Patke različitih pasmina na farmiSposobnost povećanja tjelesne težine, proizvodnje jaja i kvalitete perje, domaće patke podijeljene su na meso, jaje i uzgojene za perje i dolje. Popularne pasmine za domaće uzgoj često imaju meso ili meso-meso orijentacije. Postoje međufazne sorte dobre proizvodnje jaja i produktivnosti mesa. Nedavno najveća pažnja posvećuje poljoprivrednicima peradi ujutro broilima – rano sazrijevanje, s izvrsnim mesnim tijelom i pristojnom težinom.

Sve postojeće pasmine, rodovnice linije i lijeve strane ubacuje – potomci zajedničkog patki, domaćih i rafiniranih u Europi i Aziji, te mošus patke native američki kontinent. Unatoč razlikama u položaju, prirodnim staništima, ove vrste patke pokazale su se najbolje kada se čuvaju u uvjetima velikih i vrlo malih farmi.

Opis patka vrsta, njihove divlje i pripitomljene vrste, kao i obećavajuće križevi kako bi se uzgajivači peradi pronaći svoj put u predloženom raznolikosti i stvoriti visoko produktivno stado svoje farme.

Indotecki ili patke

Indotecki ili patkeMučne patke izvorni su stanovnici Srednje i Južne Amerike. Za razliku od europskih štapića, koji ne predstavljaju život bez vode, “američke žene” mirno su zbog nepostojanja ribnjaka, rijeke ili jezera u blizini. Oni su mirni, a kad ih čuvaju u zajedničkom ptičijem dvorištu, njihov se glas čuje vrlo rijetko. Zbog ove osobine, ptice su bile zvane patke od strane dowers. Budući da ptice uvezene iz dalekih zemalja nisu uopće bile poput uobičajenih domaćih pataka, Europljani su počeli tražiti značajke drugih vrsta u njima. Očito, crvene izrasline na ptice, osobito uočljivo u muškaraca, iznjedrio neki drugi nadimak patke – indoutki, slično kao pura, ptice močvarice koje su u srodstvu.

Mučne patke mogu imati različite boje. Za razliku od obične peradi, oni ne dobivaju tjelesnu težinu tako brzo, ali njihovo meso je malo masnoća, nježna konzistencija izvrsnog okusa.

Purebred mužjaci “Amerikanci” mogu odrasti do 5 kg u težini, a ženke, koje su gotovo dvostruko manje od svjetlosti, poznate su kao fina kokoši.

Indoutok mesa privukla je pažnju uzgajivača. Danas među poljoprivrednicima peradi, inter-specifični hibridi misa i mesa europske patke su vrlo popularni.

Peking patka

Peking patkaMeđu pasmine pataka za domaće uzgoj, ptice iz Bliskog Kraljevstva mogu se smatrati jednim od najstarijih. Pekarska patka postala je poznata prije više od tri stoljeća i još uvijek nije izgubila svoju važnost. Sazrijevanje, uz fine kvalitete mesa, izdržljiv i nekapriznye ptice rado uzgaja na velikim farmama, kao i dvorišta, te su preci mnogih današnjih pasmina linija i hibrida od mesa patke. Jedan od njih je i poznati dud, koji nisu samo nositelji rekorda za prikupljanje žive tjelesne težine, već i masnu slatku jetru.

Četvrti reprezentativci pasminske pasmine su bijele patke s jakim tjelesnim stresom, dajući meso orijentaciju, žuto-narančasti kljun, široko razmaknute noge. Ptice imaju dugo leđa, konveksni prsni koš, podignuti rep, jake krila i tamne plave oči.

Pekinške patke izuzetno su rane. Već za jedan i pol ili dva mjeseca, mlade osobe dobivaju do 2,5 kg težine. U vrijeme klanja s pravilnim hranom, težine oko 4 kg, a ženke su samo manje od 500 grama.

Prinos mesa iz trupla doseže 66%, no ove mesne patke lako povećavaju ne samo mišićnu masu, već i masnoću, koje treba uzeti u obzir pri sastavljanju racije.

Moskva bijela patka

Moskva bijela patkaPreko Pekinskih pataka s predstavnicima drugih pasmina i vrsta daje izvrsne rezultate, koje su u više navrata potvrdili domaći i inozemni uzgajivači. Dobar primjer su Moskve bijele patke, dobivene od roditelja parova Pekinške ptice i Khaki-Campbell.

Related  Садржај и разблаживање нутриа код куће

Mesne patke domaćeg uzgoja u mnogočemu su slične onima pred Pekinskim precima, ali pokazuju bolje jajašce, koje se nekoliko godina održavaju u kokoši nesilice. Ova je kvaliteta vrlo korisna za domaće uzgoj pasmina pasmina. Ptica je savršeno savladana u različitim klimatskim uvjetima, nepretenciozna za krmice i dobivanje težine, ne manje od istaknutih predaka.

Rouenova pasmina pataka

Rouenova pasmina patakaFrancuzi već dugo favoriziraju mesne pasmine pataka. Stara sorta, izvedena u okolici Rouena na temelju lokalne stoke i divljih mačevima, nazvana je po gradu i još uvijek privlači pozornost poljoprivrednika peradi. Francuski patka zadržala je prirodnu boju perje, ali istodobno se značajno razlikuje od divljih ptica s masnoćom i najcjenjenijim okusom mesa. Odrasli pojedinci rastu do 5 kg i natječu se na ravnopravnoj osnovi s Pekinom i drugim patkama. Zbog toga je ptica pasmina Rouen još uvijek uključena u selekcijski rad i koristi se za proizvodnju visoko produktivnih križeva mesa i mesnih mesa.

Siva ukrajinska patka

Siva ukrajinska patkaOsim Pekinga patke, najčešće u bivšem Sovjetskom Savezu, Moskva bijelih ptica i uvoziti u kasnim 80-indoutok u Rusiji je još uvijek vrlo popularan ukrajinski patke raznih vrsta. Najčešće govorimo o sivoj orijentaciji mesa patka s dobro razvijenom mišićnom masom, tankom kostom i dobrim mesom.

U ptica ove pasmine jasno su vidljive razlike u bojanju mužjaka i ženki. Kanalice dostižu težinu od 3,5 kilograma, a patke mogu težiti do 3 kilograma. Prosječan broj položenih jaja je 120 komada, kokoši nesilica mogu dati 250 uzoraka godišnje.

Crna bijela prsa

Crna bijela prsaJoš jedan ukrajinski domaće vodene ptice za uzgoj – što je himalajska crna patka, dobivene na temelju lokalnog stanovništva, Peking rock i vrsta ptica myasoyaichnoy kaki-Campbell.

Naslov govori rječito o izgledu ove pristojne domaće pasmine pataka. Patke imaju crne perje i bijela pernata mrlja se nalaze u prsima i podnožju širokog, jakog vrata. Kljun ove ukrajinske patke, poput očiju i nogu, također je crn. Mužjaci i ženke imaju snažne, krilima krilima, kratkim čvrstim nogama.

U usporedbi s Pekinim bijelim patcima, ova ptica sazrijeva više, dostižući maksimalnu težinu od 4 kg samo pola godine. Najčešće klanje mesnih pataka provodi se u dobi od 2,5-3 mjeseca, kada trupla teži oko 2,5 kg, a meso je najukusnije.

Ptice ove pasmine mogu se tovati, koje treba uzeti u obzir prilikom organiziranja sadržaja i hranjenja. Već godinu dana kokoši polažu 130 jaja od 80 grama.

Related  Прасади Ландрас-а расте у приградском дворишту

Parabirska patka

Parabirska patkaVoditelji pribavljanja novih pasmina pataka i križa za domaće i industrijsko uzgoja u Rusiji danas su uzgajivači Blagovarskog uzgajališta u Baškiriji. Zahvaljujući svom radu, “Bashkirska patka” postala je prepoznatljiva marka ne samo u našoj zemlji nego iu inozemstvu.

Na temelju pataka pasminske pasmine s očitovanim genom “divlje” perje, ovdje je stvorena pasmina rodova u boji. Ovo je vrlo produktivna, rano zreloj ptici orijentirana na meso, koja ima dvije varijante bojanja: kaki ili smeđe i crne s bijelom dojkom.

Karakteristična obilježja baždarskih pataka su niske masnoće mesa u usporedbi s sorte Pekingu ili Blagovar.

Blagovarsky, još jedna poznata križna patka, također je primljena u bazirsku biljku Bashkir Blagovarsky. To je univerzalna ptica koja jede meso koja raste do 3,4 kg za sedam tjedana, a istodobno je u stanju napustiti do 240 komada jaja visokog stupnja godišnje.

Blagovar patkaDucklings ovog križa razlikuju odličnu održivost i nepretencioznost. Oni iznimno dobro rastu iu uvjetima farmi industrijskog tipa i na osobnim farmama.

Ducks Plava omiljena

Ducks Plava omiljenaZanimljiva pasmina domaćeg uzgoja je plava omiljena patka. Ova sorta su dobiveni od uzgajivača istog poduzeća Bazir. Predci prekrasnih ptica s neobičnim perjem su pojedinci lokalne Boja Bashkir patke. Sivo-plava boja čelične sjene nije jedina karakteristika ptica. Velike mesne patke lako rastu do 5 kg žive težine, a kvaliteta njihova mesa bolja je od onih svojih predaka i poznatih Pekinskih pataka.

Mlade patke Favorit razlikuje odličnu izdržljivost i vitalnost. Ptica savršeno raste i sa dobro odabranom prehranom već već doseže 3,6 kg težine za dva mjeseca. Na privatnoj farmi poljoprivrednici peradi godišnje mogu primiti 140 kokoši jaja od kokoši. Prema opisu pasmine pataka i već dostupnim pregledima, ptica obećava i za uzgoj u industrijskim i privatnim farmama.

Patke Adigel

Patke AdigelUzgojene u Baškiriji, patke Agidela su potomci križanja Blagovarskog mesa, ptice Super M sorte i patuljaste jaje vrste. Indijski trkač. U izgledu, govoreći o orijentaciji mesa na križu, ptice se razlikuju ne samo s izvrsnim podatcima tovljenosti, već i iznenađujuće visokim stopama jaja.

Patuljci Agidela imaju dugo masivno tijelo, gustu bijelu oblogu i prekrasan i življiv lik. Ova pasmina pataka u dobi od 7 tjedana pokazuje težinu od oko 3 kilograma, a godinu dana kokoši mogu staviti do 240 velikih jaja, težine najmanje 90 grama.

Meso ove pasmine pataka odlikuje se najvišom kvalitetom, a ne nižim, od grmova ili drugih stranih govedina.

Za razliku od pataka broda, čija proizvodnja mesa u velikoj mjeri ovisi o dobivanju hranidbe bjelančevina, Bashkirska patka raste na prehrani koja je dostupna u bilo kojem, čak skromnom, kućanstvu. Ptice savršeno jedu zelene biljke, žitarice, sijeno i žitarice za obradu otpada.

Related  Značajke izbora, sastava i cijene hrane za kokoš

Domna patka Mulard

Domna patka MulardMulberry zbog niske masnoće mesa, proročanstvo i rekord među vode ptica perad proizvodnju mesa postaju sve popularniji među ljubiteljima peradi, a na velikim industrijskim tov lica kompleksa. U međuvremenu, domaća patka Mulard se ne može nazvati pasmina. To je hibridni međuspoj, dobiven od prijelaza u Pekingu ili drugih euroazijskih pataka i američkih indota.

Par za močvarsku patku u proizvodnji hibridnih potomaka može biti i ptica pasmina ptica i Rouen patke, kao i pojedinci drugih pasmina mesa. Mulards se nazivaju broilarske patke zbog izvrsnih sposobnosti tova, slične piličarskim pasminama. Istodobno, ptica se savršeno ponaša kao kad se uzgaja na velikim farmama i na osobnim poljoprivrednim gospodarstvima. Domaće patke mullahs su mirne, mirne i neugodno.

Četiri mjeseca održavanja težine ptice može doći do 7 kilograma. Ženke na industrijskim kompleksima češće se uzgajaju na mesu, a drakes daju izvrsnu jetru za proizvodnju foie gras.

Budući da potomstvo ne proizvodi takvu hibridnu generaciju, roditeljsko stado ptice nije formirano, jaja se ne primaju iz grmova.

Hibridizacija je pomogla poljoprivrednicima peradi riješiti dva glavna problema musk i Pekinskih pataka. Prvi, koji posjeduje meso s niskim udjelom masnoća, čistoća i mirno raspoloženje, relativno su tovljeni i nemaju preveliku težinu. Pekinške ptice su veće, ali brzo rastu masnoće i gube kvalitetu mesa.

Domaće patuljaste trske idealne su za uzgoj, jer istodobno brzo sazriju i daju divno meso.

Duck Star 53

Duck Star 53Uzgajivači francuske tvrtke Grimaud freres odabrali su teški broiler mesa. Ovo je vrlo produktivan križ, namijenjen za tov na mesu i za dobivanje jetre foie gras.

Stari patka 53 karakterizira visoka stopa rasta i aktivno povećanje težine. Ptica ima bijele guste perje, snažnu tjelesnu građu i široku masivnu prsa. U dobi od 50 dana, živa težina patka je 3,7 kg. Dojka od mesa, najvredniji dio trupla, je trećina ukupne težine ptice. Istodobno, kvaliteta prehrambene, niske masnoće francuske patke je puno bolja nego u većini srodnih vrsta. U uzgoju, ova pasmina pataka pokazala se otporna na bolesti, a ne na ćudljiv i vrlo izvediv.

Pasmine pasmine za uzgoj kod kuće – video