Радник пчелаПчеле које постоје данас у свету појавиле су се као резултат природне и вештачке селекције, започете од стране људи током развоја пчеларства и пчеларства.

Као резултат тога, инсекти, живе у разним деловима света, не само у многим спољних карактеристика, она има свој темперамент, отпорност на болести и паразита, као и продуктивност крмаче и, наравно, способност меда.

Знаци пчела различитих расаИзбором пчелиње пасме за пчелињака, пчелар мора градити на свим овим карактеристикама и условима у специфичним климатским условима. Јужне врсте пчела, на примјер, показују се као одличне медикаменте, али неће моћи да преживе дугачке зиме у сјеверним регионима, тако да је мало вероватно да ће моћи да цене њихове позитивне квалитете.

У Русији, која се налази одмах у неколико климатских зона, признато је неколико врста пчела од пчела које припадају врстама Апис меллифера.

Врсте врста - сива планина Кавкаски, жути кавкаски, италијански, карпатскиРасе пчела: 1-сива планинска кавкаша; 2-жути кавкаски; 3-италијански; 4-Карпати

Међутим, са овако великим бројем избора, постоје неке нијансе. На ливади, где истовремено цвета неколико туцета, Централна руска пчела далеко ће заостајати за медом за кавкаске рођаке.

Али, ако поред пчелињаку ће бити, на пример, хељде области, или подметање другачију културу, пчела постројења, ту је и Централна руски раса пчела ће бити ван конкуренције због урођеног посвећености примање мита од једне биљке до краја њеног цветања. Кавкаске медоносне пчеле су мање препреке и напорно раде где год да постоји најмањи наговештај нектара.

Опис и фотографије пчелињских пасмина помоћи ће вам да добијете идеју о одређеним инсектима, њиховим способностима и особинама.

Мрачна европска или средња руска пчела (Апис меллифера меллифера)

Мрачна европска или средња руска пчела (Апис меллифера меллифера)Аборигинално за северну и средњу Европу, врста пчела се истиче тамно сивом, без наговештаја жуте боје. То је чињеница, као и његова распрострањеност на територији централних региона Русије и одређује име пчеле.

То су довољно велики инсекти, пријатни пчелари који су отпорни на болести и изврсне способности да опстану хладне дуге зиме, у хибернацији до седам мјесеци у години. Утерус ове расе за један дан може одложити до три хиљаде јаја, што осигурава брзу промјену генерација и раст породица. Истовремено, европске пчелиње пчеле нису склоне на формирање рова и прилично мирне. Међутим, они су видно нервозни ако пчелар показује немар или дозвољава сувише грубо, оштро мешање у послове кошнице.

Пчеле су леђалеПосебно инсекте посвећеност прикупљање само један меда биљке са једне стране омогућава да се укусна монокултурна мед, на пример, багрема, хељде, липа и других биљака, али са друге стране, доводи до кашњења у транзицији пчела се готово осуши се засаде у ново и боље хонеицомбс.

Складиштење средњег руског узгоја пчела почиње од врха трупа или продавница, а тек онда се дионице појављују у подручју сакупљања.

Сива планинска кавкашка пчела (Апис меллифера цауцасица)

Сива планинска кавкашка пчела (Апис меллифера цауцасица)Сива кавкаска планинска пчела се разликује од средњег руске пчеле од способности да се брзо креће од једног носача меда до другог, у великим димензијама, али мање у зимској снажности. Ова популација углавном живи у јужним регионима земље, нарочито је популарна у пчелињама на сјеверном Кавказу и подножју.

Related  Ako vytvoriť pružinovú pružinu: video a popis spôsobov

Утерус сиве планинске пчеле може издвојити пола хиљада јајета. А у данима најинтензивнијег сакупљања меда за мито из кошнице, чак и пчеле лети, у неким другим случајевима заузет за неговање будућих генерација. Сиве кавкаске пчеле су носиоци записа међу медним колегама дуж дужине језика, достижући 7,2 мм.

Ова врста пчела карактерише рани лет из кошнице и врло касно увече. Инсекти се не плаше магле и кишне кише, чак иу оваквом времену, који није најприкладнији за пчеле, они и даље сакупљају и не смета да профитира од проклетих колега.

Приокскаа сорта среднегорожского рајона пчел

На бази кавкаских сивих инсеката и средњег руске пасмине, проглашена је интермедијарна врста, која се зове Приокскаиа. Ове медене пчеле имају мању вредност од кавкаских, дужине пробобца, боље су прилагођене хладним зимама у Русији, отпорније су на болести и нешто агресивније. Изванредно, ова врста пчела првенствено подсећа на планинске преднике. Код инсеката, доминантна сива боја, жуте ознаке се налазе само повремено, на горњим сегментима абдомена.

Крајина пчела (Апис меллифера царница)

Крајина пчела (Апис меллифера царница)Пчеле из Краине и Корушке добијале су европску славу пре више од сто година. Карактеристична карактеристика ових инсеката није био само задивљујући мир, већ и способност брзе и ефикасне прикупљања меда у брдско-алпском извору, када мито није задовољно обиљем. У овом случају, према фотографијама и описима, ова врста пчела одликује се добром зимском чврстошћу и издржљивошћу у врелим летњим данима. Одржавање зиме малих породица крајинске пчеле је веома економично.

Данас је крајина пчела или карница, једна од најпопуларнијих врста у Европи. Тело инсеката се одликује сиво-сребрном бојом. Пчеле одлазе раније од кошнице, што вам омогућава да узмете мито из првог пролећног меда. Према статистикама, само трећина породица може да роди, а ако започну свој посао на време, лако могу вратити своје радно расположење. У пољопривреди, пчелињаштво се вреднује као опрашивач за црвену детелину. Пробосцис достиже 6,8 мм.

Related  Uzgoj pilića kod kuće za početnike – zanimljiva i korisna lekcija

Крајинска врста пчела или карницаПчелица стави 1,5-2000 јаја дневно.

То јест, карница, као раса пчела, комбинује најбоље особине сивих кавкаских и карпатских инсеката. Пре свега, када се сакупља масивни мед, пчеле попуњавају сато с поломљењем, а затим прелажу на оквир за складиштење.

Карпатска пчела (Апис меллифера царпатица)

Друга врста меда пчела европске пчеле у месту поријекла и станишта се зову Карпати. Преовлађујућа боја у обарању пчеле карпатије је сива. Инсект карактерише дугачак, до 7 мм пробосцис, добра зимска чврстоћа, љубазност у љубави и низак садржај шећера у меду. Утерус ове врсте пчела износи до 1800 јаја дневно.

Карпатска пчела (Апис меллифера царпатица)Међу карактеристикама расе укључују и рану спремност радничких пчела да сакупљају мед. Међутим, уз масу позитивног квалитета карпатске пчеле имају велики број недостатака. За оне укључују склоност присвајања туђег мита, ако постоји мањак у меду биљкама област цветних, као и одсуство било каквог отпора у који продире у кошницу воска мољца.

Италијанска врста меда (Апис меллифера ликустица)

Италијанска врста меда (Апис меллифера ликустица)Раса пчела на југу Европе, у поређењу са осталим рођацима има златну боју, највиши плодности матица су до 3500 јаја дневно, одлична отпорност на болести и ниске вероватноће ројења.

Јужно порекло ове врсте пчела није утврдило превелику отпорност мраза на инсекте. Али пчеле италијанске сорте брзо прелазе из меда у Медон, тражећи најпрофитабилније мито, а такође и изузетно чисте.

Узгој млађе генерацијеОгроман број јаја које је поставила материца унапред је дефинисала једну особину која се мора узети у обзир приликом рада са инсектима. Заклон за ову расу је најважнији, а уз малу колекцију меда пчеле могу дати све мито млађој генерацији.

Азијске медене пчеле

Европски инсекти који припадају врсти Апис меллифера нису широко распрострањени у Азији. Овдје, већ хиљадама година, постојала је популација пчела и традиција пчеларства и пчеларства.

Related  Liečba mastitídy u kozy doma

Азијске медене пчелеДанас стручњаци броју до девет врста пчела, аутохтоних у азијском дијелу свијета. Међу њима најпознатије и занимљиве су: Апис дорсата, Апис церана, Апис флореа.

Хималајски планински гигант Апис дорсата лабориосаСветао представник породице пчелиње је хималајска планинска гиганта Апис дорсата лабориоса са тамним стомаком украшеним танким белим тракама. Ова врста живи на стрмим стенама, где гради огромне хонеи европске димензије до 160 и ширину око 80 цм.

Бортник радипчелар који раде у таквим условима, постаје слично рада ектремалс пењалице, ризик не само да пада са велике висине, али и напали масе нису Фриендлиест Хималаиан пчеле.Патуљасте азијске пчеле или Апис флореа патуљак

Патуља азијска пчела или Апис флореа патуљак гради сате на дрвећу или грмљу. Скромна величина инсеката, први пут описана у осамнаестом веку, омогућава нам да кажемо да су ове пчеле једне од најмањих не само у Азији, већ и на целој планети. Већ годину дана породица ових пчела може сакупљати не више од једног килограма меда, али истовремено стално брани своје гнезде и вреднује се у пољопривреди као опрашивачи за инсекте.Кинеска воска или Апис церана.

Једнак ривал европској пчелини може се сматрати кинеском воском или Апис цераном. Ова врста индијских или хималајских пчела је распрострањена у већини региона Азије. Ови инсекти се такође јављају на далеком истоку Русије. На примјер, у Приморском Крају ова врста меда пчела укључена у Црвену књигу може се повремено видјети у шумској зони.

Бреед Специес – видео