Патке различитих раса на фармиСпособност повећања телесне тежине, производње јаја и квалитета перја, домаће патке подељене су на месо, јаје и гајене за перо и дол. Популарне расе патака за домаће узгајање често имају оријентацију меса или меса. Постоје средње сорте са добром производњом јаја и продуктивношћу меса. Недавно је највећа пажња посвећена фармерима перади ујутро бројлера – рано сазревање, са одличним месом без масти и пристојном тежином.

Сви постојећи раса, расних линије и прелази – су потомци заједничког дивља патка, одомаћеним и деривати у Европи и Азији, и мошус патке нативе на америчком континенту. Упркос разликама у локацији, природним условима станишта, ове врсте патака показале су се најбоље када се држе у условима великих и врло малих фарми.

Опис дуцк врста, њихове дивље и домаће врсте, као и обећавају крстови да помогне узгајивачи живине да се снађу у предложеном различитости и створи веома продуктивно стадо своје салаша.

Индотеке или мошусне патке

Индотеке или мошусне паткеМуски патке су оригинални становници Централне и Јужне Америке. За разлику од европских малларда, који не представљају живот без воде, “америчке жене” су смирене због одсуства рибњака, ријеке или језера у близини. Они су мирни, а када се држе у заједничком дворишту, њихов глас се врло често чује. Због ове особине, птице су позвале патке од дроге. Пошто птице које су увезене из далеких земаља нису биле уобичајене домаће патке, Европљани су почели да траже друге врсте у њима. Очигледно, црвене израслине на птице, посебно приметна код мушкараца, изнедрио још ницкнаме патке – индоутки, слично ћурки, водених који немају породичне односе.

Мошке патке могу имати различите боје. За разлику од обичне живине, они тако брзо не добијају тежину, али њихово месо је мало масти, нежна конзистенција одличног укуса.

Чишћени мушкарци “Американци” могу порасти до 5 кг у тежини, а жене, које су готово двоструко лакше, познате су као кокошке.

Индуток меса привукао је пажњу узгајивача. Данас међу фармерима перади, међу специфичним хибридима мошуса и меса, европске патке су веома популарне.

Пекинг Дуцк

Пекинг ДуцкМеђу расама патака за домаће узгој, птице из средњег краљевства могу се сматрати једним од најстаријих. Пекингска патка постала је позната пре више од три века и још увек није изгубила значај. Сазревање, са добар квалитет меса, издржљив и некапризние птица срецног на великим фармама, као и двориште, и да су преци многих данашњих расе линија и хибрида меса патака. Једна од њих је позната мрква, која није само записник за сакупљање живе теже, него и дају масну деликатно јетру.

Чаробни представници пекињске расе су беле патке са јаком физичком структуром, дајући оријентацију меса, жућкасто-наранџасту кљуну, широко размакнуте ноге. Птице имају дуга леђа, конвексан сандук, подигнути реп, јака крила и тамне плавичасте очи.

Пекиншке патке су изузетно ране. Већ годину и по или два месеца млади људи добијају до 2,5 кг тежине. До времена клања с правилним храњењем дракови тежине око 4 кг, а жене су само 500 грама мање.

Принос меса од трупа достигао је 66%, али ови млаки патке лако повећавају не само мишићну масу већ и масти, што треба узети у обзир при састављању оброка.

Московска бела патка

Московска бела паткаПрелазак пекиншких патака са представницима других раса и врста даје изврсне резултате, који су у више наврата потврђивали домаћи и страни узгајивачи. Добар пример су београдске беле патке, добијене од родитељских парова птичког птица и Кхаки-Цампбелл-а.

Related  Карактеристике крмног смеша за препелице

Месне патке домаћег узгоја у многим погледима подсећају на оне у Пекинским преци, али показују боље постављање јаја, које се одржавају неколико година у кокошима. Овај квалитет је веома користан за домаће узгој патки. Птица је савршено оспособљена у различитим климатским условима, непретенциозним за крмаче и добивајући тежину, не мање од еминентних предака.

Роуен раса патака

Роуен раса патакаФранцузи већ дуго фаворизују месне расе патака. Стара сорта, изведена у близини Роуена на бази локалног сточарства и дивљих мола, названа је по граду и још увек ужива пажњу фармера перади. Француска патка је задржала природну боју перја, али истовремено се значајно разликује од дивљих птица с дебелошћу и најнежнијим укусом меса. Одрасли појединци расте на 5 кг и такмиче се на равноправној основи са Пекингом и другим месним паткама. Због тога је птица Роуен-а још увек укључена у селекциони рад и користи се за производњу високо продуктивних крстова меса и меса.

Сива украјинска патка

Сива украјинска паткаПоред пекиншких патака, најчешће у бившем Совјетском Савезу, беле московске птице и увезене у индосоком из касних осамдесетих, у Русији, и даље су популарне украјинске патке различитих сорти. Најчешће се говори о оријентацији меса сиве патке са добро развијеном мишићном масом, танком костом и добрим месом.

Код птице ове врсте, јасно су видљиве разлике у бојењу мушкараца и жена. Канали достигну тежину од 3,5 килограма, а патке могу тежити до 3 килограма. Просјечан број положених јаја износи 120 комада, кокошке неснице могу издржати 250 јаја годишње.

Црна патуљаста паткица

Црна патуљаста паткицаЈош један украјински узгој домаће водене – А Хималајски црна патка, добијени су на основу локалног становништва, у Пекингу рок и врста птица миасоиаицхнои Кхаки-Цампбелл.

Наслов говори елоквентно о појављивању ове пристојне домаће расе патака. Патке имају црни перјак, а мрље беле боје налази се у пределу груди и пода широког, снажног врата. Кљун ових украјинских патака, попут очију и ногу, такође је црн. Мушкарци и женке имају јака, крилачка крила, кратке чврсте ноге.

У поређењу са пекиншким бијелим паткама, ова птица сазрева дуже, достигавши максималну тежину од 4 кг само за пола године. Најчешће клање меса патака врши се у доби од 2,5-3 месеци, када је труп тежак око 2,5 кг, а месо је најомиљеније.

Птице ове расе могу се питати, што треба узети у обзир приликом организовања садржаја и храњења. На годину дана, кокош за ношење даје до 130 великих јаја од 80 грама.

Related  Koľko mlieka dáva kozmu za deň?

Башкирска патка

Башкирска паткаЛидери у добијању нових раса патака и крстова за домаћинство и индустријско гајење у Русији данас су узгајивачи Благоварског узгојног постројења у Башкирији. Захваљујући свом раду, “башкирска патка” постала је препознатљив бренд не само у нашој земљи, већ иу иностранству.

На основу патака пекињске расе са манифестованим геном “дивљег” перја, овде је створена раса боје башкирских патака. Ово је високо продуктивна, рано зрела месо оријентисана птица, која има две варијанте бојења: каки или браон и црни са белим дојкама.

Карактеристична карактеристика башкирских патака је садржај малог меса у месу у поређењу са пекингском или благоварском расом.

Благоварски, још једна позната цросс патка, такође је примљена у башкирском узгојном погону Благоварски. То је универзална птица која једе месо која за седам недеља расте до 3,4 кг и истовремено може да одустане од 240 комада јаја високог квалитета годишње.

Благовар ДуцкДуцклингс овог крста разликују одличну одрживост и непрецизност. Они изузетно расте како у условима фарми индустријског типа, тако и на личним фармама.

Дуцкс Блуе омиљени

Дуцкс Блуе омиљениЗанимљива раса за домаће узгајање је плава омиљена патка. Ова сорта су добили одгајивачи истог башкирског предузећа. Преци лепих птица са необичним перјем су појединцеви локалне патике Цолор Басхкир. Сиво-плава боја челичне нијансе није једина карактеристична карактеристика птица. Велике месне патке лако расту на 5 кг живих тегова, а квалитет њиховог меса је бољи од оних њихових предака и познатих пекиншких патака.

Млади патки Фаворит разликују одличну издржљивост и виталност. Птица савршено расте и са добро изабраном исхраном, већ већ два месеца достигне 3,6 кг тежине. У приватној фарми, фармери перади могу да примају од кокошке ноћи 140 јаја годишње. Према опису расе патака и већ доступних прегледа, птица обећава и за узгајање у индустријским и приватним фармама.

Патке Адигел

Патке АдигелБред патке у Басхкортостан Агидел – потомци појединаца прелазе Благоварски месо, живина врста супер М и јаје раса Индиан Руннер патке. По изгледу, када се говори о месној оријентацији крста, птице се разликују не само уз одличне податке о товима, већ и изненађујуће високим степеном јаја.

Патуља Агидел има дуго масивно тело, густо бело перје и диван и живахан карактер. Ова раса патака у доби од 7 недеља показује тежину од око 3 килограма, а годину дана кокошка може да стави до 240 великих јаја, тежине од најмање 90 грама.

Месо ове расе патака одликује се највишим квалитетом, а не инфериорним, мулардима или другим страним голубарским птицама.

За разлику од броколи патака, чија производња меса у великој мјери зависи од добијања протеинске хране, башкирска патка расте на исхрани која је доступна у било којем, чак и скромном домаћинству. Птице савршено једу било које зелене биљке, житарице, сено и житарице за прераду отпада.

Related  Узгој препелица код куће

Домаћа патка Мулард

Домаћа патка МулардМулберри због меса са ниским садржајем масти, прецизности и рекорда међу производима птичјих пчелињака постају све популарнији међу љубитељима љубимаца и на великим комплексима индустријског това. У међувремену, домаћа патка Мулард не може се назвати пасмама. То је интерспециес хибрид, добијен са преласка Пекинга или других евразијских патака и америчких индоса.

Пар за мошусну патку у производњи хибридног потомства може бити и пекингска пасмина и патке Роуен, као и појединцима других раса меса. Муларде се зову брилијантне патке због одличних квалитета товљења, сличних онима од пилећег меса. Истовремено, птица се савршено понаша као када расте на великим фармама и на личним фармама. Домаће патке Муллах су мирне, мирне и неудобне.

За четири месеца задржавања тежине птице може доћи до 7 килограма. Жене на индустријским комплексима чешће расте на месу, а дракови дају одличну јетру за израду фио граса.

Пошто потомци не производе такву хибридну генерацију, родитељско стадо птице није формирано, јаје се не добија од мулларда.

Хибридизација је помогла живинским фармерима да реше два главна проблема мошуса и пекиншких патака. Први, који поседују месо са ниским садржајем масти, чистоћу и мирно расположење, релативно су тјестен и немају превише тежине. Пекингске птице су веће, али могу брзо прерасти масти и изгубити квалитет меса.

Домаће патке су идеалне за узгој, јер истовремено брзо сазревају и дају невероватно месо.

Дуцк Стар 53

Дуцк Стар 53Узгајивачи пилећег меса за пачетину добили су одгајивачи француске компаније Гримауд фререс. Ово је високо продуктиван крст, намијењен за тов меса и за добијање јетре фио граса.

Пачка стара 53 карактерише висока стопа раста и активна тежина. Птица има бело густо перје, јако тело и широк масивни сандук. У узрасту од 50 дана, жива тежина пачака је 3,7 кг. Месо дојке, најдрагоцјенији дио трупа, је једна трећина укупне тежине птице. Истовремено, квалитет дијететског меса француске патке са ниским садржајем масти је много бољи него код већине сродних врста. Код узгоја, ова врста патака показала се као отпорна на болести, а не кадилична и врло одржива.

Дуцк расе за оплемењивање код куће – видео