Per Diem Goslings Zaključak goslings u inkubatoru kod kuće smatra se unosan i zanimljiv posao. Osoba koja uzgaja ptice moći će prodati meso i pružiti korisnom proizvodu svojoj obitelji. Guske jaja vrlo su cijenjene i mogu se jesti. Oni imaju blagotvoran učinak na rad mozga, izvrsno zasiraju tijelo i bogati su vitaminima A, B, C, K. Izlučivanje guskova u inkubatoru i naknadno održavanje ptica je jednostavan zadatak. Dovoljno je znati osnovna pravila i preporuke, tako da je rastući proces bez problema prošao.

Pročitajte članak o: režimu temperature tijekom inkubacije kokošjih jaja!

Izbor jaja za inkubaciju

Guska je uzgajala gnijezdo za uzgojBilo koji iskusni uzgajivač peradi zna da postoje dvije metode uzgoja tovljenja – prirodne i umjetne. U prvom se slučaju koristi kokošja, koju igra odrasla guska. Za umjetno uklanjanje gusaka u inkubatoru kod kuće, potreban je inkubator. Može se kupiti za drugi broj jaja.

Inkubacija lisica će biti uspješna ako unaprijed odaberete dobra jaja. Zbog toga će ovoskop biti koristan. Pomoću nje možete odrediti koliko je dobra kopija. Prije ispitivanja, prevelika i velika jaja treba izbaciti, kao i pukotine i druge nedostatke na ljusci.

Ispitivanje jajaKada koristite ovoskop, obratite pozornost na sljedeće:

  • žumance mora biti strogo usredotočen;
  • protein ne smije sadržavati tamne mrlje;
  • žumanjka se okreće natrag u pravilan položaj.

Ako držite ptice i planiraš uzeti jajašca kako bi isparili grudice u inkubatoru, onda možete utjecati na kvalitetu uzoraka. Da biste to učinili, hranite odrasle osobe s uravnoteženom hranom, ispravno izračunajte broj muškaraca i žena, svaki dan unosite guske na pašnjake. U ovom slučaju, većina jaja će biti dobre kvalitete.

Kako ukloniti gospe u inkubatoru?

Čuvajte jaja prije stavljanja u inkubator dulje od 7 dana. Guska odlazi u jedan dan, pa morate čekati dok se ne napuni dovoljan broj kopija. Temperatura skladištenja treba biti 10-15 °, a jaja leže samo na njihovim stranama, s tupim krajem. Kako bi se osiguralo da embriji ne umru, treba ih preusmjeriti na drugu stranu nakon 4 dana. Ako se čuva duže od tjedan dana, tada će se prilika za dobivanje žive i zdrave piliće značajno smanjiti.

Guska jaja u inkubatoruIzlučivanje goslings kod kuće provodi se u skladu s određenim pravilima. Ne smiju ih se povrijediti, jer ovisi o broju preživjelih i zdravih pilića. Ako se po prvi put uzgaja umjetnim načinom, potrebno je detaljno upoznati s postupkom.

Osnovna pravila inkubacije:

  1. Održava točnu temperaturu. U prvim danima od 38 stupnjeva, a zatim do kraja inkubacije, temperatura se smanjuje na 37 stupnjeva.
  2. Pratite razinu vlage. Voda u posebnim utorima mora biti stalno.
  3. U vremenu, okrenite jaja 180 stupnjeva, postavljajući jaje tupim kraju.

Na pitanje kako se guske izlučuju u inkubatoru, dovoljno je jednostavno odgovoriti. Shema djelovanja je uvijek ista, i pogodna je za svaku osobu. Prije polaganja, operite jaja u slabom otopinu kalijevog permanganata kako bi ih se dekontaminirali. Stavite tekućinu 3 minute na par sati prije polaganja. Za pripremu otopine miješati 5-7 kristala kalijevog permanganata u 1 litru vode, čija je temperatura 30 °. Količina otopine može se povećati uz održavanje naznačenih omjera. Nakon što se jaja pere, ne mogu se obrisati krpom. Morate ih pustiti da se osuše, kako ne bi razbili zaštitnu školjku.

Prve su se guske izlegleStavite jaja u inkubator na rešetku. Stavite ih na stranu i ništa drugo. Prvi tjedan trebao bi se održavati na temperaturi od 38 °, više ne bi trebao porasti. Za upravljanje temperaturom koristite ulični termometar. Kako bi uklonili grudice u inkubatoru kod kuće, jaja se prskaju tijekom prvih 7 dana, a zatim ne prskaju tjedan dana. Od 15. dana ponovno prskajte

Potrebno je odmah označiti jednostavnom školjkom olovkom, potpisivanjem datuma knjižne oznake na njemu. Ovo je neophodno kako bi se znalo kada će se otvoriti. Osobito je korisno u slučaju da će kasnije biti održana jedna ili više knjižnih oznaka. Najprije označite slovom B i dnom – H, što vam pomaže da se ne zbunite prilikom okretanja jaja.

Obratite jaja najmanje tri puta dnevno, tako da se embrij ne pridržava zida. Učinite to u istom vremenskom intervalu. Važno je brzo izvršiti akciju, tako da jaja nemaju vremena da se ohlade. Ako inkubator ima funkciju automatskog okretanja, preporučuje se postavljanje periodičnosti na 4 sata. Važno je zapamtiti da nema potrebe pretvoriti jaja od 26. dana inkubacije.

Prvih 10 dana jaja se ne ohlade. Zatim, jednom dnevno, isključite inkubator i otvorite poklopac 5-10 minuta. U drugoj polovici inkubacije, vrijeme hlađenja se poveća na 20-30 minuta, provodeći postupak 2 ujutro i navečer.

Zato morate nastaviti isparavanje gospića. Što se tiče temperature, ona bi trebala ostati na 37,8 °. Trebate početi prskati jaja s toplom vodom, i to jednom dnevno (možete koristiti slabo rješenje kalijevog permanganata). Iskusni uzgajivači preporučuju dodavanje 5 kapi octa na čašu vode. Ovo je neophodno kako bi se omekšala ljuska. Poželjno je odmah uskladištiti embrije neposredno nakon prskanja 20 minuta.

Prva provjera i odbijanje jaja obavlja se 10. dana inkubacije. 21. dan, trebate ponovno provjeriti fetus uz pomoć ovoskopa. Sadržaj jaja treba biti tamna, lumen može biti samo na tupom kraju. Granice komore zraka su neujednačene. Ako je fetus ubijen, bit će prikazan kao tamna mrlja bez posuda. U tom slučaju jaje treba ukloniti kako bi se omogućilo bolje zagrijavanje.

Početak izlazaOko 28. dana potrebno je izvaditi jaja, staviti komad tkanine na rešetku, tako da djeca ne oštećuju noge. Otvorite poseban otvor na poklopcu inkubatora. Vrlo brzo će pilići početi valoviti, a to bi trebalo biti pripremljeno. Temperatura se smanjuje na 37 °, a vlažnost se popela na 90%. Posipajte kalijevim permanganatom svakih 6 sati. Bilo je slučajeva kada su se pilići pojavili prije mjeseca. Stoga, koliko dana su goslings izbačeni u inkubator, pitanje je kontroverzno.

Koliko će izlijevanje biti otvor?

Često se čuje pitanje koliko dana treba ukloniti gospođe kod kuće. Obično su ga pitali početnici poljoprivrednika peradi. Razdoblje je individualno za svaki slučaj. No, u prosjeku se pojavljuju ne prije 28 dana, a ne kasnije od 31. Prvi razdvoji ljuske pilića iz malih jaja, a zatim ostatak. Ako se problemi s inkubacijom pojave, a jedna od beba ne može sama izaći, to će zahtijevati ljudsku intervenciju. Potrebno je početi pomoći dan nakon početka piercinga.

Kako se izlegu rogovi

Masa jaja jajaBit će korisno svakom početku peradi da gleda video o tome kako se gospođice izlegu u inkubatoru. To će vam pomoći da bolje razumiješ proces i da se u budućnosti osjećate sigurnije kad se djeca počnu probijati. Na kraju razdoblja inkubacije pilići počinju aktivno udarati u ljusku. Dovoljno je samo slušati. Ako ste u nedoumici, stavite jaje na uho.

O povlačenju goslings u inkubatoru kod kuće, možemo reći sljedeće. Bilo je uspješno ako se pilići počeli tresti 28-30 dana. To može potrajati od sat vremena do jednog dana. Ako je postupak odgođen, trebate pomoći bebama. Možete se osloboditi samo ako je školjka iscrpljena, inače će gnijezdo umrijeti.

Ako osoba dođe do uzgoja gusaka odgovorno, onda će uspješno završiti. Većina pilića izlegu, a možete ih početi brinuti.

Hatching hooters – video