Na nutriji, ukusno mesoNutrijanci su dugo i vrlo uspješno uzgojeni u zatočeništvu. Međutim, nemoguće je navesti uzgoj hranjivih tvari velikih kao npr. Sadržaj pilića ili zečeva, iako se interes za te životinje sve više povećava.

Nespretni, lako naviknuti na različite uvjete čuvanja i hranjenja nutrize uzgajaju se za ukusno meso i vrijedne krznene trave. Mala djeca hranjivih tvari za održavanje kod kuće kupuju se u dobi od 2-3 mjeseca. Po ovom trenutku lijepim i prijateljski životinje težiti malo manje od pola kilograma, ali na šest mjeseci uz pravilnu njegu i prehranu narasti do 5-6 kg. U isto vrijeme, nutria, koja obično živi prije dobi od sedam godina, dozrijeva za reprodukciju.

Da bi se dobilo potomstvo po muškarcu, mora postojati 4 do 6 ženki. Istodobno u svakoj legendi ima 5 do 18 mladunaca. U prirodi, teladi nutrije pojavljuju se na pozitivnim temperaturama zraka. Kod kuće, ženke konzistentno donose 6-8 životinja, dajući dva legla godišnje, bez obzira na sezonu.

Nutrijani vole korjenaste usjeve, travuUnatoč izvrsnoj prilagodljivosti i nepretencioznosti životinja za uspješno uzgoj hranjivih tvari, potrebno je stvoriti odgovarajuće uvjete. Kakvo je okruženje pogodno za ove, a ne najčešće domaće životinje? Kako odabrati nutriju i prehranu?

Ova i druga pitanja nužno proizlaze iz onih koji planiraju uzgojiti nutriju kod kuće kao tvrtku ili su dobili pilejaste životinje za osobnu upotrebu.

Uvjeti za uzgoj nutrijem

Za uspješan razvoj, životinje trebaju ribnjakDo trenutka kada novi stanovnici dolaze na farmu, nutria mora pripremiti kuću, popuniti uravnoteženu hranu, voditi brigu o vodi i odgovarajućoj temperaturi.

Ako životinje dobiju dobru njegu i žive u odgovarajućim uvjetima, u roku od 5-7 mjeseci dosežu 75-85% maksimalne moguće težine i imaju krzno visoke kvalitete.

Kada namjeravate uzgajati i održavati hranjive tvari kod kuće, vlasnik domaćinstva treba zapamtiti da životinje trebaju:

 • u rezervoaru, kapacitet koji se izračunava od 70 do 80 litara po životinji;
 • u čistoj vodi, koja se u ribnjaku mora mijenjati barem jednom svaka dva dana;
 • u prostranim jake stanice, gdje nema više od 2 životinje po kvadratnom metru;
 • u održavanju ugodne temperature od oko 15-25 ° C:
 • u uravnoteženoj prehrani s dominantom sočne hrane i svježeg napitka.

Related  Карактеристике крмног смеша за препелице

Nutria se nalazi u izdržljivim čistim prostranim kućištimaZaštita od guste krzno omogućava životinjama da izdrže mraz do 30 ° C, ali to nije vrijedno priznati čak i kod pokretanja stoke kod kuće. U hladnom vremenu, šape i rep glodavaca često su podvrgnuti ozebljanju. U ljetnoj vrućini, životinje se osjećaju bolje ako imaju konstantan pristup rezervoaru.

Video o pasminama nutrije, njihovom uzgoju, održavanju i skrbi za pahuljice stanovnika akumulacija dati će dosta kognitivnih informacija. Materijal koji je jasno naveden pomoći će vam da se orijentirate na organizaciju vlastitog uzgajališta za uzgoj tih zanimljivih životinja.

Hranjenje nutrije kod kuće

Uz uzgoj kod kuće, nutrija se pokazuju kao iznimno nepretenciozne kućne ljubimce kako u pogledu uvjeta pritvaranja i prehrane. Životinje su gotovo svejednako. U prehrani tih velikih glodavaca u središnjoj zoni Rusije uključuju zrno, svježu travu i sijeno, mješovite krme i korjenaste usjeve.

Uz nedostatak sočan hrane su i najpoželjniji,, nutrija ne prezir otpad od obrade žitarica, ostaci od ljudskih stola korova iz kreveta, mlade grane i druge najjednostavniji hrane.

Ali kako bi se postigao najbolji rast i kvaliteta vune uz pomoć “slučajne” prehrane, neće raditi.

Nutrijanci se smatraju najčišćim životinjama u kućiZa životinje se stvarno dobro razvijale, množite i prepustite se lijepim krznenim kaputima:

 • maksimalni broj sočnih, hranjenih vitaminom;
 • dvostruki obrok s naglaskom na jutarnju hranu, tijekom kojeg nutria treba primiti do 70% ukupne dnevne hrane;
 • da dobije dovoljnu količinu biljnih i životinjskih bjelančevina, što omogućuje brzo povećanje tjelesne mase i dobre kvalitete vune;
 • četiri puta više svježe hrane od koncentrirane i suhe hrane.

Životinja s apetitom jede korijenZa one koji su samo mastering uzgoj nutrija kod kuće, s početkom vlasnici tih velikih glodavaca će biti zainteresirani da znaju da uz određeni apetit i interes za hranu životinjama se nalaze u vodi. U ribnjaku koju kućni ljubimci koriste možete baciti bilo koje korjenasto povrće, jabuke i travu.

Related  Kunići za hranjenje trebaju biti pravovremeni i ispravni

Stanice za uzgoj nutrijem

Nije dovoljno hraniti se na farmi, pripremiti se dovoljno za njih i voditi brigu o prihvatljivim uvjetima zatvaranja. Često vlasnici novaka ovih glodavaca nisu zadovoljni novim kućnim ljubimcima zbog kratkovidnosti.

Djevojka hrani nutrijuNutrijanci, kao što su vidri, muskrat i beavers, ne mrze pokušavati ne samo hranu koja im se nudi, već i vlastite stanice, ako su izrađene od drveta. U nekoliko sati peregryzaya stalci ili mjesta u blizini rešetki, životinje jednostavno pobjegnu. Stoga je za ovu vrstu životinja bolje opremiti pouzdano kućište izrađeno od jakog metala:

 1. Stanične zidove i ograde izrađuju se iz mrežaste rešetke ili fine mrežaste rešetke koja osigurava dobru ventilaciju i pomaže skrbiti za životinjama.
 2. Podovi mogu biti čvrsti ili ravni. U potonjem slučaju, morate točno odabrati veličinu ćelije tako da životinje nisu ozlijeđene.

Mjesto za stanice i hranjenje nutrije kada se razrjeđuju kod kuće odabrano je tako da kućni ljubimci nisu uznemireni skicama, a znatiželjne životinje nisu imale mogućnosti za bijeg.

Ako još uvijek može prevladati sve prepreke i ostaviti kavez, slijedeći instinkt, idu u najbliži jezer. Ovdje ih se može namamiti sočnim korijenima. U nekim slučajevima, naviknuti na mjesto na kojem se hrane, životinje se nađu na farmi.

Nutria plivaVideo o uzgoju nutriji kod kuće detaljno objašnjava sve nijanse zbrinjavanja životinja, osobitosti stambenog uređenja glodavaca i izbor prehrane.

Uzgoj nutrije u kavezima i kavezima – video