokoši nesilice uzrokovane parazitima

Ozbiljna opasnost od polaganja kokošjih kokoši zastupljena je parazitiziranjem bjelančevina, krpelja, kukaca i drugih štetnika na ptici. Bolesti povezane s umnožavanjem crva u tijelu često su povezane s oslabljenom probavom, letargijom, odbijanjem ptica na hranu, iscrpljenosti i smrti. Ako poljoprivrednik koji traži meso peradi postavlja pitanje: “Kako liječiti proljev u kokošjim kokošima?”, Ne znajući razloge za simptom, onda ne bi trebao žuriti da odabere lijek.Opasan susjedstvo za piliće prijeti s infekcijom kremom

Slični znakovi mogu se naći u neugodnom, ali ne i zaraznom gastroenteritisu ili trovanju, au ascaridozu ili heterokeridozi. U tom slučaju, iu nekom drugom slučaju, bez poduzimanja hitnih mjera, ne može patiti jedna ptica, već stanovnici cijele kuće, uključujući purice, patke i guske.

Krvne sisate i novčići uzrokuju oštećenja kože uslijed svraba i opasnih sekundarnih infekcija. Osim toga, najmanji insekti postaju nositelji drugih bolesti, dovode do slabljenja, ugnjetavanja ptice, pada proizvodnje jaja, a ponekad i smrti. Kod kuće, bolesti kokoši slojeva ovog roda su znatno povećane:

 • s dosadnim sadržajem;
 • na nezadovoljavajućim sanitarnim stanicama stanica i kokošinjama;
 • kada se zaražena ptica pojavi u stadu.

Related  Koliko mlijeka dnevno daje koza?

Prašina kupke protiv puhoedova, buha, krpeljaU odnosu na crva i ostalih parazita potrebno je primijeniti preventivne mjere, redovito čišćenje mjesta zatočenja i svu opremu, promijeniti područje slobodnog uzgoja, zamjenjuje legla, čiste gnijezda i skloništa.

Na prvim znakovima parazita ptica bi trebala dobiti puni tijek liječenja. inače postoji mogućnost da ne samo da udarimo cijelom populacijom, već i osobom za koju su i crvi i gnijezdići opasni.

Kako bi se spriječilo razmnožavanje ektoparazita, jedenje i perje, u kućicama za perad i na šetnji organiziraju kupelj pijeska.

Non-zarazne bolesti kokoši nesilice simptoma i liječenje

Uz sve opasnosti od parazita i zaraznih bolesti, najveća šteta peradi, prema statistikama, uzrokuje neprenosive bolesti. Njihov razvoj izaziva kršenja uvjeta čuvanja ptica, nepravilnog ili iracionalnog hranjenja.

Takve bolesti kokoši nesilice, njihovi simptomi i liječenje trebaju biti pod najstrožom kontrolom poljoprivrednika peradi koji želi dobiti stabilan broj jaja i gledati živu i zdravu stoku.

Među bolesti uzrokovane loše kvalitete, grubo ili kontaminirane hrane, kao i nepravilno hranjenje, kada su ptice prisiljene gutati velike dijelove mješavine, atonitni gušavost. Zbog svoje opstrukcije piletina gubi sposobnost hranjenja, slabi, prestane kucati i bez pomoći, umire od gušenja. Možete spasiti kokošku kokošu uvođenjem malih količina biljnog ulja u gušavost, masažom i uklanjanjem sadržaja podizanjem ptice po nogama.

Avitaminoza u kokoši nesiliceGastroenteritisa, izražena u iritacije i upale probavnog sustava, proljev, slabost, letargija i događa peradi kada je sustavna priprema nekvalitetan razmaženo hrane, kontaminirane vode ili manjak vitamina i mineralnih dodataka. Za izazivanje bolesti može doći do oštrih promjena u prehrani, obilje hrane bogate vlaknima. U većini slučajeva, situacija se može ispraviti normalizaciju moć i uvođenje probiotici u izborniku, ali ako se bolest počela, ne mogu bez antibiotika za nesilice.

Iste mjere se koriste ako ptica ima upalu na području cloaca ili klaacita. Ovdje se antibiotska sredstva upotrebljavaju izvana za liječenje pogođene sluznice i okolnih područja.

Ništa manje štete od hrane slabije kvalitete donosi slojeve ulja bez uzimanja u obzir povećanih zahtjeva za vitaminima i mineralima. Zbog nedostatka kalcija, bitnih vitamina A, D, E, B2, B6, ptice mogu razviti žućkast peritonitis. Simptomi koji nastaju u obiteljskim bolestima bolesti su:

 • u oštrom padu proizvodnje jaja;
 • u letargi i gubitka apetita;
 • u odbijanju pokreta;
 • u povećanju volumena trbuha i svim znakovima kapi.

Related  Koľko mlieka dáva kozmu za deň?

Poljoprivrednici peradi koji su zainteresirani zašto su kokoši nesilice ćelav, u praksi, mogu se susresti u ovoj polaganju bolesti koja, s peritonitisom, gubi pero u abdomenu. Spriječiti bolest može biti, stalno uključivanje u izborniku vitamina i školjaka.

Upala jajnika u kokoši kokošiKada stanje ptičice dugo ostaje neprimjetno, upala je komplicirana zamućivanjem i može se razviti u ozbiljniji, što dovodi do smrti od infekcije. I ima malo prilagoditi prehranu i brigu o ptici. Ako je bolest stekla infektivni karakter, kokoši nesilica bez antibiotika ne mogu se izbjeći.

Slični su uzroci salpingitis, koji se često javlja paralelno s peritonitisom žumanjaka. Razlog bolne upale jajovoda je prolaz velikih jaja ili mladih kokoši. U ovom slučaju, može se primijetiti da pilići nose jaja s nepformiranom ljuskom ili bez njega uopće. U ovom slučaju zidanje izgleda kao odljevi tekućine ili gnojnog sadržaja jajovoda.

Izgled jaja u upalu oviduPitanje “Zašto kokoši nesilica postaju ćelav?” Jedna je od najpoželjnijih za početnike poljoprivrednika peradi. Nije važno je li ptica samo baca. U ovoj situaciji, uvod u prehranu bogatu mineralima i vitaminima hrane za životinje pomoći će joj, ali pilićni kanibalizam je druga stvar. U tom slučaju, perje jedni od drugih trzalačkih sebe, i nisu ograničeni na, i kokoši početi jesti propisane jaja, primjenjivati ​​slabije susjede rana i ozljeda.

Kanibalizam u pilićimaŠto ako kokoši kokoši od takvog agresivnog ponašanja svojih rođaka? Među uzrocima kanibalizma – pothranjenosti, gomilanja ptice, nedostatka hodanja, prekomjerno svijetle umjetne rasvjete. Da bi se promijenila situacija, često je dovoljno organizirati njegu i unijeti u prehranu dodataka kalcijem peradi, ribljeg ulja i kostiju, zelenila, sirovog sumpora i male količine soli. Dobri rezultati dobiveni su hranjenjem kvasca za polaganje kokošjih kokoši. Rane dobivene od piercinga ptica moraju se liječiti i dezinficirati.

O bolesti kokoši kokoši – video