Пчелињи производиЗа природне лекове носи производе пчеларства, а њихова употреба човјека је превенција и лечење од давнина. Савремена наука само потврђује употребу апитерапије засноване на жудњи пчела, употреби природних производа и лековитих облика које су припремљене од њих.

Оно што се приписује пчеларским производима

Резултат рада пчелаСве што породица пчела производи се користи као природни лекови. Пчела је производња без отпада. Чак се и трупце користе као лек. Пчелар прима:

  • мед и његове особине зависе од многих фактора;
  • пчелињи восак – грађевински материјал за пчеле;
  • полен – сакупљање приликом летења;
  • пергу – полен конзервиран у сатовима са медом;
  • забрус – производ који се добија резањем поклопаца затворених ћелија;
  • прополис – пчелињи лепак за поправку кошнице изнутра;
  • матични млеч је тајна извучена из чељусти младих пчела;
  • пчели веном;
  • пчела.

Потребно је знати да мед не задржава своје лековито својство када се загреје изнад 60 Ц.

Употреба меда и других апатата за медицинске сврхе је могућа након консултације са лекаром. Производи пчела и њихова неконтролисана употреба од стране људи могу изазвати тешке алергијске реакције, до едема ларингеала.

Мед и његова употреба

Природни медНајпознатији производ пчеларства је мед, који има јединствену композицију и активира биолошке процесе у телу. Али са великом потражњом за медом, велики део фалсификовања. Можете купити гарантовани природни мед од пчелара. Најбољи се сматра колекцијом цвећа, планине и ајде. Узимајући кошнице на цветним масивима, добијају различите врсте меда, назване за биљку из којег је сакупљен полен.

Природни исцелитељ меда и пчелињих производа који нису прошли ветеринарску контролу, без сертификата квалитета, могу бити опасни. Пчелари могу да користе забрањене лекове или сакупљају мито из хемијских третираних поља.

Мед се сматра вредним енергетским производом, јер 75% састоји се од фруктозе и глукозе, које тело директно апсорбује. Поред тога, богати ензимски састав, присуство органских киселина, витамини убрзава метаболизам, повећава имунитет и благотворно делује на нервни систем и гастроинтестинални тракт.

Related  Odabir automatskih inkubatora za kokošja jaja

Други производи пчеларства користе особе, узимајући у обзир њихову специфичност и препоруку лекара.

Апитерапија

Пчелињи восакШта је пчелињи вук и како то функционише. Ови радни сатови производе унутрашње жлезде грађевинског материјала од меда. Килограм воска захтева 3,5 кг меда. Восак има комплексан органски састав, 75% састоји се од естара и 15% масних киселина. Светлосни састав је нерастворан у води или алкохолима. Восак се користи за кожне болести и козметику. За третирање пчеларских производа припремају се воштани закрпе на кожу.

Сакупљени полен је производ који нема аналогуе у своју корист. Пчеле сакупљају полен, увуку га у лопту и преносе у кошницу. За једну мушицу једна пчела доставиће 10 мг полена. И нема више корисног производа за ослабљену особу. За три недеље узимања полена са медом или у чистој форми, пацијент подлеже курсу апитерапије. Трајање лека прописује лекар.

Међу производима пчеларства забрус и његовој употреби потребна је посебна пажња. Прво, могуће је сакупљање капе од саткића само за време пуњења меда. Друго, ова супстанца не узрокује алергијске реакције. Треће, једноставно је укусно и жвакано од стране дјеце. И спашава забрус од многих заразних болести, повећава имунитет и чак даје снагу ослабљеним мишићима. Укупно, и 4 пута дневно 10 минута да жвакате кашиком медицинског праха.

ПрополисПрополис је познат куративни производ. Пчеле су га створиле да поправи кошницу, а човјек је користио лек за лечење кожних болести и унутрашњих органа. Састав садржи воску, биљне смоле и јединствени балзам. Чак и туберкулоза може бити поражена прополисом у комплексној терапији.

Консултовање са доктором је неопходно у лечењу матичног млеча и када се користи пчелињи отров. То су снажни алергени и постоје контраиндикације за употребу.

Пријем мајчиног млијека се обавља у капсулама, које се растварају под језиком. У стомаку, корисна композиција се распада. Примање капсула повећава тон тијела, активира нервни систем, смањује манифестацију ангине и астме. Употреба пчелиног отрова ограничена је на бројне контраиндикације. У суштини, лекови се користе за лечење зглобова и мишића. Приметио је да пчелари немају реуматизам, али живе дуго. Највероватније, сложени ефекат свежег ваздуха, уједињење с природом и коришћење медицинских производа пчеларства утичу на то.

Избор производа пчеларства – видео