Једноставно храниво за товљење младих животињаПравилно одабрани храначи за свиње нису само залога ситости животиња. Од дизајна и величине ове опреме зависи како ће бити чиста и квалитет хране, као и економична потрошња. Није ни мање важно и инсталирано на посудама за пице за фарму.

Који су захтеви за храначе и посуде за пиће за свиње? Која конструктивна решења су најефикаснија и приступачнија у условима личне фарми?

Сорте и уређење корита за храњење свиња

Најједноставније хранилице које се користе за товљање било које врсте домаћих животиња и живине су отворени контејнери одговарајуће величине и дубине. Пример је пластична или метална корита за свиње.

Предност таквих хранилаца је њихова јефтина и једноставност, али су хранљиве смеше у њима лако загађене и не могу се дозирати.

Уређај бункер корита за свињеЈош један принцип деловања за бункер храначе за свиње. Дизајниране за дистрибуцију суве хране, објекти се састоје од:

 • из бункер-а, где се смеша у почетку попуњава;
 • из пладња, у који храна улази;
 • од рестриктивних летвица, који не дозвољавају вишак хране из бункера да одмах стигну на палету;
 • из пладња, одакле храну пију свиње;
 • од бочних препрека, који не дозвољавају да се смеша прелива преко граница довода.

Са врха бунара напуњеног храном за свиње кроз слот испод пада у послужавник, гдје га жудно једу животиње. Чим је корито за свиње празно, а отвор се отвара у бункер, с обзиром да се нови део хране сруши и доводник поново попуњава. Као резултат:

 • храна остаје свежа и свежа дуже;
 • чак и најслабији и латецомери не гладују;
 • храна не распршује на поду, што вам омогућава да спасите и не плашите се инфекције животиња с хелминтхс или другим инфекцијама;
 • Стока проводи мање времена сервисирања стоке и храњења.

Пијанице за брадавице за свиње

Слично томе, пси за брадавице за свиње, иако скупљи од конвенционалних корита, али поузданији од њих, су згоднији и сигурнији.

Брадавица пије чашу у свињцуЗа разлику од отворених пијаца за воду, где је вода увек доступна свињама, дизајн брадавица ради само када животиње притискају на брадавици и они отварају снабдевање влаге. Као резултат тога, течност није дуго запрљана, не долази на легло и конзумира се много економичније.

Ове пијанце могу се купити или направити сами. У другом случају, мора се запамтити да притисак воде треба да буде мањи од 2 атмосфере за прасад и 4 ако је опрема монтирана у свињарцу за одрасле животиње.

Без обзира на дизајн корита за храњење свиња или пијаца, говеда бира, димензије треба да буду такве да би било погодно за све становнике свињоре да се приближе кориту.

Захтјеви за хранилице и посуде за пиће за свиње

Величине резервоара за храњење и заливање животиња зависе од старости и пола свиња, као и од њихове количине. Што су мање свиње, што су мања и ужа корита за њих понуђена, више животиња може се истовремено ставити поред бунара за свиње или конвенционалног корита.Захтјеви за хранилице за свиње

Исти критеријуми се користе за уређење дугих пијаца отворених вода, као и за израчунавање броја мјеста, ако се свињске брадавице за свиње уграде у свињацу.Висина посуде за пилиће за различите прасадице

Висина на којој је најбоље уградити алкохоличаре такође зависи од параметара стада. Погодно га је одредити на основу тежине животиња. Дуга корита често су подељена са надвратницама како би животиње могле да једу из строго одређеног подручја палете. Осим захтевима величине и дубине, хранилице свиња и пијаце треба:

 • лако се чисти и пере;
 • имају дизајн који је заштићен од мокраће, одљевака, фрагмената или других остатака;
 • бити довољно простран и стабилан, тако да се храна не просипа, а вода не прска;
 • налази се на погодној територији за приступ.

Феедерс за свиње намијењене течној храни и пијанцима не би требало да пропуштају.

Феедер за свиње властите руке

Купујте спремне пиваре и хранилице – није проблем. Међутим, како бисте уштедели новац, можете сами направити удобну и јефтинију опрему за свињоре.

За производњу једноставног дизајна, погодни су пластични или метални бубњеви, азбестно-цементни и пластични цеви великог пречника, па чак и застарјели цилиндри из гаса.

У зависности од пречника постојеће цеви, пловило дуж дугачке стране сече на два или три дела. Настала корита се темељито испере, осуше и причвршћују за тешке стабилне носаче или шипке. Оштре секције морају се третирати са брусним папирима или савијати тако да свиње нису повређене.

Прасади се једу из бункераСлично томе, направите храначе за свиње од старих цилиндара:

 1. Претходно је опрема одебела са остатком плина, проверавајући празнину резервоара сапуном.
 2. Затим, из лаганог балона, вентил се прецизно исецује, редовно навлажи место реза.
 3. Када се вентил одвоји, контејнер се темељно опере, а употребљена вода се сипа од стамбених зграда.
 4. Уздужно сечење балона претвориће га у два корита за свиње.
 5. Танкови су отпуштени.
 6. На врху доводника може се причврстити метална решетка, спуштање које је лако спречити улазак свиња у корито.

Домаћи хранилица за прасадСлична технологија се такође користи у случају када је цев од азбестног цемента или пластике изабрана за производњу доводника или посуде за пиће. Самопослужени храначи за свиње од ових материјала нису кородирани, лако се одржавају и могу се транспортовати, на примјер, за уградњу на тла.

Бункер хранилице ТУРБОФИДЕР за товне свиње – видео