пилећа кућа у земљиСве више, људи за стално или барем сезонско пребивалиште бирају куће у земљи. Због тога, жеља да се обезбеди не само уз жетву из кревета, већ и са свјежим кокошињим јајима није само разумљива већ и прилично изводљива. А ако прилику да изградите монументалну зграду испод кокошке колибе, уопште није, а затим организирати удобан садржај за неколико слојева постељине које скоро сви могу.

И има много занимљивих опција за приградским пилећих задруга, кокошињац које ће омогућити да се земља не само функцију економског градње, али и да их претварају у елемент декора који поставља стил окућнице.

Да породици обезбеди еколошки прихватљиве производе и да држе пилиће у земљи, довољно је да има кокошињску кућу за птице. Међутим, без обзира на број кокошака, изградња удобне кокошке куће је права наука, јер ова кућа не би требала бити издржљива и лепа, пилићи би требали бити угодни и сигурни у њему.

разне врсте пилећа кукуруза

Локација кокпита у сеоској кући

Боље је за почетника да живи сјеменар за квалитетан надзор кућних љубимаца да изграде кокошку кућу у сеоској кући близу стана, а не заборављајући на потребу да пилићима обезбеде потребне услове за живот:

 • Земљиште испод пилећег колача мора бити нужно суво, или још боље ако је пјешчано.
 • Ако је тло глинасто, мокро или често превише мокро, потребно је предузети мјере за дехидратацију помоћу уклањања влаге, канализације, јамица или пијеска. А прикупљена влага може бити преусмерена на место резервирано за купање пилића.
 • Добро је, ако је локација испод куће за кокоши нагнута на југоисток, што доприноси најбољој изложености светлости.
 • Кокошка на дацхи треба заштитити од нацрта и пиерцинга ветра, за које можете користити зелене ограде или грађевинске конструкције.
 • Неопходно је обезбедити удобне травњаке за падџину птице са обавезним склоништима од сунца или лошег времена.
 • Пожељно је плитко језеро за купање.

Ако не следите ове препоруке држања пилића у земљи, птица може постати споро, кокошке ноћи ће дати мање јаја, болести пилетина нису искључене. И подједнако негативно утиче на птицу и прегревање без довољно сенке од сунца и повећане влажности, гужве и хладноће.

Изградња кокса сопственим рукама

фазе изградње коксаКада ћете градити кокошку кокошку у земљи, требало би да размотрите све ове карактеристике и покушате да пружите све будуће услове за удобност будућим закупцима.

Плафон мора бити поуздана заштита не само од сунца, али и претерана загревање птица кућа која може довести не само до птицама летаргије, али и развоју колонијалних тлачитеља пилића паразита.

Под у кучишту треба да буде топла и поуздана, али истовремено дисање тако да нема превелике влаге, што доводи до развоја плесни и гљивица.

Дакле, опека, асфалт или камена подна облога није погодна за кућу. На хладном поду, пилиће ће патити од реуматизма и других болести ногу.

Дакле, за услове средњег опсега, најбоља опција је двослојни подни од дрвета.

Уређивање пилећег колача у земљи

фазе изградње коксаСокови за кокошке који живе у кокошињици су:

 • У довољном простору, препоручује се птици да обезбеде најмање 50 квадратних метара. цм.
 • Постоје доступни храначи и пијаци;
 • На висинама које се налазе на различитим висинама.
 • У опремљеним гнездама, гдје су кокоши несни кокоши у земљи.
 • У добро осветљењу и вентилацији.

У местима храњења и гнезда направите леглу сламе, која се мора редовно чистити и ажурирати.

Ако се претпостави зимски садржај птице, важно је обезбедити посебно место за купање и само-одлагање паразита, прекривених десет центиметара помешаним са пепелом и сивим песком.

Шетња живине

пилећа кућаШто се више птица акумулира у ограниченом подручју, већи је ризик од инфекција и других болести код пилића. Због тога је важно обезбиједити пилиће са довољним местом за ходање, што је повећање положаја јаја и дебелости месних пасмина.

У том циљу, пилићи, поготово у пролеће, деле између 10 и 12 птица, додељујући их посебним подручјима за падобранство.

Наставља се за ношење кокошке кокошке у земљи

Након што је својом руком направио кућу са пилићем на дацхи, летњи становник треба обратити пажњу на распоређивање гнезда, где ће кокошима бити погодно да положе јаја.

Дозволе пилића су задовољне са најмање два или три гнезда, ау летњем периоду препоручује се уређење склоништа у ваздуху, где птица шета.

Раздаљина између перова не би требало да буде мања од пола метра, а гнезда која се налазе испод пола метра од пода не би требало савијати. Чувајте гнезда чистим, омогућите визира уређаја изнад њих. А за попуњавање гнезда користите редовно очишћену и замењену сламу.

Користите исто сено није вриједно јер брзо почиње да расте и постаје узрок заразе и штеточина.

Гнезда требају бити благо затамњена, јер кокоши на дацхи не воле да се преносе у јаком светлу. Па, ако су склоништа уклоњиве, онда их могу уклонити и очистити два пута годишње.

Вијећа за уређење пилећег колача у земљи

Скромна величина многих домаћих парцела направила је најразличитије дизајне пилећег купаћа на захтев, међу којима су и необични, али врло практични објекти.

модуларна пилећа кола

Ово се односи на преносне мини-конструкције. Можете направити кокошињац у земљи са сопственим рукама попут ове, које омогућавају лако преношење изградње, док су пилићи су увек на видику, а никада поквари културни фит, који се често дешава када се слободно крећу.

У дизајнирању такве минијатурне кокошке сарадње, као и било које друге, требало би да постоје три главна подручја:

 • простор за тестове;
 • место за ходање перади;
 • гнезди за кокошке ноћи у земљи

Шта је боље изградити пилећу кућу у земљи?

Најчешће за изградњу једне куће користе следеће материјале:

 • За структуру кокса користи се дрвени блок;
 • Облоге зидова се чешће изводе од дрвене облоге;
 • Неопходно је обезбедити клизно лежиште под стаклом, тако да се чишћење може обавити брже и ефикасније. За ову палету, узмите поцинковани лим;
 • За чување шетње, узмите металне мреже са плитком мрежицом.
 • Ако је замишљена пилећа кола са зеленим кровом, где ће се посадити украсне или зелене културе, онда је хидроизолација крова обавезна. За такву изолацију, било који хидроизолациони материјал у ролни је идеално прикладан.

Зелени кров не само да ствара изворни изглед кокошке, већ такође штити птицу од прегревања унутар куће у топлим данима.

Па, ако је грађевински материјал недостаје, онда направи кокошињац у земљи са својим рукама и може се импровизована, на пример, могу се наћи лучних пилетину цоопс, направљене на основу пластичних цеви, палетама или потпуно оригинална решења.

компактна пилећа кукуруза

Изградње Хенхоусе у земљи, све дрвене елементе структуре, без обзира на његову величину и дизајн, важно је да се покрије посебан састав који штити дрво од оштећења од штеточина и од атмосферских утицаја.

Дизајн пилећа колача

Стационарне куће за пилиће различитих капацитета, намењене за летње или свеобухватне боравке птице.

двоспратни кокошак

Почетни фармер може препоручити једноставну конструкцију пилећег колача, који се може померити на нову локацију помоћу две плоче, које делују као преносиве ручке. У овом случају, пилетина је слична једносатној викендици са поткровљем.

трокутни кокошак

Једноспратни преносиви пилећи колач у земљи је још компактнији од претходног.

трокутни кокошак

Пријеносна кућа кукуруза луке.

мобилне пилеће коће

Многи вртларци данас обраћају пажњу на мобилне структуре и направе такву мобилну пилетину са својим рукама.

Покретна пилетина у облику колица.
Такви уређаји се монтирају на једноосни оквир са точковима. Ова шема је добра за врло пилеће цоопс, што олакшава премјештање птице преко травњака или ограђеног испаша.

мобилне пилеће коће

Мобилна кућица за кућне љубимце.
Ово је биакиал приколица за уређај великог и великог капацитета пилетине, који има велику тежину, што омогућава птици да се транспортује на удаљеним пашњацима.

мобилне пилеће коће

Мобилне летње колибе на ваљцима.
Мини-пилећи коопси на малим ваљцима могу се монтирати на равној подлози и премјестити у малим подручјима.

Инсталација пилећег колача – практични видео савети