Пекинг Дуцк на ЦомпоундАко обавите анкету фармера перади, многи ће рећи да међу најбољим расама мора бити Пекинг патка. Упркос чињеници да су прве информације о овој раси појавила пре три века, а у Европи птица је увезена у КСИКС веку, Пекиншка патка порекло још такмиче у рангу са најновијим меса крста.

Која је тајна такве популарности? Како држати Пекинг патку код куће, и колико је корисно одгајивач ове врсте?

Опис расе пекингских патака

Пекиншка патка у шетњиУ СССР-у, пекиншке патке су биле међу најчешћим. Данас су велике фарме су постепено прелази у високо продуктивних раса и крстове, али као родитељ складишту се још увек користе рок узорака Пекингу.

Ове птице су још увек непревазиђене у смислу брзине повећања телесне тежине, издржљивости и непристојности. Пекиншке патке се лако одржавају у било ком климатским условима, не плаше се прехладе.

Већ за месец и по дана пацови тежак 2,3-3 кг, а труп трупа може се добити за рекордних четири месеца, када тежина патке достиже 4 кг. На годину дана кокошка даје 80 до 120 јаја тежине око 90 грама. Месо пекингских патака је нежно, сочно, а његов принос у односу на тежину клања достиже 70%.

Карактеристике очувања и одгајања пекиншких патака

Патке иду у језероИнтензивно питање омогућава вам да добијете изврсне производе од меса већ 60 дана након појаве пака. Међутим, приликом узгајања пекиншких патака код куће, клање се спроводи нешто касније. Искусни фармери перади савјетују да не претерују на птицу. За то постоји више разлога. После 70 дана живота патке почињу да избацују:

 • успорава њихов раст;
 • нагло повећава потрошњу хране;
 • Компликује уклањање перја од трупа након клања.

Related  Пасови оваца за одржавање у домаћинству

А уз неправилно одабрану исхрану, такве птице не могу добити мишићну масу, већ дебелу. Као резултат, економска корист одржавања пекиншке патке значајно смањује.

Међу карактеристикама да буду свесни одгајивача који иду да се размножавају птицама које продуктивни меса расе, повећана нервоза и раздражљивост патке. Поред тога, они нису добри кока, па јаја “пекинок” стављена под кокоши других раса и лежи у инкубатору.

За оне који су имали искуства у задржавању индоток представници пекиншке пасмине изгледали би као велики љубитељи купања, али се не разликују у својој чистости.

Узгој патака код куће

Кокошка Пекинга је ретка појаваКоје су особине садржаја? Како се бринути о патковима Пекинг пасме у условима приватне фармске куће?

За почетнике који се одгајају код куће Пекиншке патке су повезане са стицањем свакодневних младих животиња и уређењем будућег пребивалишта стоке. Боље је ако пилићи подржавају и брину о кокошији. Ово уклања велики број проблема од фармера. Ако то није могуће, пачке се посадјују у просторији у којој треба одржавати температуру на 28-30 ° Ц. Грејање унутар броодера одржава се помоћу посебних сијалица, грејача или других метода који су сигурни за живину. Током прве две недеље живота, температура у кунићој кући се постепено доводи до уобичајене, собне температуре, а нема потребе за додатним грејањем.

Пекинг Пекине зимиЗа брзо растуће пилиће се не осећају уздржно, на метру квадрата није неопходно да се смести више од 15 патака. У овом случају, живињер мора стално пратити санитарно стање собе, ниво влажности, светлост и вентилацију, а такође и за појаву птице. Пачке са знаковима лошег здравља, спорости, одбијања хране или расклапања, одмах морају бити ослобођене од остатка стада.

Пажња на храњење пекиншких патака од првих сати живота треба бити максимум. Први оброк чека малолетнике када се мало исуше.

Патке радо једу зеленилоУ то време, пацови се храну са влажним фино млевеним житарицама, кашицама, мастним сиром. Птици се добијају млечни производи, сецкани тврдо кувано јаје. Неколико дана касније, исхрана пекиншких патака укључује сочну зелену. Може бити:

 • опечена коприва;
 • данделион;
 • детелина;
 • алфалфа;
 • зеленило вртног грашка.

Патке веома воле листове купуса, врхове мрља. Да бисте осигурали исхрану хране у храни, можете додати мало кувани здробљени кромпир.

Да би задовољили потребе за минерали, пачке нуде:

 • креда;
 • сифровани дрвени пепео;
 • разбацане љуске.

Related  Kako odrediti spol pilića i kada se to može učiniti

Мало менија укључује столну сол, шкољку и шљунак. До шест недеља пачића хранили шест пута дневно, арома масх кисело млеко, риба или месо супу. Постепено, број хране се смањује на четири. И са месеци старости птице објављени на сигурном извора воде, где је Пекиншка патка, не само са додатке плива, али и савршено сточне хране у облику водене вегетације, малих ракова и инсеката, мекушаца и црва, као и локалних рибе млађи.

Упркос високој стопи раста, пекиншке патке, као и остале повезане водене птице, имају прилично кратак цревни систем. Ово убрзава пролаз хране и одређује висок интензитет метаболизма. За птицу која се стално повећава, она треба хранити често и хранљиво.

Патка ужива у целом зрнуДигестирање крмног зрна траје око четири сата, а влажне смеше се обрађују само за три. За месо доброг квалитета, важно је да се дају уравнотежену храну богату угљеним хидратима као енергија резерве за одржавање тело, и протеине за изградњу мишићне масе. Овде су неопходни рибљи и месни оброци, а ако је могуће, патке добијају месо из меса из меса, разрезане и термички обрађене месне прерађевине.

Састав исхране такође укључује минералне суплементе одговорне за допуњавање тела са елементима у траговима, а посебно калцијума, а такође и витамина.

Међу њима су сломљена љуска и креда. Да бисте побољшали варење грубе хране у одвојеним хранилицама, сипајте мали шљунак. Не смемо заборавити на потребу птице у чистој води за пиће.

За купање птица у близини куће за пиле, одвајају контејнере са водом или дају стоку приступ резервоару са сигурним спустом.

Патке воле зелене сочне биље. У летњем менију уђите и водене вегетације, и баштенске усеве. Када се узгајају пекиншке патке код куће, можете користити кувани кромпир, шећерна репа, шаргарепа и друге ратарске културе. Птици добијају намочени хлеб, додају витамине богате квасом.

Related  Како хранити патке: карактеристике прављења исхране код куће

Пекинска патка на језеруПрисуство оближњег резервоара приликом узгајања пекиншких патака доприноси уштеди значајне количине хране. Међутим, немогуће је потпуно отклонити одговорност за храњење фармеру. Само поштујући правила држања и бриге о птици, Пекинг патке показују заиста изванредне резултате и дају месо трупла добре дебљине и квалитете.

Поређење пекиншке патке са Стар-53 расом – видео