Ovce kao posao za početnike poljoprivrednika

Zimsko održavanje ovce u toplom ograđenom prostoruNa ruskim prostranstvima povoljno je držati nepretenciozne pašnjake. Ovčarstvo kao posao za početnike poljoprivrednika jedno je od obećavajućih područja. Možete početi razvijati vlastiti posao uz minimalna ulaganja. Ovce ne zahtijevaju velike zalihe hrane, nepretenciozno, čak i zimi, uzima travu ispod snijega.

Značajke držanja ovce

Hranjenje ovacaOvce predstavljaju klasu biljojeda zdravih domaćih životinja. Nije drago u prehrani, ovce se mogu držati u olovkama, hranjene na pašnjacima. Samo zimi, stado je u koshari noću, tijekom dana stado je uvijek šetao i hranio u olovku. U otok se stoka uterusa nalazi u toploj sobi bez skica.

Ovce su rane životinje. Seksualna zrelost u kraljicama javlja se u 5-6 mjeseci. Krdo janjadi za tov i janjad pase i sadrži zasebno, slučaj ovce u jednom razdoblju, tako da se janjadi pojavljuju u rano proljeće za čitavu populaciju. Rodi 1-2 janjaca, krdo brzo nadoknađuje.

Na farmi, potomstvoZa uzgajivača novaka, ovaca koja se uzgajaju kao posao korisna su iz mnogih razloga:

 • životinje ne zahtijevaju uvjete pritvora;
 • u stadu, niska stopa;
 • stoka se brzo množi s prirodnim potomstvom;
 • meso, mlijeko, koža i životinjska krzna.

Jaganjce se smatra ekološki čistim mesom, budući da se kod hranjenja ovce koristi prirodna hrana biljnog podrijetla.

Povećanje težine mladih životinja je 250-600 grama dnevno, ovisno o pasmini. Do godine težina mladih iznosi 80-90% težine odrasle osobe.

Proljetne ovce ovceStalno raste topla topla vuna na životinjama ih zagrijava zimi i postaje katastrofa u ljeto. Stoga se u proljeće svaka runica uklanja i dobiva vrijedan proizvod za laganu industriju. Postoje posebne pasmine ovaca koje se uzgajaju zbog dugačke tanke vune.

Unutar jedne godine, svaka odrasla ovaca jede;

 • bilje i sočne krme – 200-250 kg;
 • sijeno – 150 kg;
 • slame – 100 kg;
 • koncentrati – 100 kg.

Osim toga, ovce trebaju aditiva i soli minerala. Ovce, životinje su čiste, neće pojesti ostatke iz hranilica ili piti prljavu vodu iz korita. Ako ih ne idete svakodnevno, čak i na zimskim vremenima, nekoliko sati, kopita ne samljeti, a ovaca ne mogu hodati, pad može početi. Uzgoj ovaca u Rusiji razvijen je u regijama gdje su dostupni pašnjaci i stabljike. Ovo Transkaucasia, Stavropol, Buriacija.

Je li ovčarstvo uzgojno korisno kod kuće?

Ovce na farmiNa osobnoj farmi, ovce se drže za proizvodnju vune i mesa. Iz vune je položio odjeću i osjetio čizme, pokrivajući yurts. Skine ovaca već su se koristile za preradu i izradu vanjske odjeće i obuće. Ako je koža izrađena od vune, dobivena je kaputa od ovčje kože ili doha. U svakodnevnom životu ovce su nosile i hranile vlasnika, jeli travu, sijeno i grubo. Moderna uzgoj ovaca kod kuće koristi meso i životinjsku vunu. Iz mlijeka napravite koristan piće s kiselim mlijekom.

Briga za stado u ljeto zahtijeva pašu i olovku. Zimi je potrebno imati proliveno i toplo ovce za kraljice. Potrošnja ovce nije opterećena, meso je ukusno i aromatizirano. Početak uzgoja ovaca kao poduzeća može se staviti u kućanstvo.

Poslovni plan “Ovčarstvo”

Za razvoj uzgoja ovaca potrebno je imati mjesta za ispašu stadaZa poslovanje na uzgoju ovaca i proizvodnji komercijalnih proizvoda, morate postati individualni poduzetnik i napraviti poslovni plan. Planiranje vođenja gospodarske aktivnosti, potrebno je izračunati profitabilnost proizvodnje i ravnotežu troškova i prihoda. Prema ekonomistima, profitabilnost uzgoja ovaca iznosi oko 20%, što je dobar pokazatelj poljoprivrednog sektora.

Ovčarstvo kao posao za početnike poljoprivrednika vam omogućuje da razviju proizvodnju s malim inicijalnim kapitalom.

Potrebno je osigurati prostranu prozračenu prostoriju za čuvanje stoke tijekom zime i pružanje krmne smjese. Pod u kosharu mora biti vlakno, ima dovoljno svjetlosti, kanali su postavljeni iznad poda, tako da sijeno ne gazi.

Uzgoj ovaca za domaće uzgojVažno je odrediti uzgoj ovce za uzgoj. Postoje stijene:

 • ovce Romanovskaya – najpretencioznije i s velikim potomstvom;
 • mesne masnoće – brzo rastu, imaju debelu vunu i puno mesa;
 • Uzgojene su fine jareće pasove za proizvodnju vune.

Odjel je uvjetovan. Ovčje krupne ovce također daju meso na klanje, a pasmine za utiskivanje zahtijevaju frizuru.

Domaćica ovaca – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector