Tri slojeve stanica za kunićeIskusni uzgajivači kunića dobro znaju koliko je važno da stanice zečeva imaju pravo dizajna, a izrađuju se od kvalitetnog i sigurnog materijala. Budući da je na tim čimbenicima da zdravlje kućnih ljubimaca i njihove sposobnosti za reprodukciju ovise. Kavez se može kupiti gotove ili izrađene vlastitim rukama. Zadnja mogućnost je poželjna, jer tijekom gradnje uzima se u obzir uzgajivačnica i broj životinja.

Potrebni materijali i izgradnja stanica

Kućna kavez za kunićeBez obzira na vrstu vrtića, svi oni imaju istu osnovu:

 • okvir;
 • zidovi;
 • kat;
 • strop;
 • vrata.

Kavez za kuniće izrađen je od drvenog materijala ili mreže, ali nikako od željeza. U toplini će biti jako vruće, a na hladnoću, životinje se mogu zamrznuti.

Okvir izgrađena od debelih greda, dok je dužina stopala mora biti najmanje 35 cm Ako je vrtić će biti na otvorenom, najbolje je da ih čak i veći -. 70 do 100 cm Osim toga, stanica koja visina je puno lakše održavati, a životinje će biti. zaštićen od grabežljivaca. Zidovi su izrađeni od šperploča, ploča ili mreža. Na podu u hranilici koriste se police ili mrežice, jer se kroz njih budi buđenje. Krov je izrađen od istih materijala kao i zidovi. Ako se industrijska stanica za zečeve stavi izvan prostorija, tada će biti potreban dodatni krov da bi se zaštitio od kiše.

Svaki detalj u vrtiću mora biti glatka i sigurna, bez krhotina ili oštrih krajeva na mreži, tako da se životinje ne mogu ozlijediti.

Vrste stanica

Postoje različite vrste rasadnika:

 • konvencionalno s ili bez matične tekućine;
 • U Mikhailov;
 • NI Zolotukhin;
 • sa štapom za šetnju.

Stanić s posudom kraljice i štapomU prvoj varijanti, stanica ima visoke noge i dva odvojena mjesta za hranjenje i gniježđenje. Odvojeni su čvrstom podjelom s rupom. U gnijezdu su vrata izrađena od masivnog drveta, i u zonu hranjenja sa okvira s mrežom. Ako postoji slobodan prostor, kavezu se dodaje kavez za hodanje. Možete ga unijeti kroz stražnji zid ili ga organizirati odozdo ispod kućišta, kao na donjoj slici.

Related  Poďme zistiť, čo kŕmiť nosnice pre

Često rasadnika sa kavez za ptice koja se koristi za parenje, kao aktivni pokret ne samo da ima pozitivan učinak na zdravstveno stanje kunića, ali i poboljšava njihovu reproduktivnu sposobnost.

Dimenzije kaveza s kavezomMikhailovove industrijske stanice smatraju se najsloženijima i naprednijima, izgledaju kao mala farme. Oni omogućuju prozračivanje, police, grijanje matičnice i piće, kao i jedinstveni sustav zbrinjavanja otpada – sve se ulijeva u jedan spremnik.Industrijska stanica Mikhailova za kuniće

Ispod je fotografija crteža Mikhailovine stanice za kuniće, prema kojima se može napraviti ručno.Dimenzije mikrohailovske ćelije za samostalno stvaranje

Cell NI. Zolotukhin

Glavna razlika između ovog autora uzgajivača i ostalih je da se umjesto rešetke ili podne tračnice, šperploča ili ravna škriljevaca koristi, a ne postoji paleta. Pod je ugrađen laganim nagibom. Rešetka je montirana uz stražnji zid široke 10 do 20 cm. Kroz njega, izmet i urin se uklanjaju, pogotovo jer u većini slučajeva zečevi nose potrebu na stražnjem zidu.Zolotukhinov stanski podni dio na stražnjem zidu izrađen je od rešetke

Naprave se koriste za naginjanje kako bi ih očistili, samo ih naginjali i ne uklonili ih iz kaveza. Potrebno je podijeliti na pola rešetke tako da se zec ne može popeti.Zolotukhinov stanski podni dio na stražnjem zidu izrađen je od rešetke

Također Zolotukhin predlaže da ne opreme majčinstvo tijekom ljetnog vremena. Dovoljno je samo braniti potrebnu veličinu ploče širine do 20 cm i staviti u kut sijena. Zec će sama napraviti gnijezdo. Zahvaljujući ovom načinu uzgoja, uvjeti za život u kavezu zečeva su najbliži prirodnim. Kao rezultat toga, zečevi su rođeni manje osjetljivi na zarazne bolesti. Čim se odrastaju, odbora se uklanja, zbog čega je više prostora za hodanje. Zimi umjesto pansiona potrebno je uspostaviti malu kuću za kunića s potomcima.

U video ispod Zolotukhin govori o principu djelovanja stanica za kuniće koje su sami načinili na metodu koju je izumio.

 

Za izgradnju stanica metodom Zolotukhin ne treba posjedovati određene vještine i skupi građevinski materijal. Dovoljno rešetke, ploče, ravne škriljevca ili šperploča, kao i lim. Okvir, gnijezda vrata i pregrade su od drveta. Pod je izrađen od škriljevca ili šperploča i mreža. Također, mreža se koristi za vrata u hranilici. Lemeš je slomljen šipkama i drugim istaknutim drvenim mjestima, tako da zečevi ne gnuše. Gnijezdo ne bi trebalo dobiti puno svjetlosti i nacrta, tako da su vrata čvrsto izrađena, a ne iz rešetke. Na rubu katu u matične otopine prikovan visinu praga od ne manje od 10 cm, zečevi ne mogu ispasti kad se vrata otvore.

Stražnji zid srednjeg i donjeg sloja napravljen je pod nagibomStražnji zid gornjeg kata je ravno, a donji sklon otpadu iz vrha ne spadaju u druge stanice i kliznuo duž zida prema van.

Related  Vyberáme pitné žľaby a kŕmne žľaby pre ošípané

Faze stvaranja

Korak-po-korak upute o tome kako napraviti kavez za zečeve s ugrađenim kraljica lonac i napojnica s vlastitim rukama:

 1. Drveni okvir okupljen je od drvenih blokova veličine 5×5 cm, a na mjestima gdje su dijelovi za hranjenje, podna mreža je fiksirana.
 2. Postavljena je stražnja stijenka i postavljena je čvrsta podnica za kraljicu.
 3. Bočne stijenke kaveza su zatvorene šperpločom i postavljene septe s puškarnicama za uterinsko odjeljivanje. Promjer letve nije manji od 20 cm.
 4. Pokrivaci su pričvršćeni na gnijezda.
 5. U sredini kaveza postavljena je šipka na okvir da se podijeli na odjeljke, nakon čega se umetnu hranilišta.
 6. Dječji vrtić je okrenut, a podna mreža konačno je fiksirana uz pomoć stalaka.
 7. Instaliraju se bunkeri za hranilice i odjel za stočnu hranu. Umjesto grančica, možete koristiti rešetku s presjekom od 2×5 cm.Izrada kaveza za kuniće
 1. Montažni krovni stijenki i klizna vrata s ručkom za hranilice.
 2. Okvir je fiksiran s vratima s mrežom i čvrste za gnijezda, kao i zasun za njih.
 3. Ako će vrtić stajati na ulici, onda je potrebno napraviti i vodonepropusni krov. Da bi se to postiglo, kostur sa stalka pričvršćen je na postojeći krov, a krovni materijal, na primjer, škriljevac, pričvršćen je na njega. Ne zaboravite na padini, tako da ako je vrtić prednja visina 70 cm, stražnji zid bi trebao biti 60 cm. To je nužno za uklanjanje taloga s krova.

Prije nego što počnete izrađivati ​​kavez za kuniće, morate sastaviti detaljne crteže s dimenzijama.

Predložena varijanta prikladna je zato što ima lijevak za punjenje velikog kapaciteta. Sadrži najmanje 6 kg hrane. Također, ovaj dizajn omogućuje instalaciju dodatnih stupnjeva. Glavna stvar je staviti ladicu za sakupljanje otpada između njih ili nagnutu površinu, na kojoj će se kotrljati u kontejner. Ali nemojte napraviti previše razina, jer je hrana izlivena odozgo.

Veličina rešetkastih stanica za zečeve stanice ne smije biti veća od 2×2 cm, inače se mogu uspjeti i zapeti.

preporuke

Prije nego počnete napraviti kavez za kuniće s vlastitim rukama, trebali biste odrediti mjesto postavljanja vrtića. Mora biti zaštićeno od jakih vjetrova. Ne preporučuje se ustanoviti dječji vrtić na južnoj strani, jer će ljeti ljetovati cijelo vrijeme sunčano. Također o veličini stanice utječe na pasminu zečeva, neke od njih su znatno veće od drugih. Optimalna veličina stanica za zečeve različitih boja je 150x70x70 cm, ovisno o broju životinja. Krov je bolje učiniti uklonjivim, tako da će biti mnogo prikladnije za provođenje dezinfekcije stanice.

Related  Známky chorôb moriek a spôsoby ich liečby

Kavez za ukrasne kunićeAko zečevi žive u vrtiću zimi, onda je pod bolje od drveta. Donji dio postaje čvrsta u obliku palete, stoga ga treba izvaditi. A na vrhu je instaliran podne stalci punjene sa terena od 1,5 cm. Hranilica i pojilica bolje udaljiti, bolje da ih očiste. Da zimi ne zamrzne potomstvo, treba dodatno izolirati zidove s bilo kojom toplinskom izolacijom, na primjer, pjenom. Izolacija mora nužno biti čvrsto zatvorena u filmu, kako se ne bi privukla u vodu. U kraljevskom dijelu možete postaviti sustav grijanja na toplom podu ili grijaću podlogu.

Za patuljaste i dekorativne zečeve tjera se druga rasadnička sredstva, a nužno i s otvorenim kavezom. Kavez za takve kuniće najčešće je s vlastitim rukama izgrađen u obliku kuće, s puno ljestve i police. Ako će kućni ljubimac živjeti u kući, onda je najbolje kupiti gotovu verziju, jer imaju atraktivan izgled.

Korak-po-korak upute za izgradnju kaveza za kuniće – video