Патка на језеруРаса и величина јаја утјечу колико дуго патка седи на јајима. У поређењу са пилетином, патка јаја су много већа. Тежина пиле у просјеку достигне 58 грама, а патка 80 грама. Такође, они садрже велику количину масти, због чега се јаја могу брзо прегријати. Због тога је за успјешно повлачење рибе потребан потребан проценат температуре и влаге.

Колико дуго раде јаја патака различитих раса

Пиле од мошусне патке појављују се на 32-36 данаКолико дана патака седи на јајима – већина пасмина ове птице се излегне од 26 до 28 дана. Пекинг – од 27 до 29, мошусни – 30-36 дана.

Пекинг има слабо развијен инстинкт за узгој пилића, тако да ретко инкубирају. Умјесто тога, користе патке других раса, било пилића, гусака или ћурки.

Пилећи пекиншки патке ослобођени су од 27. до 29. дана

Број положених јаја зависи од величине птице. Испод пилице налази се од 9 до 11 комада, испод гуске – 11-15 комада, испод ћуретине – 17-19 комада. Ако је улица превише хладна, онда ставите мање за 2-3 јаја.

Индотка или мошусна патка

ИндоткаКолико дана мошка патка седи – од 30 до 36 дана. Број јаја од 12 до 20 комада.

Прије унапред, прије него што се патка сједи, потребно је повећати дио хране коју му је давао, као и да се посматра режим храњења током инкубације.

Време је да покренете Индотестове крајем зиме. Ако патка повуче пуж и покушава да се насели на једном месту, онда се припрема да седи на јајима. Најчешће се то дешава крајем марта или почетком априла. Паткино гнездо је постављено на тишини и тамном месту. Јаја почињу да носе појединце који су стигли до шест месеци или старији. Носи се 3-5 месеци, након чега се моле. Чим се молт заврши, око 12 недеља се понавља.

Related  Ako zorganizovať včelárstvo pre začiatočníkov

Неплодна јаја су бачена из гнездаУ првим данима инкубације Индотка готово увек седи на јајима. Ово је неопходно како би се ембрион у потпуности развио. Због тога, хранилица и чаша за пиће налазе се што ближе гнезди. Такође је потребно имати каду, јер је потребна вода за влажење јаја.

Проценат мачканих пилића мошусне патке природно је много већи него уколико су извучени у инкубатору.

Не оплођена јаја Индотка се бацају из гнезда. Без обзира колико дуго патка већ има јаја, она ће седети до последњих лоптица. Да би проценат извезених пилића био већи, неопходно је користити јаја која су лежала 2 недеље за повлачење. У том случају чувајте их на температури од + 8 ° Ц до + 15 ° Ц у хоризонталном положају и свакодневно се окрећу.

Мулард

Патке од дуда су стерилне и од њих не можете добити пилиће.Да бисте добили пиле од муља, морате да пређете патку Пекинг пасме индо драке. За инкубацију се користе јаја сакупљена за 1 недељу. Можете закључити муллардс како у инкубатору, тако и на природан начин. А други начин је много ефикаснији, већи проценат пилића преживи, понекад чак достигне 100%. У инкубатору, губици могу достићи 40%. За једну особу положено је више од 15 јаја. После 10 дана, испитује се помоћу овоскопа како би се идентификовао разарање.

Карактеристике одгајивача у инкубатору

За инкубатор, јаја се морају сакупљати из гнездаДа инкубирамо пилиће патака, користимо јаја старости недељно, али не и старије, осим јаја птица мошуса.

Пре него што положите велику серију, проверите колико брзо машина загреје ваздух и колико дуго се загрева. Боље је прво покушати извести само неколико пака.

Пре него што започнете инкубатор, потребно је пажљиво одабрати материјал. Јаја са следећим недостацима се одбијају:

  • нестандардни облик;
  • са израстањем;
  • високо загађени;
  • са калупом;
  • пукотине.

Related  Када бирате краву за фарму, важно је знати колико млека даје дневно

Ако се прљавштина не уклони, инфекција може проћи кроз шкољку, због чега ће фетус одмах умрети. Сва јаја патуљастих пацова треба третирати слабим раствором калијум перманганата са сунђером или спрејом како би их дезинфиковали и уклонили мале контаминанте. Али боље је не дозволити да их опуљтају уопште, већ да се пилетина и кавез чисте и суве.

Јаја мошусних патака смештена су у лежиште у хоризонталном положају.

Током прве седмице након обележивача, ембрион развија циркулаторни систем и органе, тако да је у овом тренутку изузетно важно да се обезбеди довољно загријавања. Температура мора бити најмање + 38 ° Ц, влажност 70%. Окрените јаја најмање 4 пута дневно. У другој недељи се формира скелет. Тренутно је температура благо спуштена на + 37,8 ° Ц, а влажност се такође смањује на 60%. Окрените 4-6 пута дневно.

У трећој недељи температура и влажност су исти, али јаја се хладе неколико пута дневно у исто вријеме 15-20 минута, на примјер, у 8 сати и ноћу. После хлађења (након 15 минута), они су распршени из атомизатора са слабим раствором калијум перманганата, док би температура јаја требало да пада на + 28-30 ° Ц. Након тога поново загреју. Инкубатор треба да достигне максималну температуру у року од пола сата (максимум).

Патке се излегну у инкубаторуЗаклон се појављује на 26-28. Дан (зависно од расе). У инкубатору, пилиће се изводе толико времена колико патке седе на јајима. Температура у овој фази је смањена на + 37 ° Ц, а влажност, напротив, значајно пораста на 90%, тако да се шкољка постаје мекша, а пилиће је лакше изаћи. Не мораш више да се окрећеш.Појава прве пиле

Да бисте претворили велики број јаја, боље је купити каде са аутоматском ротацијом.

Препоручујемо да се јајима сија преко овоска сваких 7 дана. Захваљујући инкубатору, пилиће се могу извадити у било које доба године иу великим количинама, а такође не морају се бојати да ће их кокоши раније напустити.

Related  Plemená oviec pre domácu údržbu

Патка са пилићимаУ зависности од тога која је била дијета сточне хране приликом полагања, зависи од тога колико ће се патке јаје извести. Ако је храна инфериорна, ембриони се развијају спорије, па се касније изливају и могу бити слаби и мали.

Птице за пацова – видео