Pri odabiru krave za farme važno je znati koliko mlijeka dnevno daje

Najukusniji u svijetu svježeg mlijekaMlijeko je pristupačan i ne skup proizvod, dar prirode. Koliko krava daje mlijeko dnevno i koja vrsta stoke je potrebna za pružanje mliječnih proizvoda populaciji mnogih zemalja? Stvaranje visoko uzgojnih pasmina i uvjeti držanja mliječnih stada omogućuju primanje od jedne krave do 80 litara mlijeka pod idealnim uvjetima prehrane i održavanja.

Ono što određuje produktivnost krava

Produktivnost krava ovisi o pasmini životinje io kvaliteti hranjenjaKako bi kravlja kantu držala u kućanstvu znači imati mlijeko, sir, kiselo vrhnje na stolu 10 mjeseci godišnje. Godišnji leglo pruža obiteljima meso. Istodobno, odabrana je zdrava kćer koja se uzgaja za zamjenu starenja i gubljenja produktivnosti, krava. Prinos i karakter životinje nasljeđuju se. Telochek iz dobre krave je spreman kupiti susjede, a ne škrgut.

U svijetu su poznate brojne osobito produktivne pasmine:

 • Holstein – dnevni dopust do 110 kg;
 • Yaroslavl – do 62 kg;
 • Kholmogory – do 78 kg.

Ali to je maksimalni prinos pojedinca na vrhuncu laktacije pod idealnim uvjetima održavanja. Proizvodne pasmine zahtijevaju posebnu hranu i održavanje. Za domaće farme, lokalne pasmine, manje produktivne, ali prilagođene klimi regije, prikladnije su. Dakle, mala Jakutska kravu s dugom gustom kosom hrani se grubom hranom, na ispaši do stabilnog snježnog pokrova. Koliko krava daje mlijeko dnevno? Za 2 mlijeka, 10 litara mlijeka, preživljava zimi, čak i na slami u hladnoj padini.

Najbolje na svijetu prepoznale su Simmentalne krave. Oni su vlasništvo Švicarske. Na nado 5000 litara godišnje, imaju sadržaj masti od 3,8-4%.

Yakut kraveZnakovi visokih udoynosti prilikom odabira mokre medicinske sestre bit će:

 • tijelo izduženo i spušteno bočno;
 • noge su duge, trbuh je vitak, glava je uredna, svjetlo;
 • vrata tanka, nabrana koža;
 • natrag glatki, izbočeni kostur, rebara koso;
 • Vimak krava je glatka, bez brtvljenja i padova, koža i bradavice su čisti, ima nabora, rezervat za proširenje u vrijeme ekspanzije.

Prilikom pregleda krava ne smije se savijati i udubiti. Topli karakter životinje neće donijeti radost u komunikaciji. Anksioznost životinje može biti reakcija na bol tijekom dodirivanja, to bi trebalo upozoriti kupca.

Kakvu kravu je dobra za kućanstvo

Krava Kholmogory pasmineGlavni pokazatelj je koliko kravu daje mlijeko dnevno. U ovom slučaju potrebno je razumjeti da je priroda položila laktaciju u genetici krava za hranjenje potomaka. Za tele mlijeko je namijenjeno, što smo dobili. Dakle, prinos mlijeka iz krava varira ovisno o vremenu kada je uzeta, bez obzira na to je li ponovno rodi potomstvo.

Krava na pašnjuNe manje važno je ukus i sadržaj masti kravljeg mlijeka. Okus ovisi o hrani hrane. Sadržaj masti mlijeka se mijenja čak i tijekom jednog postupka mužnje. Na početku mlijeko se izražava s niskim udjelom masti. Najmasovnije, manje mlijeko. To je ono što se predaje posljednjoj kapi, ne dajući priliku razviti mastitis u stagnantnim zonama.

Poznati Vologda ulje ne može se dobiti osim na Vologdu. Poseban okus, koji se ne može krivotvoriti, daje mlijeku lokalnim biljem.

Poznato je, što je produktivnije krava, to je niži prosječni udio masti u mlijeku. Kod kuće, sadržaj masti mlijeka ovisi o nasljeđivanju, ali hrana se može prilagoditi. Povećava sadržaj masnoće sijena i ispašu u šumskim proplancima, u stepi s miješanim travama i poplavnim livadama. Ako krava dobije dodatak kvasca od mekinje, zdrobljenog kamena i posebne mješovite stočne hrane, sadržaj masti i povećanje prinosa. Svakodnevno dodavanje soli soli od 70 do 90 grama kukuruza potrebno je za održavanje ravnoteže.

U Rusiji, najbolje mlijeko Bestuzhev pasmine krava treba smatrati produktivnim. Produktivnost pasmine iznosi 600-700 kg godišnje. Kod kućnog dvorišta, junadi borili se do 700 kg. Uzgajali su pasmine u regijama Samara i Ulyanovsk, Tatarstan, Bashkiria.

Sadržaj masnoće mlijeka iz krava različitih pasminaFiziološki je sadržaj masti kravljeg mlijeka veći u prvom mjesecu laktacije, a zatim se smanjuje za dva mjeseca, ali mlijeko postaje sve više. Od dobi od 4 mjeseca postupno, prinos mlijeka počinje pada, a sadržaj kreme u mlijeku raste. A to će se dogoditi dok sestra ne odustane od pola litre mlijeka. Tada dolazi nasljedstvo. Obično suho razdoblje počinje 2 mjeseca prije teljenja. Ali dok je mlijeko, ne može se zaustaviti mužnju, može se pojaviti upala mliječnih kanala.

Kako odabrati stroj za mužnju kravama

Ako kućanstvo ima 1-2 krave, domaćica ne treba poseban stroj za mužnju. Teško je raditi oslobađanje vimena iz mlijeka ručno. Prsti i mišići su umorni. Morate mliječiti vime, ne možete preskočiti mužnju, mlijeko će biti manje u sljedećem mlijeku. Stoga je, kako bi se olakšao posao, stvorio stroj za mužnju. On pulsiranje na bradavicama tijekom mužnje stvara osjećaj sisanja tele i skuplja mlijeko u kantu.

Korištenje stroja za mužnju za mužnju kravaPostoje dva načina da sisati mlijeko iz vimena: pod vakuumom i iscijediti. Metoda trostrukog stiskanja fiziološki podsjeća na sisanje tele ili ručno kuhanje. On manje povrijedi bradavice. Svi strojevi za mužnju su bučni. Stoga je potrebno davati vrijeme krava kako bi se naviknuli na tehniku, prije nego što se mriješiš rukama za uključivanje uređaja u rad. Učinkovitost postrojenja ocjenjuje se rezultatima:

 • brzina i cjelovitost prolijevanja;
 • pouzdanost pričvršćenja naočala na bradavicama;
 • stupanj i priroda buke.

Cijena mliječnog stroja za krave ovisi o raznolikosti biljke, njegovoj opremi. Ne uvijek kvaliteta proizvoda odgovara cijeni.

Sakrament mužnje domaćoj sestri

Sakrament mužnjeČisto odjeveno, vezano pregačom s kantom, ljubavnica se pojavljuje u olovku. Ona miluje kravu, govori joj nježne riječi, kladi vimu s toplom vodom, brisne ga čvrstim ručnikom. Nakon toga masaža, zaglađivanje vimena i masiranje s glatkim nježnim pokretima. Krava se opustila, trbuh je potonuo, a domaćica se pouzdano podmiruje u podnožju mokre medicinske sestre.

Kako mlijeko kravu tako da ona daje sve mlijeko? Sakrament komunikacije između životinje i osobe ne bi trebao biti razbijen stranim razgovorima s domaćim ljudima. Polako i nježno domaćica oslobađa vračare s tereta mlijeka. Obrisana je ručnikom, bradavice su premazane tehničkim vazelom bez parfema. Kravu se pomiluje i dobije kantu ukusne ljuske s brašnom ili mekom. Koliko krava daje mlijeko po danu ovisi o njezinu kontaktu s hostesom.

Kako dobiti više mlijeka iz krava – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector