Ландраце ПиглетсПраси расе Ландрас добивени су преласком данске свињске свиње са белим енглеским језиком. Након тога, микрородне и велшки расе свиња су учествовале у хибридизацији. Резултат селекције био је стварање јаке пасмине меса са брзим физиолошким развојем.

 Правилна култивација прасади

Исправан садржај прасадиУслов чувања стоке је исправно одржавање и храњење потомака. Одступања у култивацији свиња из првих дана живота у будућности утичу на плодност жене и способност ђубрења у свињама. Трудница има до 12 прасади, што захтева посебну негу. Порођај рођења се наставља неколико дана, а присуство свиње је обавезно.

Свака се појавила свиња Ландрас обрисала, обрађивала је пупчану врпцу и ставила брадавицу, тако да је од првих минута добио колострум. Три дана новорођенчади се држе под грејачима у посебној паддоцк-у, доводећи их до брадавица за храњење, чак и за време рођења.

Свиње имају добар слух, разликују мелодије. Због тога, мекана мелодична музика у свињцу позитивно утиче на апетит животиња и варење хране.

Брига о свињама наставља се 2-4 месеца, док се храни свињским млеком. У будућности, потомци се питају или продају. Потешкоће настају услед новорођенчади. Велике величине свиње га чини неспретним и способним да разбију малчице. Током порођаја, она може имати агресију и материца је у стању да једе племеницу, уколико роди без погледа. Зато прасади Ландраце расе након рођења морају бити очишћени у расаднику.

Храњење новорођених прасадиХрањење прасади у различитим условима:

  • свиња има довољно млека;
  • вештачко храњење;
  • комбиновано храњење.

Месецни прасадиАко материца има довољно млека за све бебе, храњење се одвија природно након што су сви новорођенчади осушени. Важно је да свака беба у првих 45 минута добија свој део колострума. Ово доприноси добијању имунитета. Слаб прасади се стављају на прве груди, постоји већа понуда млека. У овој слабој дјеци треба одржавати. Још горе, ако су свиње веће од груди. У овом случају, храњење треба регулисати и користити храну.

Структура унутрашњих органа свиња је слична оној код људи. Они и болест имају сличне симптоме – кашаљ, излијечени нос, грозница.

Шта да храните свињама, ако немате довољно млека од своје мајке или је умрла током порођаја? У великој економији, покушајте да новорођенчади донесете бар први део колострума како бисте стомак ставили у рад. Вештачко храњење почиње са малим порцијама (50 г) око сат времена, након сат и по. Пијење би требало бити топло. За бројне потомство развијено је брзо, морате користити препоруке како правилно пити прасад на свом дому. Узимање млека укључује кравље млеко, јаје, шећер и додатке витамина у одређеним размјерама.

Вештачко храњење прасадиНа млечним хранилицама су, док не добију до 8-10 кг тежине. Међутим, добродошао је додатни садржај до 4 месеца поред мајке. Посути млеко млеком, чак и ако су у материци после два месеца. Мушки узорци стерилишу се на мјесец дана.

Деца су одведени од своје мајкеХлаче се настављају за храњење млечних производа, укључујући и храну конвенционалних смеша. Да науче своје укусне свиње, почевши од петодневног узраста. Пигги царе код куће укључује следећи резултат:

  • у 2 месеца тежина прасади износиће 16-20 кг;
  • четверомесечни узорак тежи 40-50 кг;
  • касније, младе животиње се хране за тов.

Учесталост храњења беба до двомесечног узраста 7 пута дневно, касније се премештају на дијете са четири оброка. Балансирана исхрана обухвата концентрате, производе животињског порекла, коренасто поврће и млечни отпад.

Важна компонента крме су премикси. Прашићима је потребна већа доза гвожђа, лекови се додају у храну или ињектирају. Поред тога, сви добављачи добивају вакцинацију против болести.

Услови за узгој прасади Ландрас

Узгој прасади продуктивне сорте захтева посебне услове за задржавање. Соба не би требало да има укрштања, температура је од 20-22 степени најудобније. Легло треба да буде сух, хигијенски услови који се морају поштовати.

Прасад ЛандрацеПриродно осветљење свињског пигла обезбедјује се застакивањем петог дела зида. За свиње треба бити организован паддоцк, гомила животиња ће довести до болести. Купање прасади је једна од обавезних метода раста младих. Стога, крава је подијељена у просторију за одржавање, ходање и пливање.

Уколико су испуњени услови притвора, свиње Ландраце бреед брзо добијају тежину и преносе садржај питања.

Видео о Ландрас свињама