Svinje u svinjetiniBrzi rast svinja, njihovi niski zahtjevi za hranom i aktivno povećanje težine predodređuju popularnost životinja među vlasnicima malih farmi. Možete napraviti svinjetinu na 2 glave sa svojim rukama za samo nekoliko dana. Držite svinje u takvom štali tijekom cijele godine.

Prije početka rada, početak pigmenata treba:

  • točan izračun dizajna uzevši u obzir sve komunikacije i dimenzije;
  • Crtež, razvijen uzimajući u obzir zahtjeve za mjesta održavanja životinja;
  • pogodan za svinjetinu.

Kako započeti pripremu za izgradnju svinja? Gdje je bolje organizirati ga i kako odrediti buduće dimenzije strukture?

Osnovni zahtjevi za izgradnju svinja

Prasadi u kavezuZa svinje, koje, za razliku od koza, ne pase krave i ovce, potrebno je kućište s ogradom. Životinje troše do 75% vremena u svinjcu. Pješačka za životinje smještena je pored stana, stoga joj je maksimalna pažnja posvećena njegovoj snazi, udobnosti i sigurnosti.

Veličina i raspored svinja ovisi o tome kakve ciljeve uzgoj traži. Na primjer, za par svinja za tov, potrebno vam je manje prostora nego za svinje i maternicu koja se naseljavaju za proizvodnju potomaka.

Izbor budućeg gradilišta obavlja se uz očekivanje da će struktura:

  • ispostavilo se da je suho i toplo;
  • bio zaštićen od piercing vjetrova;
  • imao je veliki broj slobodnih prostora za organizaciju šetnji.

Ako ste izgradili svojim rukama svinjac 2 glave će biti u niskom području gdje poplavnih voda akumulirati, rastopiti ili kiša voda, prijeti dijelove životinjskih bolesti, smanjenu stopu rasta, gubitak mladunaca.

Stoga gradilište svinja treba biti ravno i postavljeno na podignutu platformu. Pa, ako je struktura skriva od vjetra divlje biljke ili kulturne plantaže. Ova će okolnost omogućiti ne brinuti se o zdravlju stoke u jesen i zimi, a također će spasiti i zagrijavanje svinja.

Norme područja za stavljanje životinja u svinjetinu koju je sagradio sam

Topla svinja za prasad s krmačaDimenzije buduće strukture ovise o tome koliko i što životinje trebaju biti smještene u svinjcu, izgrađene vlastitim rukama.

Related  Како држати кокошу код куће?

Dok je dubina strojeva u svinjcu obično 2,5-3,0 metara:

  • Proizvođači divljači se čuvaju pojedinačno u alatnim strojevima s površinom od 8 četvornih metara;
  • od četvrtog mjeseca trudnoće, osigurati olovke na 6-10 metara kvadrat;
  • svinje na tov, ovisno o dobi, sadrže 1-6 osoba po stroju.

Svaka životinja treba imati od 0,6 do 2,0 metara površine.

Krmače s djecomPri planiranju uzimanja u obzir obavezno za hranjenje i uklanjanje gnojiva iz svinjskih prolaza širine najmanje 1,5-2,0 m. Pa, ako krmače s potomcima budu daleke od hladnih zidova, gdje će male svinje biti prijetile skicama.

Visina ravnih stropova u svinjetini ne smije biti manja od 2,2 metra. Ako su grede otvorene, gornja točka ne smije biti veća od 2,6 metara. Kada je krov izoliran, visina stropa na zidu je 1,6-1,8 metara.

Svinjski plan za 2 glaveZbog mase nijansi s kojima se uklapa konstrukcija prozora, važno je znati točno koje će se životinje nastaniti u njoj prije gradnje svinja. Na primjer, u svinjetini izrađenom vlastitim rukama za 2 glave, krmače i svinje, oni opskrbljuju zasebnu jedinicu za držanje potomstva takvog para. Područje olovke ovisi o broju prasadi i njihovoj dobi.

Kako sami graditi svinjetinu?

Da bi se osigurala trajnost strukture i njegova dugoročna operacija, monolitni je temelj postavljen ispod svinja. Preliminarna pod njim napraviti jastuk pijeska. Iz djelovanja vlage, konstrukcija je izolirana s krovnim materijalom ili drugim materijalom.

Podovi u prostorijama u kojima se čuvaju svinje bolje su popuniti. Betonirana površina ne apsorbira mirise i izlučevine, lako je čistiti i puno izdržljiviji od drva.

Neposredno u fazi projektiranja i izlijevanja poda potrebno je osigurati prisutnost nagiba od alatnih strojeva životinja do kanala za uklanjanje gnojiva u svinjcu. U ovom slučaju, leglo životinja i mokraća gravitacijom otpuštaju strojeve, olakšavaju njihovo čišćenje i smanjuju opasnost od zaraznih bolesti svinja.

Related  Главне карактеристике узгајања домаћих ћурки БИГ 6

Posebne betonske ploče za podove i pregrade u svinjetiniOsim čvrstih betonskih podova u svinjcu, a sada sve više koriste rešetkasti ili prorezima ploču, pod kojima oprema šljive i septičke jame. Stablo ne nose dovoljno intenzivnu vlagu i korozivno djelovanje gnoja. Stoga, čak i ako je mali broj svinja, ovaj materijal obično ne može koristiti ne samo za seks u svinjcu, ali i za pregrade između strojeva.

Zidovi svinja moraju se uspješno oduprijeti ne samo vremenu, već i vlagom, kao i glodavcima, koji često žele ući u prostor za stoku. Najbolje je koristiti cigle ili male blokove za nosive konstrukcije. Strukture okvira, iako udobne, brzo podignute i jeftine, kao svinje ne ispunjavaju očekivanja. Unutarnje pregrade su izrađene od cigle, blokova ili metalnih rešetki u svinjetini opremljenoj kućanstvu, kao na fotografiji.

Očistite udobnu sobu za svinjePrilikom gradnje svinja za 2 glave ili veći broj životinja potrebno je osigurati prozore. Prirodna rasvjeta je neophodna za rast i zdravlje, i za odrasle životinje i za prasad.

U hladnoj sezoni, kada nema dovoljno topline i svjetla, predviđa se umjetna rasvjeta, a grijanje zone omogućeno je za prasad uz pomoć infracrvenih svjetiljki.

Da bi riješili ove probleme u fazi projektiranja i izgradnje, radi se za elektrificiranje svinja. Svjetiljke se montiraju na sigurnoj udaljenosti od svinja i zaštićene su roštiljem koje ne boji utjecaja.

Raspored ventilacije u svinjetiniIstodobno se uspostavlja ventilacija svinja. Planirano je s očekivanjem da se unutarnji zrak bez propuha učinak kontinuirano cirkulira. Svježe mora doći izvana i ustajalog zraka i neugodnih mirisa iz hranilica, alata i kanala za gnoj u svinjca – ići na licu mjesta.Dijagram ventilacijskog sustava

Krov, prozori i vrata moraju biti izolirani, izolacija zidova izvodi se izvana. Unutar oni čine vodonepropusnost, zidovi su ožbukani i izbijeljeni.

Kad završite sav posao na otvorenom, idite na opremu svinja. Unutar strojeva, položite čistu dezinficiranu paletu, u daljini od kanala za odvodnju dogovorite hranilice, montirati drinkers. U međuvremenu pripremite prostor za šetnju, čiji izlaz treba biti iz svake grane svinja.

Related  Potrebujem v domácnosti inkubátor pre prepelice?

Raspored jednostavnog svinja – video